Няма нищо лошо да изтеглите стоков кредит. Най - често го правим за ел уреди, лесно е бързо е практично, но често еуфорията от новата покупка е помрачена от мисълта - ПРЕЦАКАХА МЕ и тогава е ходене по мъките. Тук попадам на много такива коментари, ето и няколко съвета как да не ви прецакат:
1. Предоговорна информация - искайте винаги такава, запомнете по закон кредитните консултанти в магазина са задължени да ви я предоставят, но често си правят оглушки. В тази предоговорна информация задължително са оповестени такси и комисионни, лихви и обезщетения при предсрочно погасяване, както и застраховки, има и друга много полезна информация за вас, прочетете я.
2. Общите условия - да ситни са, но на бюрата задължително трябва да ги има в едър шрифт, прочете ги докато чакате становище, времето е достатъчно, за да няма изненади след това. Да за просрочие има лихви и те са описани там(имаше такива коментари как не ги е срам да ми вземат 10лв. за ден просрочие, да не ги е срам защото вие сте съгласни и дори сте си сложили подписа под това)
3. Ако искате да получите най - изгодното предложение - минете по бюрата на всички възможни институции в магазина, никога не казваите, че сте клиент на дадена и ще изслушате само нея, ще получите най - скъпата им схема.
4. Вижте какво подписвате - никога не разписваите договора без да сте го прочели и сравнили с преддоговорната информация.
По отношение на застраховките или наричани още "защити", защото застраховка звучи страшно за клиента, не те не са зъдължителни, вие сами избирате дали да ги получите или не, немогат да ви ги добавят без ваше знание и да естествено, че за тях се плаща.
Няма как да ви прецакат, вие го правите сами