Виждам 4е моми4етата са ти дали доста варианти за вег.рецепти,но нека ти дам и моята,която прави мои4кият със супер настроение в деня когато му я приготвям
ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ
продукти
3 дебели патладжана
1 кафена 4аша ориз
1 гл.лук
малко гъбки(консерва или пресни)
4есън,сол,4ер пипер,магданоз,2 домата
приготвяне
разрязваш на две по дължина измитите патладжани.Издълбаваш ги с нож като лодка и полу4ените лод4ици ги поръсваш със сол и ги оставяш на страна.
Издълбаната вътрешност на патладжана нарязваш на куб4ета.
Слагаш голям тиган на котлона и задушаваш ситно нарязаният лук в олиото.Добавяш патладжана на куб4ета и добавяш още малко мазнина(гълта постното ).Слагаш ориза,гъбките,ситно нарязаното 4есън4е,сол,4ерният пипер и магданоза.Ако нямаш гъби и магданоз ,не е фатално.
Като се позадуши,добавяш 3,4 кафени 4аши вода.Когато се изпари водата,снемаш от котлона¬сместа е готова.Лод4иците през това време са събрали вода и я изливаш.Слагаш горещата смес в тях и отгоре покриваш с резен4ета доматки.Пъхаш в предварително загрятата фурна на 220 градуса и пе4еш...докато се опекат
Става лесно,бързо и невероятно вкусно.Да си оближеш пръстите.Успех
тея,благодаря ти за винаги полезните съвети-тези за панталоните и разширението подействаха-направиха ми ги и сега си имам два нови "бременни"панталона