БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 610
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 364
Ваня за какъв вид мая става дума - суха ли ? Ако е суха е чаена лъжичка ,но ми се струва много количеството на маята .
 Какво брашно и какви продукти вкл. рецептата.
Имам хлебопекарна и почти не ползвам рецепти от книжката - не са ми много удачни и си нагодих няколко мои си ,които действат безотказно. /Като реша да пробвам други и все нещо не става както аз искам -/


Суха мая, да.
Това ми е първата хлебопекарна и нямам никакъв опит, за това реших да направя рецепта от книжката. Рецептата за бърз хляб /2ч/ е:
600 гр брашно, 1 1/2 суха мая, 2 захар, 25 гр масло, 1 1/2 сол и 410 мл вода

# 211
  • Под Слънцето
  • Мнения: 3 761
Хора, търся мястото във Варна с готова руска кухня- някъде между Руското консулство и ИУ..

Някой ще ме упъти ли? 

Разминахме се с 2 мамаши, които обсъждаха това, но не посмях да се връщам и да ги питам..

# 212
  • Мнения: 2 783
Vanya_P, прегледай тази тема.

# 213
  • Варна
  • Мнения: 483
Керамичните съдове могат ли да се слагат в загрята фурна? Чета много противоречиви мнения.

# 214
  • Мнения: 9 139
аз не слагам вече, пукала съм и то голям гювеч и ме яд. не става всеки ден,  ти си избери дали да сложиш  Grinning разликата е около 15 мин. време.

# 215
  • Варна
  • Мнения: 483
Благодаря! Но на,и сладкишите винаги се правят в загрята фурна, за да бухнат? Значи не мога да я ползвам за това.

# 216
  • Мнения: 9 139
ще ползваш друга тава, или форма за тях.  Peace

# 217
  • Мнения: X
Правила съм мъфини в порцеланова чаша и в загрята фурна и не ги пукнах /ама по -добре да не се рискува /.
 Гювеча ,гювечета ... .тоест керамика ,огнеупорно стъкло слагам в студена фурна.
 Ако пък са стояли на много студено -оставям да се темперират и да са със стайна температура - при включването на фурната може да се спукат от рязката температурна разлика и конденза който ще се получи.
  Спукана имам една чаша само -но тя беше от стъкло имитиращо това на дуралекс.

# 218
  • Мнения: 22 867
От днес за утре задача питка ама да е красива след като погледах доста питки в ФБ моите направо ми се видяха прости , е сега си имам задача да измайсторя красота за детето.На една дама в ФБ https://www.facebook.com/pitkitenakatq/photos/a.1434087136827132 … ;relevant_count=1питките са прекрасни всичко е ясно , но не мога да хвана идеята на вътрешната плетка , ако може някой да помогне вече час търся жокер и нищо не откривам .

J_M_M, плетеното ми прилича на начина на В.Цуркан, както се плете с една кука.  Peace

# 219
  • Мнения: 3 745
Здравейте! Вчера правих картофени кюфтета. Реших да ги опека във фурната за по-здравословно. Не знам дали по тази или друга причина,обаче станаха супер безвкусни,абе ужас. Дайте идея някаква как да ги оползотворя,че иначе трябва да ги изхвърля,а са доста.
В сместта ми освен картофите има жълтъци,сирене,подправки. Оваляни са преди печенето в галета и разбитите белтъци. Може би мазнина им липсва,не сложих в сместта,защото първоначално мислех да ги пържа. После като ги сложих във фурната,сложих по малко краве масло на всяко кюфте.(ама явно малко е дошло)

# 220
  • Мнения: 9 139
 Rolling Eyes за безвкусни не знам, просто по-сухи стават във фурната. трябвало да сложиш олио в сместа или преди печене да ги потопиш  с олио и тогава панираш. Ама нищо, сега не ги хвърляй, последно правих фритата със зеленчуци, в която вложих едно картофено пюре, можеш нещо такова да си направиш. Както и да ги сложиш като основа за някаква запеканка, на която отгоре ръснеш още олио, колбас, наденица, яйце, сирене, чушка.... или в гювечета

# 221
  • Варна
  • Мнения: 3 960
Днес тренирам за Коледа - пека  цяла пуйка и ползвам инжектиране на  маринати .Инжектирах я с 7-8 спринцовки по 20 куб. айрян , соев сос и зехтин.Пека я нискотемпературно - 6 часа на 90 градуса и сетне запичам на 180 като в соса ще сипя чашка ориз с гъби.

# 222
  • Варна
  • Мнения: 3 960
Здравейте! Вчера правих картофени кюфтета. Реших да ги опека във фурната за по-здравословно. Не знам дали по тази или друга причина,обаче станаха супер безвкусни,абе ужас. Дайте идея някаква как да ги оползотворя,че иначе трябва да ги изхвърля,а са доста.
В сместта ми освен картофите има жълтъци,сирене,подправки. Оваляни са преди печенето в галета и разбитите белтъци. Може би мазнина им липсва,не сложих в сместта,защото първоначално мислех да ги пържа. После като ги сложих във фурната,сложих по малко краве масло на всяко кюфте.(ама явно малко е дошло)

Надроби ги в гореща вода и ги клокни с подправки и поръси с магданоз - ще стане картофена супа Simple Smile

# 223
  • софия
  • Мнения: 1 305
Здравейте, другата седмица е коледния базар на сина ми трябва да направя нещо но нямам никаква идея, миналата година правих мъфини newsm78

# 224
  • София
  • Мнения: 327
Здравейте, бихте ли ме посъветвали от къде да купя / може и онлайн/ качествено РЕНДЕ за кубчета за мусака, таратор, пръчици за пържени картофки ?

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт