Коледа 2012- 2 част

  • 77 734
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 68
Ехееее, колко нещо сте изписали, връщам се да ви чета нещо от моята миналогодишна трашеза

# 31
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Много красива и апетитна изглежда тази "тиква цигулка". С какво е пълна?Как е приготвена?Чудесна е.

# 32
  • София
  • Мнения: 5 566
Запис и от мен, да ви следя.   bouquet

# 33
  • Мнения: 83
Момичета, утре мисля да се запася с марципан от Пени, кажете моля ви къде да го съхранявам до Коледа - хладилник, фризер или няма проблем да си го държа в шкафа?

# 34
  • Мнения: 240
Момичета, същият марципан го има в Кауфлан още от средата на октомври и ми се върти нещо, че цената беше (ако не се лъжа) 1,50/1,60 лв. Ако има някой път да погледне, те са при бисквитите и вафлите, заедно с други коледни лакомства.  Wink

Le Soleil* аз го съхранявам в шкафа и няма проблем!

# 35
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Нова тема, благодаря  bouquet

За да не е гол запис имам въпрос : сдобих се с ето това , снимката е линк към по голяма такава Peace.
Искам да го ползвам за Панетоне, мисля че е подходящо, въпросът е дали става да забъркам и АКК, предвид че плодовете не са сухи newsm78

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 849
ilinayor да разбирам ли, че онези красоти си ги покрила с марципан, оцветен с червена, бяла и зелена боя?

# 37
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Нова тема, благодаря  bouquet

За да не е гол запис имам въпрос : сдобих се с ето това , снимката е линк към по голяма такава Peace.
Искам да го ползвам за Панетоне, мисля че е подходящо, въпросът е дали става да забъркам и АКК, предвид че плодовете не са сухи newsm78

Става. Peace

# 38
  • Мнения: 91
Да се запиша и аз в новата тема - повече ви чета отколкото да пиша, но сега имам и въпрос - кое тесто ползвате за шприцовани сладки? пробвах едно обикновено за курабиййки ,ама като шприцовам и следката не ще да се отлепи. по-трърдо ли трябва да е като цяло тестото или  не ? иначе спретнах за едно кръщене едни линцерови сладки ... много хубави стават ......

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 167
ilinayor да разбирам ли, че онези красоти си ги покрила с марципан, оцветен с червена, бяла и зелена боя?

Онези от първата снимка да, точно с марципан, всичките. В началото обаче не бях го затоплила и разточила добре и покритието стана по-дебеличко, но после задобрях. Джема беше написала в миналата тема, че това става и в микровълнова. Мислих, че ще е неприятен вкуса, но всъщност си беше доста приятно, според мене дори е по-вкусно от колкото с айсинга. Безспорно си зависи си и от вкусовите качества на марципана. Пропуснах да спомена, за такива, които като мене не са работили до сега с марципан е, че трябва да се оставят слдките потделно, без да се затрупват - за да изсъхне марципана, защото при мене се нараниха някои. Една нощ мисля, че беше достатъчна за втвърдяване и готовност за нареждане в кутия.
В заключение - украсата с марципана ми беше допълнително удоволствие с повторното изрязване на формичките. Това ми е най-забавно, че с бая фигурки съм се снабдила, поне да ги експлоатирам.  Mr. Green

# 40
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
  Hug
Вчера забърках една доза за меденки по твоята рецепта, на свършване са Simple Smile. Получиха се страхотни, не са твърди, а мекички и много приятни за хапване Simple Smile

# 41
# 42
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Радвам се,ч е са се харесали и аз току - що изпекох една доза- къщички, защото в неделя сме на освещаване на нов дом. И сега се чудя как да ги украся точно. Вероятно утре ще украсявам.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 18:40 от Джемма

# 43
  • Мнения: 221
Джемма   bouquet
Аз с удоволствие следя красотите които творите тук....далеко са от възможностите ми,но като начало ще започна с едни меденки.Надявам се да ми се получат  Praynig

# 44
  • Мнения: 356
Да се запиша и аз в новата тема - повече ви чета отколкото да пиша, но сега имам и въпрос - кое тесто ползвате за шприцовани сладки? пробвах едно обикновено за курабийки ,ама като шприцовам и следката не ще да се отлепи. по-трърдо ли трябва да е като цяло тестото или  не ?
Опитай с шприц бисквитите на Джема, има ги на първа страница на темата (използвам повода да й благодаря за хубавите рецепти). За да се отлепват бисквитките от шприца, трябва тавата ти да е суха и студена. Не слагай хартия за печене, не мажи с мазнина, шприцовай директно върху тавата. Като правя тези сладки, въртя три тави - една се пече, една се зарежда, една се мие, изплаква се със студена вода и се подсушава със салфетка. Не е сложно, става сравнително бързо и накрая имаш голямо количество чудесни сладки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт