Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 10
Някой знае ли класация за училищата в София / България? Интересуват ме класации по възраст (начално училище / гимназия), по специалности (примерно математика, природни науки, компютърни науки, езици, спорт, ...). Наясно съм че има стотици критерии за сравнение и никоя класация не може да бъде обективна, но все пак като цяло се знае кои са по-добрите и кои са по-лошите училища. Някой успял ли е да събере всичката информация на едно място?

Има подобна класация за университетите: http://rsvu.mon.bg.
Обаче има ли за училищата?

# 1
  • София
  • Мнения: 10 254
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=633607.msg … 20717#msg21020717

http://www.segabg.com/article.php?issueid=2746&sectionid=5&id=0001301


Първата класация е по повече критерии.Втората е само по минимален бал за прием.

# 2
  • Мнения: 10

Благодаря, прекрасни са класациите, точно такива ми трябваха.

Има ли подобна класация и за по-малките (примерно 1-4 клас и 4-7 клас)?

# 3
  • Мнения: 1 607
Не съм срещала подобни касации за начален курс, но и да има , те няма да са напълно обективни, защото тези класации изключват частните училища.

Това са класации само на държавните училища. Не се разбира за какво са ти нужни класациите.


Прочетох поста ти в темата за "Олипиадите". Аз също съм на мнение, че участията в олимпиади са ценни за бъдещото развитие на детето. И мисля, че успехите на децата на олимпиади трябва да носят сериозни точки за съответното училището.
Няма класация, но основно на олимпиадите по точни науки в гимназиален курс/ в Б-я и м/ун-дни/ призовите места се печелят от СМГ, НПМГ, ПЧМГ, АК

# 4

Общи условия

Активация на акаунт