Гледам, че пишеш за качеството на храната от Канада. Не знам защо, но при сравнение на един и същ продукт, произведен в северна Америка и в Европа, обикновено тукашните продукти водят. Предполагам, че тук има по-строги закони за качеството и неговия контрол. А и пазарът е доста по-голям и конкурентен, така че производителите се стараят повече. На всичкото отгоре цената на основните продукти спрямо годишния доход е много по-приемлива, отколкото в Европа. А ценообразуването в БГ за мен си остава мистерия: как цената от $1.52 тук стига до $18.00 в БГ и защо въпросният продукт се купува, щом има аналогични и по-евтини на БГ пазар?
***
Вчера довлякох поредните близо 20 кг телешка карантия. Само черният дроб беше над 10 кила. Докато нарежа всичко, от ножицата за месо ми се образува мехур на средния пръст Но пък имах щастливо куче - за вечеря яде черен и бял дроб, трахея, костен мозък и локва телешка кръв.
Днес пък на Беро му е ред и му се пада да бъде ресан и подкастрян, да му се режат ноктите, да му се чистят ушите... Да се хващам, че то си е час работа.