Пикантните пилешки крилца на KFC!

  • 39 323
  • 37
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 5
Здравейте! Буквално съм влюбена в пикантните пилешки крилца на KFC  Grinning  Често когато минавам от там, си взимам по една порция и ги похапвам с удоволствие. Да обаче реших че трябва и у нас да се направят.  Въпросът ми е, дали има някоя рецепта за крилца, които да се получат сходни с тези на KFC. Или пък ако не точно това, то някоя изпитано вкусна рецепта за пикантни крилца. Гледах в интернет, но всички рецепти които открих бяха с горчица, а аз не ям горчица. Или пък ако знаете с какво бих могла да я заменя? Благодаря предварително   bouquet
П.П : Предполагам има и друга тема в която се пита за пикантни крилца, ако сметнете за нужно изтрийте тази.

# 1
  • София
  • Мнения: 10 825
http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-crispy-chicken-recipe.html ако е необходимо ще преведа рецептата

# 2
  • Мнения: 5
О благодаря много!   bouquet Няма нужда от превод, справям се  Simple Smile Само тези mono sodium glutamate, potassium chloride  малко ме озадачават защото нямам ни най-малка представа какво е това всъщност но бих могла да поизменя рецептата малко предполагам или по-скоро надявам се...

# 3
  • София
  • Мнения: 10 825
О благодаря много!   bouquet Няма нужда от превод, справям се  Simple Smile Само тези mono sodium glutamate, potassium chloride  малко ме озадачават защото нямам ни най-малка представа какво е това всъщност но бих могла да поизменя рецептата малко предполагам или по-скоро надявам се...

Натриевия глутамат се използва доста в китайската кухня. Помага за по-бързото приготвяне на храната и засилва вкуса й. Второто е калиева сол - диетична разновидност на солта, можеш да я намериш във всеки по-голям супермаркет. Едва ли ще има проблем ако приготвиш рецептата с обикновена сол вместо смес от калиева и кашерна Wink

# 4
  • Мнения: 5
Отново едно голямо благодаря! Калиева сол имам, но въпросния натриев глутамат не знам от къде мога да си го набавя. Мисля че все пак открих една съвсем простичка и подобна на тази по-горе и мисля да се спра на нея защото звучи доста апетитно!   chef

# 5
  • 1st floor
  • Мнения: 9 112
А може ли да ми преведете това chicken base ? Embarassed Английският ми издиша...
Имам познат, работещ в КФС и му били казали, че в панировката слагали 20 вида билки и подправки, без да изпадат в повече подробности...били тайна...явно го пързалят, щом са я пулбикували официално newsm78...

# 6
  • Мнения: 27 524
Да, бе, 100 билки  Joy

Мисля че все пак открих една съвсем простичка и подобна на тази по-горе и мисля да се спра на нея защото звучи доста апетитно!   chef

Дай я, де  Blush

# 7
# 8
  • Мнения: 432
Аз не бих отказала. Нещо от години не съм боравила с английски и ... Embarassed

# 9
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз не бих отказала. Нещо от години не съм боравила с английски и ... Embarassed
Заповядай:
1 цяло пиле, разделено на порции
около 2 литра растителна мазнина (за пърженето)
1 яйце, добре разбито
250 ml мляко
200 грама брашно
2 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. натриев глутамат
1/8 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8ч.л. сода

За марината
2 с.л. сол
2 с.л. кашерна сол (това е едра не йодирана сол, но съм сигурна, че и с най-обикновена пак става)
4 с.л. натриев глутамат
1/8 с.л. чесън на прах
1/3 чаена чаша пилешки бульон на прах и
5 чаени чаши вода
Приготовление
Смесете съставките и мариновайте порциите пиле за 24 часа в хладилника.
 Загрейте мазнината във фритюрник до 185 градуса. В купа разбийте яйцето с млякото, В друга купа смесете останалите съставки за хрупкавата панировка. Изваждате парчетата пиле от маринатата и ги подсушавате с хартиени салфетки. Потапяте парче пиле в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйчената смес и пак в брашното. Уверете се, че месото е покрито обилно с панировката. Оставяйте оваляните парчета пиле в чиния докато не оваляте всичките. След това пържите в сгорещената мазнина като ги поставяте 1 по едно в нея. Пържете 4 парчета пиле едновременно за около 12-15 минути или докато станат златисто кафяви. Обръщайте ги от време на време за да се изпържат равномерно. Когато са готови ги оставете за около 5 минути върху хартиени салфетки за да попият излишната мазнина.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 825
А може ли да ми преведете това chicken base ? Embarassed Английският ми издиша...
Имам познат, работещ в КФС и му били казали, че в панировката слагали 20 вида билки и подправки, без да изпадат в повече подробности...били тайна...явно го пързалят, щом са я пулбикували официално newsm78...

11 подправки слагат в "тайната"рецепта. Ето, написали са си я и нея http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-secret-recipe.html

# 11
  • 1st floor
  • Мнения: 9 112
11 подправки слагат в "тайната"рецепта. Ето, написали са си я и нея http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-secret-recipe.html
Hug

# 12
  • Мнения: 1 446
Аз съм пробвала много от така наречените копикет рецептите. Намерих ги тук: http://www.food.com/recipe-finder/all/KFC

# 13
  • Мнения: 432
Чарита много благодаря.   bouquetЩе взема да ги пробвам.
Аз много обичам крилца оваляни в кашкавал, галета и чесново брашно.

# 14
  • Мнения: 452
Реших да ги пробвам за вечеря,но с тези 24ч в марина се отказах,утре ще да е  chef

# 15
  • София
  • Мнения: 10 825
Реших да ги пробвам за вечеря,но с тези 24ч в марина се отказах,утре ще да е  chef

Да дадеш после отчет дали са станали добре Peace

# 16
  • Мнения: 534
Малко извън темата.Чарита как се казва цветето на профила ти,че го имам а не знам как се казва Blush.Чакаме отчета че обожавам крилца и особено пържени и хрупкави.

# 17
  • Мнения: 2 241
Някой направил ли е вече някоя от рецептите, че се заинтригувах  Crazy

# 18
  • Мнения: 221
И аз се каня в събота да правя крилца.Но ако някой е изпробвал някоя от рецептите да подскаже -станаха ли  добре крилцата  Praynig

# 19
  • Мнения: 1 263
Аз също съм от почитателите на крилцата на KFC.   bouquet

# 20
  • Мнения: 2 883
  bouquet за рецептата, и аз чакам отзиви  Party

# 21
  • Мнения: 221
Значи аз ги правих вчера,но не точно по дадените рецепти.Държах ги в марината 24 часа и след това ги обварих леко и по рецептата на една друга мама смесих брашно,сол,червен пипер,черен пипер,1 пилешко бульонче натрошено,галета/др,път ще пробвам с натрошен корнфлейкс/ и пържих в много горещо олио,докато станаха кафевички.Може би от варенето,но пръскаха много докато ги пържех,но пък ние обичаме да се дели леко месото от кокала и затова варих,иначе според мен ще са жилави,но все пак въпрос на вкус.
Не ги слагах едно върху друго като ги вадех от тигана,за да не омекне коричката им.Станаха много вкусни и хрупкави/е не са като на KFC/.

# 22
  • София
  • Мнения: 18 679
Моми4ета, само да вметна, макар 4е пове4ето от вас знаят, 4е за безопасността на натриевия глутамат все още доста се спори, има и много крайни  твърдения, които го обвиняват едва ли не в смъртоносни резултати при 4еста употреба, така 4е...истината е сигурно някъде по средата, просто не го ползвайте 4есто, а само от време на време Wink

# 23
  • Мнения: 21
аз ги правих преди няколко дни ОБАЧЕ ...моя мъж работи в KFC  и ми донесе пакет с подправката готова.Станаха разкошни Simple Smile))) Laughing Mr. Green

# 24
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
аз ги правих преди няколко дни ОБАЧЕ ...моя мъж работи в KFC  и ми донесе пакет с подправката готова.Станаха разкошни Simple Smile))) Laughing Mr. Green
А не може ли, да споделиш с нас каква точно е подправката!

# 25
  • Мнения: 21
Не знам за България ама тук в UK всичко идва пакетирано от Америка.Пакетите са големи-не пише нищо на тях.Ако знам каква точно е тайната бих споделила ама не знам Sad(

# 26
  • Мнения: 1
моля ако някой има индийски рецепти за  пилешко месо

# 27
  • София
  • Мнения: 15 467
        Това са моите крилца, имитация на KFC, всеки който ги е правил, ги е харесал! Aко искате опитайте ги!

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 09:50 от Тайна

# 28
  • Мнения: 224
Тайна, нещо не виждам рецептата, а крилцата изглеждат страхотни, може ли да я напишеш?  Rolling Eyes

Днес и аз реших да направя такива крилца, но с тая дълга панировка като гледам ще карам на бирено пиле пък крилцата за друг път.  Laughing

# 29
  • София
  • Мнения: 15 467
Тайна, нещо не виждам рецептата, а крилцата изглеждат страхотни, може ли да я напишеш?  Rolling Eyes

Днес и аз реших да направя такива крилца, но с тая дълга панировка като гледам ще карам на бирено пиле пък крилцата за друг път.  Laughing


  Рецептата я има в любимите ми, сега ще я потърся: ето я  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502332.0

# 30
  • Мнения: 224
Мнооого ти благодаря, непременно ще ги пробвам!  Flutter  Peace   bouquet

# 31
  • Мнения: 1 983
Определено ще пробвам рецептата на Тайна, благодаря за нея.  bouquet
Имам и от лютият пипер на kfc, майка ми ми го беше донесла отнякъде, ще сложа и от него, пък дано ги докарам. Praynig

# 32
  • Мнения: 224
В този ред на мисли, някой знае ли за хубав пикантен или по-точно лют пипер на пазара? Мислех да добавя ако не искат да станат достатъчно пикантни крилцата...  Flutter

# 33
  • София
  • Мнения: 6 219
Може ли крилцата да не се пържат във фритюрник и съответно в колко мазнина ако може в тигана.
Тайна, рецептата ти звучи убийствено добре, искам да я пробвам.

# 34
  • София
  • Мнения: 10 825
Може ли крилцата да не се пържат във фритюрник и съответно в колко мазнина ако може в тигана.
Тайна, рецептата ти звучи убийствено добре, искам да я пробвам.
Без да съм Тайна ще си позоля да отговоря: може и да не е във фритюрник, а на маслена баня. Какво количество ще е мазнината зависи от големината на тигана, но ще трябва да плуват вътре крилцата - също както във фритюрника.

# 35
  • София
  • Мнения: 6 219
Благодаря!   bouquet

# 36
  • София
  • Мнения: 15 467
   Пържила съм ги и в дълбок тиган с повече мазнина, на газов котлон,уж беше силен, но не станаха хрупкави, както във фритюрника!

# 37
  • Paradise
  • Мнения: 3 103
В този ред на мисли, някой знае ли за хубав пикантен или по-точно лют пипер на пазара?

кайенски пипер

Общи условия

Активация на акаунт