Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 авг. 2011, 09:48 ч.

кръвни изследвания, моля за коментар

  • 1 150
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5
   Жена съм, на 33 г., облаквам се от засилен косопад и изследванията са в тази връзка.



СУЕ   25    mm/h   М до 12 Ж до 20

 ПКК    WBC (левкоцити)   8.34   x10^9/L   4.0 - 11.0

   RBC (еритроцити - бр.)   4.79   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

   Hgb (хемоглобин)   131   g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)

   Hct (хематокрит)   0.415   L/L   0.35 - 0.55

   MCV (ср. обем на еритроцита)   86.5   fL   82.0 - 98.0

   MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   27.3   pg   28.0 - 33.0

   MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   316   g/ L   330 - 350

   Plt (тромбоцити)   189   x10^9/L   140 - 440

  Желязо (Fe)   9.72   mkmol/l   М 12.5-32,2 Ж 10.7-32,2

   C-реактивен протеин (CRP)   10,02   mg/l   възрастни до 5










# 1
  • Мнения: 284
На пръв поглед се вижда, че СУЕ (Скоростта на утаяване на еритроцитите) ти е завишено. Това обикновено е сигнал за някакъв възпалителен процес, анемия и т.н. Желязото също ти е малко под нормата, така че нищо чудно да си малко анемична. Последния показател нищо не ми говори  newsm78, но явно е, че и той е завишен. Ти предполагам си знаеш, че доктор най-добре ще ти разясни какво става Peace.

# 2
  • Мнения: 24
Приемаш ли противозачатъчни?Имала ли си хормонални проблеми?На диета ли си?

# 3
  • Мнения: 5
здравейте,
благодаря за отговорите,
не съм пила никога контрацептиви, полови хормони изследвах веднъж, уж нямаше проблем, сега ще изследвам и щитовидни.
Не съм на диета, доста хапвам, разнообразно и затова се чудя откъде пък тази анемия.
Във връзка със СУЕ и ЦРП ми дадоха направление за ревматолог.
Това е за сега.

# 4
  • SA
  • Мнения: 3 147
bestbest , желязото ти е леко занижено, но анемия нямаш. Това състояние се нарича латентен железен дефицит. Не мисля, че косопадът ти е свързан с това. Наблегни повечко на храни, богати на желязо- месо, черен дроб и др. и едва ли ще имаш проблем.
СУЕ и CRP - това са маркери на въпалителен процес в организма. При теб са леко завишени, но това може да се дължи на скоро прекарана инфекция. Ако нямаш някакви други оплаквания, освен косопад, едва ли имаш заболяване, което е обект на ревматологията.

# 5
  • Мнения: 1 898
сега ще изследвам и щитовидни.
Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт