На който не му се чете, да не го затормозявам
Fifi Brindacier
Тогава бях ужасно нахъсана - нищо не можеше да ме спре. Нашите ядяха тутманик, аз варена тиква - никакво ядене след 18 часа, никакви прегрешения. После обаче човек се уморява... омръзва ти да живееш като в конц лагер и да си викаш "не може". Е, не може, не може, ама може
Отпускаш се, малко. Нещото, което този режим и хората, пишещи по онова време в него ми дадоха беше промяна на възгледхите към храната и храненето. Това за мен е ключа към дълготрайния резултат - започнах да мисля, да чета етикетите, да обмислям. Нещата стават все по-бавни и по-трудни с времето и почиващите трябва да го знаят - ще има дни, месеци и седмици, в които просто ще ви дойде до гуша от всичко. Идеята не е да си тормозите психиката и организма с "не може", "не е разрешено" - няма такова нещо, всичко може и всичко е разрешено, 90 Дневната Диета не е изобретението на века - има много теории, които я оборват тотално. Просто човек трябва да е на ясно какво прави, най-вече да бъде наясно със себе си, с това кой е той и какво иска и каква цена ще плати, за да постигне желанията си. Нищо повече. Да знае, че когато изяде ей онзи чипс или ей онзи киткат - какво вкарва в тялото си, на коя хранителна индустрия става жертва и какви ли не химически боклуци състаряват тялото, клетките, организма - ако искаш да платиш цената - изборът е само твой. Животът на жертва не е ок - не е ок да казваш "Ох милата аз сега това не мога да го ям", не. Просто знай защо го правиш - ядеш плодове сутрин, защо? Не защото някъде е казано, че трябва, а защото е лека храна, чувстваш се добре, знаеш че подхранваш тялото си с нещо полезно и задвижваш метаболизма - същата работа би свършила и лъжица кисело мляко с ленено семе примерно - просто правиш избор. Ядеш разделно, ядеш смесено - пак изборът е твой - ти си господар на самия себе си и когато осъзнато знаеш защо и в името на какво го правиш чувството за неудовлетвореност се стопява
Савинка