Попаднах на следното писмо в сайта на РИО. За съжаление аз не мога да заведа моите деца, не съм чула дали ще ходят от училище  newsm78 .

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

ПРИЯТЕЛИ И СЪГРАЖДАНИ,

Имаме уникалния шанс да живеем в хилядолетен град с божествена природа и богата история. Това е и гордост, но и дълг и отговорност. От всички нас зависи какво ще направим днес, за да съхраним и пренесем в бъдещето наследството на предците ни.

Вече три години столични учители и ученици работят по прекрасната международна проява „Как ние, децата, да помогнем на природата?“. В годината на доброволчеството и на гората в качеството ми на началник на Регионалния инспекторат по образованието – София-град, водена най-вече от желанието да възпитаме достойни граждани, милеещи за своя град и неговата природа, приех поканата да поема патронажа на инициативата „Подари дръвче, засади гора“.

В началото на ХХ век в дебрите на Витоша софиянци създават прекрасни гори. Преди 10 години опустошителен смерч и последващо нашествие на насекоми покосяват десетки декари гори.

Днес, с благословията на Негово Светейшество Максим, Патриарх Български и митрополит Софийски и с подкрепата на дирекция „Природен парк Витоша“, имаме шанса на 6 декара площ от земите на Драгалевския манастир „Света Богородица Витошка” да засадим нашата Училищна гора. Така ще отворим нова страница в достолепната история на центъра на Мала Света гора, където е намирал топлина, закрила и подкрепа и Апостолът на свободата Васил Левски. Така децата ни ще се докоснат до майката Земя, усещайки нейната суровост и топлина, нейната красота и взискателност. Така децата ни ще научат, че букът живее до 300 години, но е важно до него да расте сенкоиздържливата сребролистна липа и плододайната офика. Така всички ние с грижата си към природата ще създадем един по-добър свят, един по-красив и чист град.

Нека всички заедно на 2 октомври 2011 година /неделя/ от 11 часа в землището на Драгалевския манастир в природен парк Витоша поставим началото на засаждането на нашата Училищна гора.

ОЧАКВАМ ВИ с вяра в силата на задружните ни усилия ДА ТВОРИМ ДОБРИНИ!

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО – СОФИЯ-ГРАД

ПАТРОН НА ИНИЦИАТИВАТА

Нека ако ходи някой да разкаже.  Hug Hug Hug Hug Hug