Съвет за тиган

  • 11 057
  • 45
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8 804
 Искам да си взема тиган, който да ползвам за печене без използване на мазнина. Смятам да правя както леки меса и риба, така и пърленки и други тестени неща. Искам да бъде и безвреден, защото имам проблеми с храносмилателната система. Нямам специални изисквания към големината. Моля, посъветвайте ме какво да търся! Благодаря предварително!  bouquet

# 1
  • Мнения: 7 779
Искам да си взема тиган, който да ползвам за печене без използване на мазнина. Смятам да правя както леки меса и риба, така и пърленки и други тестени неща. Искам да бъде и безвреден, защото имам проблеми с храносмилателната система. Нямам специални изисквания към големината. Моля, посъветвайте ме какво да търся! Благодаря предварително!  bouquet
прочети тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357818.0
и можеш да си зададеш въпроса

# 2
  • Мнения: 8 804
Виждала съм я и друг път тази тема, много ме обърква това, което пише там. Confused Иска ми се да прочета мненията на жени, които си ползват закупените тигани в момента и са доволни, няма нужда да се скъпи и маркови. Тия прехвалени марки не винаги отговарят на рекламата. Ще почакам да видя дали някой ще напише нещо Simple Smile

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз имам един малък тиган на WMF
в него правя месо, но с мазнина. не залепва, ако е загрят много добре.
без мазнина пак става, изчаква се наистина добре да се загрее и се слага месото. понякога обаче загаря сока от месото и после трябва да се накисне, за да се измие.

рибата я правя в хартия: взимам едно парче хартия за печене или подобна, слагам рибата с подправки, резенчета домати или лимон може и настъргано твърдо сирене - абе каквото решиш, връзвам на пакетче. слагам в тигана и добавям 2 с.л. вода в тигана да не е съвсем на сухо и слагам капака.
хем е здравословно, хем не ми мирише (не търпя миризмата на риба)... можеш да сервираш после в пакетчето, оригинално изглежда Simple Smile

пърленки, палачинки и прочие тестени правя в чугунен тиган без мазнина.
в малкия на WMF не стават или поне аз не успявам.

успех в търсенето на "твоя" тиган Peace

# 4
  • Варна
  • Мнения: 246
аз имам един единствен тиган титаниев. Купих го преди повече от година от един щанд в технополис, някакъв немски с 5 год гаранция и го ползвам като скара за риба, месо, зеленчуци и хляб, а пък пържените картофи стават бързо, вкусно и с малко мазнина. Изобщо тигана е супер и си заслужава всичките 170 лв. Забравих да кажа, че е идеален за палачинки и пърленки и се почиства само с домакинска хартия

# 5
  • Мнения: 2 126
Aз бих ти препоръчала горещо да си вземеш тиган на цептер.Ще задоволи всичките ти изисквания,идеални са Peace
(не съм дистрибутро на фирмата,само ползвамот тях и съм предоволна)

# 6
  • Мнения: 8 804
Аз съм привърженик на скъпата домакинска техника и посуда, обаче половинката ще припадне, ако дам огромна сума за един тиган Confused За Тефал какво мислите?

# 7
  • Мнения: 7 779
Аз съм привърженик на скъпата домакинска техника и посуда, обаче половинката ще припадне, ако дам огромна сума за един тиган Confused За Тефал какво мислите?
кво му се притесняваш толкова ???
не съм чул някой да е умрял от ядене приготвено в тиган.  Joy

# 8
  • Мнения: 8 804
Притеснявам се. Черният ми дроб и жлъчката едва мърдат Confused

# 9
  • Мнения: 7 779
Притеснявам се. Черният ми дроб и жлъчката едва мърдат Confused
надали тигана е виновен за това им състояние , както и че нов тиган ще ги оправи.
извинявай за тази крайност ,но ...  bouquet

# 10
  • Мнения: 8 804
Разбира се, че тиганите нямат значение Joy Храната обаче има. Налага ми се да съм желязна с диетата, пък и не обичам да ме боли, малко лигава си падам Confused Embarassed Искам храната ми да е лека и лесно смилаема,а това се определя от начина, по който е приготвена, и в много малка степен от качествата на съда. По - важно ми е да не ползвам мазнина, пък ако и материалът на тигана ме успокоява, още по -добре Wink Sunglasses

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Разбира се, че тиганите нямат значение Joy Храната обаче има.

разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.

след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace

# 12
  • Мнения: 7 779
разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.
след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace
преди години отрекоха медните съдове , после дойде ред на чугунените , на алуминиевите, на тефлоновите, неръждаемите. ще дойде ред и на титаниевите, и на керамичните. всичко е въпрос на завладяване на пазара. всеки би си задал въпроса аджеба ,щом тефлона е вреден защо им позволяват да ги произвеждат ? и то законно.
както и да е. всеки си има мнение.
за мен по-важно е каква е храната. защото с нея съм в контакт всекидневно , а един тиган е в контакт с храната за няколко минути. чистите продукти почти отсъстват от щандовете. всичко е бъкано с всякакви хим.елементи и ГМО - месо,раст.продукти, яйца ... в този ред на мисли едни зеленчуци пълни с нитрати ще навредят много повече отколкото тигана в който са приготвени тези зеленчуци.    bouquet

# 13
  • Мнения: 8 804
Варенето и готвенето на пара го правя вече 3 години, но имам нужда и от малко разнообразие. Пърженето ми е забранено и остава печенето, но без мазнина. За тази цел ми трябва подходящ тиган. Ще си правя вътре пърленките, рибата, пилешкото, постни палачинки и картофки, омръзнаха ми все варени картофи и варено пилешко Close. Тиган до към 30 лв е добро решение за мен. Тефал става ли? Или нещо друго? Rolling Eyes

# 14
  • Мнения: 0
разбира се, че има значение в какъв тиган готвиш, все пак има директен контакт между храната и съда за готвене!  Peace
аз от години избяхвам тефлоновите покрития, както и алуминиевите съдове.
след като не искаш да ползваш мазнина, то спокойно можеш да ползваш всеки огнеупорен съд за готвене по твое усмотрение и да си задушаваш месото и рибата с вода или на пара. не е задължително да си купуваш нов и скъп тиган Peace
преди години отрекоха медните съдове , после дойде ред на чугунените , на алуминиевите, на тефлоновите, неръждаемите. ще дойде ред и на титаниевите, и на керамичните. всичко е въпрос на завладяване на пазара. всеки би си задал въпроса аджеба ,щом тефлона е вреден защо им позволяват да ги произвеждат ? и то законно.
както и да е. всеки си има мнение.
за мен по-важно е каква е храната. защото с нея съм в контакт всекидневно , а един тиган е в контакт с храната за няколко минути. чистите продукти почти отсъстват от щандовете. всичко е бъкано с всякакви хим.елементи и ГМО - месо,раст.продукти, яйца ... в този ред на мисли едни зеленчуци пълни с нитрати ще навредят много повече отколкото тигана в който са приготвени тези зеленчуци.    bouquet


Безспорно и двете неща са важни - продукти и съдовете, в които се приготвят  Peace
Бонги, тъй като аз съм в ежедневен виртуален контакт с теб, мислех че ще ме зарадваш за Н.Г. с обновяване на този толкова изискан аватар  Mr. Green   bouquet

# 15
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Тефал става ли? Или нещо друго? Rolling Eyes

ами зависи Rolling Eyes
щом и цената ти е важна - вземи си и пробвай дали тефал става.
аз не ползвам тефал поради горе изброените от мен причини - тефлон и алуминий Peace

иначе аз имам подобен тиган, не правя месо в него, защото съм веге, а миризмата от готвено месо остава и ме дразни после като правя палачинки (моят не е оребрен, ама този пък ще става за пърленки) ... незнам дали ти е скъп  newsm78

успех в избора на тиган и в разнообразяване на менюто Hug

bongo, наясно съм, че всичко е маркетинг...  Wink
много лекарства имат ужасни странични действия и минимално полезно действие, ама никой не ги е спрял от продажба... що ли? Wink
та така и с другите продукти, които се лансират от мощни лобита...
и да, храната става все по-промишлена и лека-полека забравяме вкуса на природата, ама това не е причина да се предаваме  Peace

# 16
  • Мнения: 7 779
.....и да, храната става все по-промишлена и лека-полека забравяме вкуса на природата, ама това не е причина да се предаваме  Peace
точно  Naughty
но не би трябвало заради храната да сменяваме съдовете и да купуваме прекалено скъпите нови.
още повече че не съм чул да е доказано (а предполагам че и вие) от тиган да се хване дадено заболяване. докато от дадена храна - да.    bouquet

# 17
  • Мнения: 7 779
Бонги , тъй като аз съм в ежедневен виртуален контакт с теб, мислех че ще ме зарадваш за Н.Г. с обновяване на този толкова изискан аватар  Mr. Green   bouquet
за съжаление не съм си правил пластична операция и съм си все същият. и миналата , и тази година. мисля че красивото си е красиво целогодишно  smile3534

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
но не би трябвало заради храната да сменяваме съдовете и да купуваме прекалено скъпите нови.
още повече че не съм чул да е доказано (а предполагам че и вие) от тиган да се хване дадено заболяване. докато от дадена храна - да.    bouquet[/color]

ама жената си търси нов тиган Thinking
нито я карам да си сменя всички съдове, нито чак толкова скъпи предлагам.... newsm78

едно време римляните масово са ползвали посуда от олово и е доказано, че това е довело до здр. проблеми Peace

викам да прекратим спора - ясно е, че и при избора на храна и при приготвянето й трябва да се прави избор. всеки сам може да реши къде да наклони везните и къде да вложи малко повече пари...
все пак аз не купувам всяка година нов тиган. моят чугунен тиган е от бабата на мъжът ми, т.е. поне на 20г. Peace

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Има още една тема за съдовете за готвене, която набляга на здравословния аспект. Тъй като е вече дълга, ти предлагам да прочетеш обобщението, което take a smyle беше така мила да напише и сподели

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.630

# 20
  • Мнения: 8 804
Има още една тема за съдовете за готвене, която набляга на здравословния аспект. Тъй като е вече дълга, ти предлагам да прочетеш обобщението, което take a smyle беше така мила да напише и сподели

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.630


Разгледах и нея, благодаря!  bouquet

# 21
  • София
  • Мнения: 3 291
unadaptable, вземи си Тефал, той отговаря на изискванията ти.

Внимавай при миене да не го надраскаш, а ако се случи, го изхвърли. Тефлона е вреден само наранен.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 942
Грета Ей, за сметка на това много лесно се наранява. Аз много харесвах серията на Тефал - Индженио, заради подвижната дръжка, от която всяка тава се превръща в тиган, адски е удобно, но тефлоновото покритие изглежда не е много трайно - само с дървени и силиконови бъркалки съм го докосвала и съм го пазила като очите си при миене и пак се обели - това е.

Няма начин да запазиш тефлона здрав дълго време - мое мнение.

unadaptable, и аз съм в процес на избор и от мненията в темата за безвредни съдове съм се спряла засега на два Silit - Durado и  Le Creuset. Колебая се кой от двата е по-добър - за мен е важно да е здравословна храната, да не залепва и да се поддържа лесно.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 14:37 от Sash

# 23
  • София
  • Мнения: 3 291
Аз от тия Индженио два ползвам от поне 2 години, само единият даде фира. Мия на ръка и внимавам. Но и не ги ползвам често, само за яйца, палачинки, грис халва, все неща, изискващи незалепващо покритие.

# 24
  • Мнения: 0
Защо не погледнеш и керамичните тигани?Керамичното покритие е натурален продукт,няма опасност,ако го надереш да вреди на ястието като при тефлоновите тигани.Има хубави и керамични тигани на нормални цени.Вече половин година ползвам този http://vitrinabg.com/product/635/keramichen-gril-tigan.html почти без мазнина и за сега не е мръднал.

# 25
  • Мнения: 8 804
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.

# 26
  • Мнения: 7 779
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.
незнам какви са твоите котлони , но обърни внимание тигана подходящ ли е за всички видове котлони ?
този тиган , който си показала, е с тази цена ако го поръчаш по интернет.

# 27
  • Варна
  • Мнения: 283
Моите съдове са чугунени на ЛеКрузе и съм много доволна, но от няколко дни имам нов тиган с диамантено покритие и съм изключително впечатлена. За тефлоновите се казва, че може и без мазнина, но си е друго като сложиш 2-3 капки, но този е с ефекта "УаУ"! Наистина готвя без никаква мазнина - картофките стават като в актифрай, палачинки правих и те станаха перфектни. Ще кажа и повече, ако има интерес.

# 28
  • Мнения: 8 804
Моите съдове са чугунени на ЛеКрузе и съм много доволна, но от няколко дни имам нов тиган с диамантено покритие и съм изключително впечатлена. За тефлоновите се казва, че може и без мазнина, но си е друго като сложиш 2-3 капки, но този е с ефекта "УаУ"! Наистина готвя без никаква мазнина - картофките стават като в актифрай, палачинки правих и те станаха перфектни. Ще кажа и повече, ако има интерес.

Да, ще ми е интересно. А също и цената Simple Smile

# 29
  • Мнения: 8 804
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.
незнам какви са твоите котлони , но обърни внимание тигана подходящ ли е за всички видове котлони ?
този тиган , който си показала, е с тази цена ако го поръчаш по интернет.


Ако ще купувам този, ще го поръчам по нета, да.

# 30
  • Варна
  • Мнения: 283
В момента е на прмоция или нещо такова и не е непосилен за купуване; Вкъщи точно обратния спор имахме Simple Smile Аз не исках да даваме стотици левове за тиган, но сега искам и останалите от комплекта - невероятен е наистина Simple Smile ето да разгледаш: http://www.amazon.co.uk/Swiss-Diamond-Fry-Pan-20Cm/dp/B0006GCF56 … 853957&sr=1-1
А за керамичните съдове ползва ли се мазнина?

# 31
  • София
  • Мнения: 6
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.

# 32
  • Мнения: 8 804
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.

Този тиган не изисква никаква мазнина, така ли? За меса и зеленчуци..добре, ще трябва да предвидя и втори за тестените. Каква му е цената?

# 33
  • София
  • Мнения: 6
Не си спомням точно цената, но беше нещо от типа на 23-25лв в Метро. Препоръчвам!  Peace

# 34
  • Мнения: 8 804
цената ме устройва напълно Peace

# 35
  • София
  • Мнения: 1 942
Интересувайте се за безвредността на материала, преди да купувате. Не искам да кажа нищо против твоя избор shoshko, но ако се нарани покритието отдолу се показва алуминий, което не е добре. А в инструкциите за употреба от официалния сайт на Risoli личи, че не е лесна поддръжката. Т.е. трябва да се внимава за покритието, да се ползва само дърво или пластмаса за бъркане. На мен лично това ми се вижда като робуване на съдовете, бих си избрала нещо, дето няма много да го мисля и да му треперя, та дори и да е по-скъпо.

# 36
  • София
  • Мнения: 6
Поддръжката е стандартна за всеки един тефлонов тиган. Естествено не трябва да се ползват метални прибори, не е за хора свикнали да ядат направо в тигана, нещо много важно - не трябва да се подлага на много висока температура за продължително време (това важи предимно за готвене на газ) и да не се охлажда рязко. Всяко едно от тези действия води до бързото му износване.

За мен най-добрият материал за готвене е стъклото (т.н. йенски тави/стъкла, но не може да се ползва за пържене/запичане на котлон.  Rolling Eyes

# 37
  • София
  • Мнения: 1 942
Как ме разкри, че кусам направо от тигана  Joy Joy Joy

А като оставим майтапа настрана за стъклото съм съгласна, стига да не съдържа олово.

# 38
  • Мнения: 36
Момичета ,какво ще кажете за този тиган

# 39
  • Мнения: 36
имате ли отзиви за тази марка тигани

# 40
  • Мнения: 201
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.

Този тиган не изисква никаква мазнина, така ли? За меса и зеленчуци..добре, ще трябва да предвидя и втори за тестените. Каква му е цената?


Този тиган и аз го препоръчвам, точно за меса - идеален е. И зеленчуци съм си правила в него, ама трябва да ги режеш на МНОГО големи пърчета и само да ги обръщаш, че не може да се бърка в него. Пърленките също стават страхотни в него, а аз най-обичам да си правя сирене "на плоча", ама на тиган  Wink

Но ако смяташ да преминеш на такъв тип готвене и да правиш и по-особени манджи съветвам те купи си тиган на Цептер. Аз си купих такъв преди две години и да ти кажа благославям го от тогава насам. Всичко става в него. Честно да си призная, фурната даже не ми влиза вече много в употреба, понеже на него си правя всичко (включително баница, крутони, кюфтета, пълнени чушки и каквото ти дойде още на ум). А ако трябва да гледаш и от гледище на здравето си - това е по-добрата формула  Peace тефлоновите тигани щом се остържат стават вредни, сигурно знаеш...

# 41
  • Мнения: 8 804
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused

# 42
  • Мнения: 7 779
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused
можеш да предложиш на модераторите да затворят темата. мисията вече е изпълнена  Laughing

# 43
  • Мнения: 8 804
Ха-ха, не, не е. Още не съм купила тигана на delimano, който толкова много харесах. Щом се сдобия с него, или нещо подобно, но непременно да е безвреден и лесен за поддържане, за да го ползвам ежедневно, ще хлопнем кепенците Mr. Green

# 44
  • Мнения: 30
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused
можеш да предложиш на модераторите да затворят темата. мисията вече е изпълнена  Laughing

ДРАГИ мАМИ,ПО ВАЩ СЪВЕТ СИ КУПИХ ТИГАНА ДЕЛИМАНО И СЕ НАБУТАХ.ОТ 1 ДЕН МИ ЗГАРЯ,А ВЕ4Е НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА,ЗА 40 ДНИ-ОТ КОЛЕДА ДО ДНЕС.НЕ ДАВАЙТЕ ТАКИВА СЪВЕТИ
ХВЪРЛИХ СИ 63 ЛЕВА НА ВЯТЪРА.КАТО ХОДЯ КЪМ Д-МОЛ ЩЕ ИМ ГО ЗАНЕСА ДА ВИДИМ ЩО ТАКА МИ СЕ СЛУЧВА ВСЕ НА МЕН.КУПЕТЕ СИ ОБИКНОВЕН АЛПАКА ТИГАН И НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ПО РЕКЛАМИТЕ ИМ.ЩЕ ВИ ПИША,АКО УСПЕЯ ДА ГО ПОДМЕНЯ.РАДВАМ СЕ,ЧЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАХ ДА СИ КУПЯ И ДЛБОКИЯ ЗА 70 ЛЕВА.НЕ СА МНОГО,НО МЕ Е ЯД КАТО СЕ МИНА
ВАШ ТАТКО  Sad

# 45
  • Мнения: 0
Аз съм с Аsed. Вече 4 месеца го ползвам и не е мръднал.

Общи условия

Активация на акаунт