Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте, искам да попитам дали някой знае алтернативно лечение или  лечител на шизофрения, а също така и за обсебване?
Благодаря Ви предварително за отзивите!

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 20:41 от physiq

# 1
 • Мнения: 730
Класически хомеопат и психотерапевт  Naughty

# 2
 • Мнения: 2 761
Колко човека познаваш лично,които са се излекували по тези методи?

# 3
 • Мнения: 3
Здравей! Брат ми ходи при един лекар хомеопат психиатър от Бургас. Имаше ефект при него, въпреки че не беше свързано със шизофрения, а с пристрастеност. Имаше Интернет сайт, но не работи в момента. Ако искаш мога да ти дам негов email, за да му пишеш.

# 4
 • Мнения: 3
http://dr.ivaylodimitrov.com
Това е сайтът. Влез и го разгледай, ако искаш.

# 5
 • Мнения: 2
Шизофренията е сериозно заболяване, не си играйте със здравето, живота и съдбата на болния. Благоприятен изход (овладяване на кризите и постигане на ремисия) е възможен единствено ако се започне бързо и навременно медикаментозно лечение. Колкото по-дълго болестта стои нелекувана, толкова по-малък става шанса за качествен живот с тази диагноза. Трябва компетентен психиатър и то възможно най-бързо. Рискувате страшно много търсейки алтернативи.

# 6
 • Мнения: 2 510
Първо не разбрах кой е поставил тази диагноза, защото тя не се поставя толкова просто.
Лекарствата също са доста тежки спрямо вида шизофрения.
За обмяна на опит има и специализирани форуми, но всичко е доста специфично.
Като m00nlight ще кажа и аз, че заболяването е доста тежко за да се подлага на случайности.

# 7
 • Мнения: 1 274
Може да се повлияе положително от Омега 3 мазнини, здравословно хранене и живот, витамини (специално се говори за Б3) и билки, информация се намира в Гугъл - има различни идеи и на български и на английски. Но, истината е, че човекът трябва да има силно желание да се оправи и да не саботира тези неща. Освен това спирането на лекарствата носи риск състоянието да се влоши необратимо, защото лекарствата влияят на химията на мозъка и може да се получат трайни нарушения. За съжаление, когато шизофрениците не си пият лекарството, често се стига и до фатален край - имат склонност към самоубийство. Евентуално можете да се консултирате с китайския лекар в София с билкари и натуропати. Добър психотерпевт би могъл да помогне. Също може да се отиде на невролог, за да се види дали причината не е някакво мозъчно нарушение. Също е добре въобще да се предприемат мерки за съхраняване на мозъка, като при Алцхаймер, защото заболяването е дегенеративно и мозъкът се влошава с времето. Добре е да се изчете литература за заболяването, вкл. физическите (мозъчни) фактори и влиянието на лекарствата. Моя близка до смъртта си имаше тази болест, Бог да ви помага да я понесете.  Според мен обаче, това е игра с огъня, да се опитвате да я лекувате сами, ако психиатърът ви е свестен, да отидат близките без болния да разговарят с него, за да се информират за заболяването, как протича и се променя с годините. Ако не е свестен, платете му за частен разговор. Това е много коварна болест, болният не е с всичкия си и не трябва да се рискува.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 16:35 от adiba

# 8
 • Мнения: 0
Здравейте. Благодаря на всички които отговориха на запитването. Сега обаче явно трябва да повторя: Търся АЛТЕРНАТИВНО, А НЕ ТРАДИЦИОННО ЛЕЧЕНИЕ!! От опита на много пациенти разбрах, че шизофрения не може да се излекува с традиционни лекарства !!!
Повтарям-НЕ МОЖЕ! Може само да се облекчи! Но традиционните лекарства лекуват симптомите ,а не причината,а причината за тази болест е на енергийно ниво!

# 9
 • Мнения: 1 274
На първо време разберете що за болест е и как се развива. Има по книжарниците разни книги за нея. Разровете се в Интернет на английски (schizophrenia natural cure), а и на български (билки за шизофрения). В българските сайтове има разни билки за шизофрения.

# 10
 • Мнения: 2 265
Майка ми е болна от това...в следствие на травма е, има над 100 парашутни скокове и освен травма свързана с гръбнака има и такава с мозъка. За съжаление не иска и да чуе за лечение, защото тя самата смята, че всичко и е наред, но уви не е. В психиатрия не може да я вкара човек, тя не проявява никакви симптоми на агресия.
От това което съм чела знам, че йогата и медитацията могат да имат благоприятно влияние върху болеста. Добавките и витамините намаляват симптомите до около 20-30%. Добре е храната да е безглутенова.

Ето тук има доста информация по въпроса - http://www.schizophrenia.com/treatments.php. Мога да направя и превод ако има желаещи.

# 11
 • Мнения: 2
Здравейте. Благодаря на всички които отговориха на запитването. Сега обаче явно трябва да повторя: Търся АЛТЕРНАТИВНО, А НЕ ТРАДИЦИОННО ЛЕЧЕНИЕ!! От опита на много пациенти разбрах, че шизофрения не може да се излекува с традиционни лекарства !!!
Повтарям-НЕ МОЖЕ! Може само да се облекчи! Но традиционните лекарства лекуват симптомите ,а не причината,а причината за тази болест е на енергийно ниво!

Никой в света не знае каква е причината за тази болест, това с енергийните нива са просто хипотези.
Ако лишите болния от навременна медикаментозна терапия сериозно застрашавате шансовете му за пълноценен и качествен живот. Всяка поредна нелекувана криза влошава прогнозата на болестта.

# 12
 • Мнения: 1 274
Връщам се към тази тема, защото напоследък се занимавам с прочиставне на организма от паразити - чревни и всякакви други.

Във връзка с това, из материалите, които прочетох, ми попадна мнение, че причина за шизофренията са паразитите. Не мога да кажа дали това твърдение е вярно, но аз бих опитала, защото, така или иначе паразитите са наши спътници цял живот.

Във връзка с това, можете да разгледате темата за прочистване на организма от паразити в същия този раздел Хомеопатия.

По отношение на обсебването, като православна християнка, знам, че има специални молитви - Василиеви, за обсебване от нечисти сили, които се четат от свещеник. Но, в крайна сметка, най-важното е човекът да води редовен църковен живот - редовни литургии, причастие, изповед и т.н. Истината, обаче, е, че, доколкото знам, има християни шизофреници. Доколко болестта се повлиява положително при тях - нямам информация.
Има една църква в Мелник - Св. Антоний, където по традиция остават да преспят вътре в църквата психично болни. Твърди се че помага. В миналото са връзвали буйстващите болни с железни вериги, които все още може да се видят. 

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 21:33 от Adriana71

# 13
 • Мнения: 0
Здравейте,
И  аз като Adriana 71 последните дни много се интересувам от прочистване на организма от паразити (все още само чета и събирам информация). В 'Бяла книга на живота' 3  пише за шизофренията и паразитите:
'....още преди десет години се опитах да обясня с факти на няколко учени, че под диагнозата  шизофрения основно се скрива токсоплазмозно поражение, мен просто ме изгонваха от кабинетите. Макар аз да се опитвах да им покажа с факти пълно излекуване от шизофрения с противотоксоплазмозни средства. И ето буквално след дни на някакъв медицински симпозиум в Лондон са признали, че под диагнозата шизофрения действително се крие не това, което лекуват психиатрите......И основното доказателство: хората, първоначално заболели от шизофрения, но провели курс на лечение от токсоплазмоза, напълно оздравяват.'
Ето и линк към книгата (може да го копирате и в другата тема) има много интересни неща за паразитите:  http://biala-kniga.hit.bg/DRW/cqlata%20kniga.pdf

# 14
 • Мнения: 1 274
duno, мерси че се намеси. Много добре би било, ако, след като проучиш нещата с паразитите, пишеш и в другата тема. За сега копирах там предишния ти пост. 

Общи условия

Активация на акаунт