Днес, докато търсих рецепта за приготвяне на мляко с ориз, попаднах на архивирана тема в бг мамма и видях доста интересно предложение за приготвянето му:
&&&anomalia
Потребител
**
Мляко с ориз-как?
« #9 Съб., 12 Февр. 2005, 10:39 »
Моя позната работи в турски ресторант, в който клиенти специално ходели заради млякото им с ориз. Абе изобщо много го похвали. Значи рецептата е малко на око - вари се ориза в млякото, но да е по-редичко, значи по-малко ориз. Когато е почти готово се добавя малко арабска дъвка (това нещо го продавали в аптеките), която стяга млякото. Насипват го в купички и го запичат във фурната докато хване карамелена коричка. Това е. Било нещо страхотно и се харесвало даже на тези, които не обичат мляко с ориз. Мисля да пробвам, но ако някой превари нека сподели резултата.
&&&
Някой правил ли е подобно нещо? Аз съм от хората, които имат лоши спомени от детската градина от този десерт и ми е любопитно дали пък няма да си променя мнението с тази рецепта.
Ще се радвам да споделите мнение и съвети!