Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 355
Здравейте,
искам да запиша детето на английски, и попаднах в интернет на школата на Хелен Дорон. Потърсих в мрежата повече информация  от родители на учещи там деца, но намерих стари теми от 2007г. Голямата ми молба е , ако може да споделите впечатления, дали наистина дава добри резултати този вид обучение на децата. Искам да съм сигурна/ доколкото мога да бъда / , че детето ще усвоява материалът от книжките,тъй като таксата не е малка. Предварително Ви благодаря искрено!   bouquet

# 1
 • София
 • Мнения: 355
Няма ли дечица, които посещават тези курсове по английски?   Thinking Има поне 5 такива школи в София. Моля да споделите впечатления! 

# 2
 • София
 • Мнения: 5 325
според мен, цената е прекалено голяма за занимания от 1 час седмично и големи групи - поне 5-6 деца.

аз водя сина си в такава школа, не съм доволна никак, но не съм намерила алтернатива и затова.

също така, школите са на принципа на франчайзинга и трябва да те интересуват конкретно отзивите за тази школа, в която искаш да запишеш детето си - за учителите там.

# 3
 • София
 • Мнения: 355
Аз по принцип съм решила да го запиша или в Борово, или в Мотописта, но по-скоро ме интересува , дали този вид обучение дава наистина толкова добри резултати, т.е. вашите дечица слушайки всеки ден по 20 мин. диска, и ходейки веднаж седмично на курса, учат ли по-лесно и по бързо английски думички, успяват ли да разбират госпожата, когато им говори на англ.  Да, наистина е малко скъпо, но ако постига същите резултати, като да ходи  2 ръти седмично във Фарос, честно казано предпочитам този вариант на обучение, струва ми се по-лек и по-щадящ децата. Моля, споделете от какво не сте доволни , ще ми е от голяма полза!

# 4
 • София
 • Мнения: 5 325
нямам впечатления от Фарос, та не мога да сравнявам.

дисковете са идиотски и ще писнат на детето много скоро. аз не ги пускам изобщо.
успяват да разберат учителката, защото всичко е нагледно и се обяснява с картинки, предмети или движения. а способността за учене е и индивидуална, все пак.

аз не съм доволна от това, че групите са големи - за мен, група от 6 деца е неефективна и го виждам всеки път. не съм доволна конкретно и от нашата учителка, но ти си се насочила към друг център. препоръчвам ти да посетиш с детето един урок - предлагат 1 безплатен урок и да се ориентираш по-добре.

и пак казвам - 1 час седмично е едно голямо нищо. 20-те минути шантави песнички с кофти мелодии на ден с нищо не допринасят, по скромното ми мнение.

# 5
 • София
 • Мнения: 355
Направо ме разби! Аз възлагах големи надежди на този вид обучение!

# 6
 • София
 • Мнения: 5 325
може да съм малко крайна и е добре да изчакаш и други отзиви. в допълнение ще дам пример с 3 мои познати, които миналата година бяха записали децата си (възраст 4-5 г.) в Хелен Дорон, но тази година не продължиха - отказаха се, защото не виждаха нужния ефект.

аз тъпо упорствам, защото си мисля, че все пак е по-добре 1 час на седмица, отколкото хич, за да поддържаме наученото, а и защото мен детето не ме възприема много като учител. но все повече размишлявам да се откажа и аз.


# 7
 • Мнения: 6
миналата година дъщеря ми ходи там,но не съм доволна въобще,сега е на 4.3 месеца и я записах в BErlitz

# 8
 • Мнения: 196
Аз водя момчетата на Мотописта. Тази учебна година за сефте, в една група са. Ами забавляват се много, но те по принцип си падат по такива занимания. Посещавали сме и преди това подобни. Дисковете не са им омръзнали изобщо, дори напротив, но все пак сме зайци още, за по-нататък незнам. Разбират като им се говори там, но то е онагледено. Научиха песничките наизуст, там също повтарят, дори и малкият, който в момента проговаря на български. На мен системата ми харесва, бавно се върви, с мнооого повторение. Но съм най-доволна, че на тях им харесва, а за резултат е рано да говоря. Но най-добре отидете на открит урок и то в конкретна група, която евентуално ще посещавате.

# 9
 • Мнения: 1
Здравейте,
Включвам се не като родител, а като човек от кухнята на този метод на обучение.

Хриси, наистина е най-добре да посетите открит урок и да вземете решение на база лични впечатления.
Jam, пасивното слушане вкъщи е съществена част от цялостния метод на преподаване. Чрез него децата попиват мелодика, интонация и произношение и ушите им се настройват да чуват звуци, които не присъстват в родния език. Без него няма как да очаквате ефективност от занятията. "Зайченцето бяло" не блести особено с текста и мелодията си, но е любима детска песничка Simple Smile

# 10
 • София
 • Мнения: 5 325
loriger, съгласна съм с това, но не разбирам защо трябва да се слуша всеки ден едно и също? ефектът е, че децата не искат да слушат дисковете и молят да бъдат спрени. това беше ефектът при моя син, такъв беше ефектът и при други познати деца.

аз не критикувам идеята да се слуша всеки ден музика и реч на чуждия език - напротив.

но аз критикувам качеството на песните от курсовете на Хелен Дорон, което е ужасно. лоши, непривлекателни мелодии, лошо произношение и невъзможност за разпознаване на думите, лошо качество на звука.

# 11
 • Мнения: 1
Jam, радвам се, че не сте против пасивното слушане, защото то наистина е много важно. Слуша се едно и също, защото така децата имат време да го запомнят и след това да го свържат с преживяното по време на урок. Процесът на усвояване на език е слушане, разбиране, проговаряне.

Колкото до качеството на материалите - това вече е въпрос на субективно мнение. Песните и тестовете на "Хелен Дорон" са записани от добре образовани британци, на чист и ясен стандартен английски.

# 12
 • Мнения: 758
Ние ходим 3-та година. Имаме проблем с безкрайното слушане на дискове, определено й омръзва да слуша всеки ден едно и също, а пък за 2 пъти на ден въобще не да не говорим. Иначе знае доста думи и словосъчетания, при положение, че аз почти не се занимавам в къщи с нея. По-голяма полза виждам от игрите на компютър Канги клуб - интересни са й, и научава и запомня нови думи. Мисля, че за малки деца тази система е добра - за по-големи (училищна възраст, не съм сигурна).

# 13
 • Мнения: 3 457
А по принцип хипотетично ако едно дете учи англ. от 4г. и възприема много добре,не е ли редно на 10г. да може да говори? Питам,защото започвам да имам чувството,че издържам още една къща спарите които давам за самостоятелни уроци,а полза особена не виждам......май ще ми  е по евтино да я пратя в чужбина с Интеграл.

# 14
 • Мнения: 453
Дъщерите ми ходят 4-та година в "Хелън Дорон". Голямата вече говори на английски с изречения, а още не е навършила 6 години. Тази година и синът ми тръгна и в момента използва 50 на 50 български и английски думи. Но той не говори още с изречения на български, докато каките имаха големи постижения в тази област на неговата възраст. Мисля, че системата е добра и съобразена с възрастта на децата, но с каква скорост едно дете ще усвоява материала си зависи само от детето.

Общи условия

Активация на акаунт