Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 юни 2015, 01:33 ч.

?Въпроси всякакви за СО?

 • 1 408 316
 • 21 642
 •   1
Отговори
# 21 615
 • Мнения: 1 813
В този ред на мисли искам и аз да споделя нещо.
...
не знам дали бих могла да я оставя сама някой ден, за да живея с мъж.
Благодаря за споделеното, не подозирах, че в този форум влизат толкова читави и благородни хора. Нелепо е ние да даваме съвети на Вас, можем единствено да се опитаме да бъдем малко повече като Вас.

Ако е читав мъжът, ще разбере ситуацията, ще оцени какво правите и защо го правите, и ще измисли начин как да живеете наблизо или някакъв друг вариант, за да можете да продължите да ѝ помагате.

Не мога да си изкривя душата и да кажа, че добрините се връщат или някое подобно клише - по-скоро не се връщат, даже сигурно напротив. Но ако има някакво значение това - имате поклон от мен за действията си и начина си на мислене. А мъжа, с когото изберете да бъдете някой ден, ще е един от най-големите късметлии на този свят. 

# 21 616
 • Мнения: 1 155
Ето, и Шарл Перо се появи тук с принца, който препуска с коня през горите тилилейски всеки ден, за да доставя на бабичката пресни щрудел и плодове...

# 21 617
 • Мнения: 7 114
Не мисля, че Уейв би имала право на каквато и да е част при живи преки наследници.
Има! При завещание има, но не е в това въпросът. От постовете й се вижда, че тя няма желание да се конфронтира с роднините или притеснява баба си.

... А мъжа, с когото изберете да бъдете някой ден, ще е един от най-големите късметлии на този свят.  
Проблемът е къде ще го намери този мъж, ако от загриженост за баба си, седи все при нея Simple Smile
Ние всъщност това обсъждаме и затова я съветваме да си отпусне малко душицата и да не се бои да го "удари през просото" Wink

# 21 618
 • weltweit
 • Мнения: 8 022
Много присърце взехте драмата на Уейв, а тя нещо не пише. Обаче се оказа, че дъщерите не е като хич да не помагат. Така, че Уейв спокойно може да си излиза по срещи и купони и да си ходи на екскурзии. Според мен ако нещо стане с бабата трите дъщери ще поемат по-голямата или дори цялата част, все пак им е майка. Уейв ако има желание да помогне, но специално да събира за това ми е ту мъч.
Относно апартамента: Уейв няма част, освен като наследник на майка си. Дъщерите имат 1/2 от частта на дядото, а бабата си има своята 1/2 и 1/2 от дядото. Така, че ако бабата реши да й го припише трябва или да й го продаде или да й го припише срещу гледане. Не е ясно как ще реагират лелите, а и майката при едно такова решение.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 10:05 от Сиренце

# 21 619
 • Мнения: 5 994
От частта на дядото, бабата наследява половината, а другата половина от частта на дядото се наследява от трите дъщери.
Уейв ще си реши как да продължи оттук нататък. Ние даваме акъли тук, но последствията от действията са за нея.
Млада е, объркана е, но е осъзнала, че не са ок нещата, има ли желание ще се справи с проблемите.

# 21 620
 • Мнения: 852
Съжалявам, не мога да пиша през цялото време. Благодарна съм за всички съвети, някои неща леко се преиначиха, ама е нормално, предполагам. Моля да спрем да обсъждаме апартамента, мисля че казах, че аз претенции за него нямам. Грижа се за нея, защото я обичам, а не за да ми припише апартамент. Просто имах желание за трите да има по равно, за да не стават циркове в бъдеще кой какво има и т.н. но тъй като дядо е починал действително нещата стават по-сложни, не се бях замисляла за това. Не вярвам да има проблеми, но все пак няма лошо човек да се подсигури.
Някой пита за майка ми - тя не е лош човек, обаче никога не съм усещала, че мога да разчитам на нея. Никога не се е грижила за мен по никакъв начин... С нея сме на здравей, здрасти. Затова като цяло тя е от последните хора, на които мисля че мога да разчитам. Затова се чувствам сама, сякаш си нямам друг човек освен баба. Тя ми е била майка, баща... всичко е тя. На лелята, която помага мога да разчитам попринцип, но тя си има деца, вече и внуци. Само аз не се вписвам никъде, гръб не усещам да имам. Пари освен, че събирам за баба, събирам и за себе си... Защото се чувствам съвсем сама.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 11:09 от Уейв

# 21 621
 • Мнения: 1 693
На 23 е нормално да разчиташ само на себе си. Било каквото било с майка ти, докато си била дете, време е да престанеш да се изживяваш като жертва. Гледай напред и търси партньор, не родител за подкрепа.

# 21 622
 • Мнения: 852
Знам, аз точно това търся. Simple Smile Изяснявам какво е положението, понеже някой попита и каза, че трябвало тя да се погрижи за мен, което едва ли ще се случи.

# 21 623
 • Мнения: 246
Уейв, разбирам те напълно! Аз също много обичах баба си и винаги сме имали много силна връзка. Бих постъпила като теб и те подкрепям. Това не означава, че трябва да си сама. Пожелавам ти да си намериш достоен човек до себе си и да си помагате взаимно.

# 21 624
 • European Union
 • Мнения: 353
На мен 23 ми се струва рано за партньор. Сега е моментът за живеене - купони, гаджета, приятели. Защо трябва да се мисли чак толкова сериозно за бъдещето, за партньор в живота и т.н. Тези неща идват по-лесно, ако не се фиксираме чак толкова в тях.

# 21 625
 • Мнения: 76
Не успях да прочета всичко свързано с Уейв, но смятам, че се вадят теории и заключения, които най - вероятно имат адски малка връзка с реалността. Не може да се твърди, че бабата използва внучката си, само защото живеят заедно. Аз поне от прочетеното от Уейв не добих тази представа. Мисля, че всичко е в главата на момичето. Привързаност и притеснение какво може да се случи. Това, че примерно Уейв е решила да не излиза много и да пести пари, вместо да си живее живота е нейно лично решение. Съвета ми е да се поуспокои малко, да си отпусне душичката както казваше дядо ми. Каквото ще става, ще става...# 21 626
 • Мнения: 852
Баба не е използвачка, винаги е била много самостоятелна жена, в много редки случаи ще поиска нещо от друг човек. Просто аз живея с нея и затова така се случва, ако си беше сама вкъщи едва ли щеше да занимава някого със себе си. lavatera е права, че до голяма степен нещата са в моята глава, дали заради привързаност или нещо друго, но е факт, че се чувствам отговорна за нея и искам да направя всичко, за да е добре тя. Но сте прави, че трябва да се отпусна малко... днеска отидох на пазар, изхарчих някой лев за себе си, малко ми е гузно задето съм харчила, но това пак е стъпка да се отпусна малко. Благодаря ви много за съветите, оценявам всеки един!

# 21 627
 • София
 • Мнения: 4 413
Всяко едно решение, което е взето с оглед на други хора, в дадена среда и не касае само теб и единствено теб, не е на 100% независимо.
Не твърдя нищо, просто казвам. "Решението си е нейно", но в крайна сметка така трябва според моралния ѝ компс. И от това има нужда в случая. И има намесен друг човек и чужди нужди. Не живеем във вакуум, все пак.

# 21 628
 • Мнения: 76
Разбира се, хора сме и всяко решение, което взимаме е субективно - дали под влияние на обкръжаващата ни среда, дали морален компас или нещо друго. Това не променя факта, че е наше.  Simple Smile

Уейв, радвам се, че си дала някой лев за себе си,  разбирам чувството за гузност, но с малки крачки ще разбиеш стената, която си си изградила.  

# 21 629
 • София
 • Мнения: 7 483
Защо ще ти е съвестно, че си харчила, след като сама казваш, че имаш прилична заплата?
Не се вкарвай в този филм "пестя че не се знае какво ще стане", защото това става манталитет и впоследствие дори да ти остават пари - само трупаш и не можеш да се отпуснеш да ги харчиш, все пресмяташ нещо трябва ли ти.

Общи условия

Активация на акаунт