Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 септ. 2011, 14:51 ч.

кога пуснахте детето си на ясла?

 • 6 981
 • 76
 •   1
Отговори
 • Мнения: 167
Здравейте. Моята дъщеря е на 1.6 год.Преди няколко дни я пуснахме на ясла и резултата е плачевен. Не съм вярвала, че едно дете може да се промени толкова много за 5 дни. По цели нощи не спи , само плаче и вика: Мамо неее, мамо айде...  Cry Cry Направо ми се къса сърцето... Разбира се веднага я спрях и засега мисля да я задържа няколко месеца. Притеснявам се да не съм й нанесла някоя психическа травма. Стана една затворена, не мога и за минута да се отделя от нея - само да ме няма в стаята започва да пищи истерично и да ме вика. Интересно ми е вие кога пуснахте вашите деца на ясла и как се адаптираха? Минахте ли и вие през такъв период? Благодаря предварително !

# 1
 • Мнения: 27 524
Здравей,  Simple Smile
Моето мнение спрямо яслите (не градините) е крайно негативно. Стига да имам възможност, НИКОГА не бих пуснала едно дете на ясла  Stop Тук майчинството е само 3 месеца и за мен това е направо жестоко  Sad
Ако можеш - гледай си я вкъщи. Каквото и да я е стресирало, ще отмине с внимание и нежност от твоя страна  Hug

# 2
 • Мнения: 4 556
Никога не бих причинила на детето си подобно нещо. Мнението ми не е категорично против яслите, а против да се налага по този начин на деца, които очевидно го приемат тежко. Защото ми е ясно, че има много деца, които го приемат и понасят добре.
Но определено яслата не е за всеки и бебетата не трябва да бъдат подлагани на такъв стрес. Според мен. Отразява се и на здравето и на психиката.

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 9 659
На 1г и 7м за което съжалявам безкрайно.После я спряхме и редовно тръгна чак в 3та група в градината.

# 4
 • Мнения: 9 006
Синът ми беше на 2 г. Много благотворно влияние оказа фактът, че сестра му тръгна в същия ден на детска градина и той беше супер щастлив и доволен, че ще ходи като нея на "учище", ще си има раница и ще се срещне с няколко деца, които му бяха приятелчета от градинката.
Не е имало драми, нито ревове, нито истерии.
Бях се подготвила за дълъг и мъчителен период на адаптация, но всъщност трудното се оказа само психическата подготовка, която извърших по време на лятото - непрекъснато повтарях, че ако не слушат, няма да ги вземат в "учище" и ще си стоят сами у дома, а другите деца ще се забавляват в яслата/детската градина. От това имах двойна изгода - първо, че цяло лято се надпреварваха да слушат и да са добрички, а второ - че нямаше сълзи.

# 5
 • Мнения: 101
Според мен много си зависи от самото дете. Моето е много самостоятелно и контактно. Пуснах я на ясла на 2г 2 мес. Никога не сме имали проблеми, но пък тя сама се хранеше, обличаше , всичко говореше и от тази гледна точка нямах притеснения. Знаех, че ако има нещо нередно , тя ще ми каже. Също много зависи и от педагозите в съответната ясла. Как ще подходят към децата, как ще ги спечелят.
За мен яслата има и плюсове и много минуси, разбира се. Наистина учат ги на много неща, но има и доста неща, които не одобрявах( една от причините , поради която я спрях,е че в края на пролетния сезон в стаите работеше нон стоп вентилатора, а прозорците бяха постоянно разтворени и децата всекидневно бяха подложени на течение. Моето дете не е от болнавите, но въпреки това се разболя 2 пъти за 1 месец).

# 6
 • Мнения: 1 567
ясла и 1.6 год - немислимо, поне за мен.
Без да се заяждам, но нали платеното майчинство в Б-я е 2 год?

както и да е, моята тръгна на 3 год - направо детска градина.
(тук, където живея платеното майчинство е 65 дни от датата на раждане. и още 6 месеца, които много трудно дават и обикновено са неплатени)...

# 7
 • Мнения: 3 242
На 7 месеца.
Не сме имали проблеми.

Айез Седай, не само дължината на майчинството е определяща за такива неща.  Peace

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 338
На 1 г. и 9 мес., но всеки месец боледуваше - ходи 1 седмица и после 3 седмици я гледах вкъщи /не е било нещо сериозно, но все пак Т, сополи и кашляне в общия случай/. Направи цял месец без да боледува чак Юни, когато започнаха да ги изкарват на двора. 

# 9
 • София
 • Мнения: 41 216
не съм го пускала изобщо, направо на градина...изобщо доста съм против яслите, освен ако няма просто никакъв, абсолютно никакъв друг избор.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 504
Каката тръгна направо на градина, надявам се и малкия да успея да го гледам до 3 г. Лично за мен минусите от яслите са повече от плюсовете и бих пуснала в много краен случай и ако наистина нямам други избор.

# 11
 • Мнения: 215
Аз също пуснах щерката направо на градина /преди седмица/, като и аз обяснявах до безкрай колко е интересно там и не знам дали от това или си е до дете, но не е плакала, всяка сутрин тръгва с желание, а следобед не и се тръгва. Малкия също не бих пуснала на ясла, поне до 3 годинки се надявам да имам възможност да го гледам

# 12
 • Мнения: 525
Каката я пробвахме на 2 и не стана, а малкото ще го пробваме следващия месец. Тогава ще е на 1г. и 5 месеца, но това за мен беше чисто "изнудване". Приеха ни, ако бяхме кандидатствали следващата година шанса ни е нулев, а нямаме и свободна баба под ръка. Силно се надявам да свикне бързо и да не плаче много. Сърцето ми е свито и не спирам да мисля за това.
Айез Седай , втората година е с минималната работна заплата. Не всички семейства могат да издържат на тези пари.
На мен и детски не ми дават, мацката в социалното ми каза, че сме богати и не ни се полагат  Thinking. Нека обаче парите от нашите данъци ги вземат онези дето не им се учи и не им се работи, нас кучета ни яли.

# 13
 • Мнения: 1 444
На 1г и 7м за което съжалявам безкрайно.После я спряхме и редовно тръгна чак в 3та група в градината.

Разликата е, че тръгна след това във втора група в детска градина.

# 14
 • Мнения: 72
здравейте!Пуснах детенцето си на 1,4 год. ,понеже обстоятелствата го налагаха!Адаптира се първия месец и след 2-3 седм. си спеше там.Разбира се 1-вата седм. плачеше като я оставям,но това бързо отмина.Сега е на 3,8 мес. и др. седм. тръгва на градина.Вече няма търпение да ходи там,защото не й се седи вече при бебетата:)Така че отначало бях мн. притеснена,но с времето детето свикна,харесва й мн. с децата и госпожите,и затова не съжалявам!

Общи условия

Активация на акаунт