Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 415
Здравейте,

Аз смъкнах високите андрогени благодарение на преднизолона. Явно наистина съм с некласическа форма на надбъбречна хиперплазия:
Testosteron: 0.68  nmol/l, реф: Ж(0.18 -2.55), преди беше 2,60, варираше много.
DHEA-S: 3.8  mkmol/l, реф: 20-34г.2.68-11.0, преди беше 7,5, 8
Андростендион: 1.6  ng/ml, реф: Ж(0.40-3.40), а преди беше 6,4 във фол. ф., дори 7,5 е стигал в лутеална фаза.
17-OH progesterone: 1,385, при реф: Ж:фол:0.3-2.4, преди беше 4,761.

Овулация си имам отново.

Дадох алергична реакция и към фоликулин (хомеопатично с FSH): обриви, отпадналост, въпреки че вече от 2 месеца бях на преднизолон (който би трябвало да подтиска алергичните реакции).

Имам доказана алергия и към Пурегон - тест с надраскване.

Въпроси:
- Как мога аз да преодолея алергичните реакции към препарати с FSH хормони? До момента имам доказана алергия към Пурегон, Фоликулин. Нямам към овитрел и декапептил, но те не са с FSH.
- Да направя ли тест за алергии към Гонал Ф?

ПП. Контролата на епщайн бар вируса е зле: Епщайн-Бар вирус Ig G е 263.0  U/ml, при реф: >20 полож, а преди да започна преднизолона беше паднал на 149, но за момента нямам някакви клинични изяви (например фибромиалгия - болки в ставите). Не съм правила контрола AST, обикновенно вдигам и него когато титърът е толкова висок. Аз съм с хронична инфекция с епщайн бар вирус. Не ми помага изопринозина, защото започват да ме болят ставите. Със Саменто е горе-долу същото, но едва на 2-рата седмица от началото на приема.

Благодаря Ви! 
 

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте!

Според направената справка с производителя на Гонал Ф, от момента на регистрация на медикамента до днес, няма данни за регистрирани алергични реакции към продукта. Нашият съвет е да се тествате за алергия с Гонал Ф.

Поздрави,
Екип АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 1 415
Много Ви благодаря за тази ценна и радостна за мен информация!!! Simple Smile

Дано тестът за алергии да се окаже отрицателен.

Приятен ден Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт