Още рецепти за мъж вегетарианец??

  • 8 667
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 370
Цитат на: Teya
Здравей от още една жена на ВЕГЕТАРИЯНЕЦ Laughing
Виждам 4е моми4етата са ти дали доста варианти за вег.рецепти,но нека ти дам и моята,която прави мои4кият със супер настроение в деня когато му я приготвям Laughing  Laughing

ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ

продукти
3 дебели патладжана
1 кафена 4аша ориз
1 гл.лук
малко гъбки(консерва или пресни)
4есън,сол,4ер пипер,магданоз,2 домата

приготвяне
разрязваш на две по дължина измитите патладжани.Издълбаваш ги с нож като лодка и полу4ените лод4ици ги поръсваш със сол и ги оставяш на страна.
Издълбаната вътрешност на патладжана нарязваш на куб4ета.
Слагаш голям тиган на котлона и задушаваш ситно нарязаният лук в олиото.Добавяш патладжана на куб4ета и добавяш още малко мазнина(гълта постното Grinning ).Слагаш ориза,гъбките,ситно нарязаното 4есън4е,сол,4ерният пипер и магданоза.Ако нямаш гъби и магданоз ,не е фатално.
Като се позадуши,добавяш 3,4 кафени 4аши вода.Когато се изпари водата,снемаш от котлона¬сместа е готова.Лод4иците през това време са събрали вода и я изливаш.Слагаш горещата смес в тях и отгоре покриваш с резен4ета доматки.Пъхаш в предварително загрятата фурна на 220 градуса и пе4еш...докато се опекат Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
 
Става лесно,бързо и невероятно вкусно.Да си оближеш пръстите.Успех Sunglasses

тея,благодаря ти за винаги полезните съвети-тези за панталоните и разширението подействаха-направиха ми ги и сега си имам два нови "бременни"панталона Laughing

# 16
  • Мнения: 2 655
БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ


Необходими продукти:

1.   ½ кг. броколи;
2.   ½ кг. карфиол;
3.   4-6 моркови;
4.   100 гр. масло;
5.   2-3 с. л. брашно;
6.   ½ л. прясно мляко;
7.   200 гр. кашкавал;
8.   3 ч. л. сол;
9.   1/2. ч. л. черен пирер.

Начин на приготвяне:

Броколите и карфиола се накъсват на позички, а морковите се нарязват на по-едри кръгчета. Кипва се около 2 л. вода с 2 ч. л. сол и зеленчуците се слагат за 10 минути за да омекнат.
В предварително намазана тавичка с масло се нареждат като се разпределят еднакво.
В отделен съд маслото се запържва с брашното и като стане със златист цвят се долива бавно прясното мляко. Слага се сол и черен пипер на вкус и готовата сгъстена смес се добавя към зеленчуците в тавата.
Пече се в умерена фурна. След около 30 минути се слага настъргания кашкавал и се запича и с него.

# 17
  • Мнения: 2 655
ИЗВЪНЗЕМНА ЛЯТНА МАНДЖА

Необходими продукти:

1.   2 кг. патладжан;
2.   ½ кг. пипер;
3.   3 или 4 бр. по едри глави гладък лук;
4.   1 кг. домати;
5.   4 с. л. олио;
6.   10 стръка целина;
7.   1 с. л. сол;
8.   ½  връзка магданоз;
9.   1 с. л. босилек.



Начин на приготвяне:

Патладжаните се нарязват на купчета, осоляват се и се оставят в гевгир да се оцеждат около 2 часа. Пипера и лука се режат, а доматите се настъргват. Всичко се поставя в тенджарата и към продуктите се добавя олиото и вода, толкова че да не покрива зеленчуците. Оставят се на по силен огън да заври. Намаля се котлона, за да ври бавно, докато изври водата.
След като е готово се слага сол, магданоз, целина и босилек.

# 18
  • Мнения: 2 655
КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Необходими продукти:


1.   400 гр. кашкавал/настърган/;
2.   2 ч. ч. прясно мляко;
3.   75 гр.масло;
4.   4 бр. яйца
5.   1 ½ к.ч.брашно;
6.   ½ ч. л. черен пипер.


Начин на приготвяне:


Кашкавала се настъргва и към него се прибавят останалите продукти като се разбъркват добре с вилица. После сместа се изсипва в загрята тава предварително намазана с  малко мазнина и се пече в умерена фурна до зачервяване.


Тази ми е от РЕНЦИ. Много често го правя и го обожаваме. Wink

# 19
  • Мнения: 2 655
КАРТОФЕНО РУЛО

Необходими продукти:
 
1.   1 кг. картофи;
2.   100 гр. шунка /месо, колбас/;
3.   100 гр. кашкавал /може и сирене/;
4.   100 гр. кетчуп;
5.   1 бр. яйце;
6.   1 ч. л. чубрица;
7.   ½ ч. л. черен пипер;
8.   1 ч. л. босилек;
9.   1 ч. л. сол.

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и пасират. Готовото пюре се разтила върху мокра кърпа, намазава се с кетчуп. После се поръсва с шунката кашкавала и подправките. С помоща на кърпата се повдига от единия край и се навива на руло. Отгоре се намазва с яйце и се поставя в намазана с масло или олио тава като се сляпват двата края за да не изтече пълнежа. Пече се в умерена фурна, да зачервяване.

Това е от Nataly. Вместо шунка слагам к.краставички. Опитай вкусно е. Wink

# 20
  • Мнения: 2 655
ПАНИРАНИ ПАТЛАДЖАНИ С ДОМЕТЕН СОС

Необходими продукти:

1.   1 кг. патладжани;
2.   2 бр. яйца;
3.   1 ч. ч. олио;
4.   2 – 3 с. л. брашно;
5.    2 ч. л. сол;
6.   ½ ч. ч. газирана вода /може и бира/;
7.   1 кг. домати;
8.   1 малка гл. лук;
9.   1 скилитка чесън;
10.   1 ч. л. захар;
11.   2 – 3 стръка магданоз;
12.   1/ 2 бърканче майонеза /може и по малко/.


Начин на приготвяне:

Патладжаните се обелват и се нарязват на филийки, наръсват се със сол и се оставят около 1 – 2 часа да се изцеждат в гевгир.

ЗА ПАНИРОВКАТА: Яйцата, брашното и водата се разбиват добре, за да стане гъста каша. Ако е малко брашното се прибавя още 1 или 2 с. л.

Загрява се добре мазнината и патладжаните се потапят първо в брашно, после в сместа, а след това се слагат в олиото, за да се зачервят и от двете страни.
ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС: В тиган се поставя малко олио, запражва се лука и се прибавя към него 1 ч. л. брашно, до златист цвят. Прибавят се предварително настърганите домати, слагат се 1 ч. л. сол и 1 ч. л. захар. Маха се от котлона и се пасира, след което се прибавя магданоза и чесъна. Като спреш да пасираш слагаш майонеза на вкус.

# 21
  • Мнения: 2 655
КАРТОФЕНА КРЕМ СУПА С ЧУШКИ


Необходими продукти:

1.   5-6 картофи;
2.   1 глава лук;
3.   3-4 червени пиперки;
4.   1 ч. ч. кисело мляко;
5.   ½ ч. л. черен пипер;
6.    ½ ч. л. къри;
7.   ½  ч. л. босилек;
8.   1 ч. л. сол.


Начин на приготвяне:

Картифите се нарязват на парченца, сваряват се и се пасират.
Отделно в тиган се задушава лука и пиперките /опечени и обелени предварително/, нарязани на ситно. След като се запържат се прибавят към пасираните картофи. Към тях се прибавя солта и подправките. Сервира се с кисело мляко.

От форума е, но не помня кой я написа. Обожавам я. Wink

# 22
  • Мнения: 5 370
Мноооого ви благодаря,момичета,особено на Пела за ценните рецепти!Вече си съставих меню за седмица напред.Снощи сготвих пълнените домати на Тея-днес вече няма нито един.Пак благодаря! Grinning  Grinning

# 23
  • Варна
  • Мнения: 6 873
Тези дни правих супа от карфиол и за мое учудване стана много вкусна.Simple Smile
Рецептата я видях в един вестник...на Елена Костова от вегетарианските манджи е.
Продукти:
1 неголяма връзка броколи/или карфиол/
1 картоф
1 морков
1 връзка пресен лук
2 супени лъжици грис
копър, олио, вода и сол

Броколите се нарязват на розички, измиват се и се слагат да заврят с малко сол. Във вече врящата вода се прибавят настърганите морков и картоф. Пресния лук се нарязва и задушава оделно в малко олио и 2те супени лъжици грис. Добавят се към супата и се вари още 15тина минути. След като се свали от котлона се прибавя и шепа нарязан копър.

Това е, стана вкусно и без месо вътре:-))))

Преписах си и рецепта за супа от коприва, ако искаш ще ти я препиша....ако си нямаш вече де.Simple Smile

# 24
  • Мнения: 5 370
Цитат на: Flash*
Тези дни правих супа от карфиол и за мое учудване стана много вкусна.Simple Smile
Рецептата я видях в един вестник...на Елена Костова от вегетарианските манджи е.
Продукти:
1 неголяма връзка броколи/или карфиол/
1 картоф
1 морков
1 връзка пресен лук
2 супени лъжици грис
копър, олио, вода и сол

Броколите се нарязват на розички, измиват се и се слагат да заврят с малко сол. Във вече врящата вода се прибавят настърганите морков и картоф. Пресния лук се нарязва и задушава оделно в малко олио и 2те супени лъжици грис. Добавят се към супата и се вари още 15тина минути. След като се свали от котлона се прибавя и шепа нарязан копър.

Това е, стана вкусно и без месо вътре:-))))

Преписах си и рецепта за супа от коприва, ако искаш ще ти я препиша....ако си нямаш вече де.Simple Smile

да,копривата ме интересува,а иначе тая супа и аз я правя-с карфиола-но добавям много повече картофки и накря я застройвам с комбина от сирене,кис.мляко и сметана.

# 25
  • Варна
  • Мнения: 6 873
OK, пеписвам, не съм я правила засега.

500гр коприва
3 литра вода
2 кафени лъжички сол
1 глава лук
1,5 с.л. брашно
1 м.л. червен пипер
3 стръка пресен чесън
1 шепа ориз
1,5 чаша смлени орехи

Копривата се изчиства и измива добре поне с 4ри води.Simple Smile)) 3 литра вода се кипват с 1 м.л. сол и във врящата вода се слага копривата. Ври на слаб огън 15 минути.
!!! Тенджерата трябва да е емайлирана!!!
След това копривата се изважда и с дървена лъжица се стрива с 1 м.л. сол. После се връща във водата. Отделно се задушават в олио лука, брашното и червения пипер. Сместа се добавя при копривата. Слага се нарязания чесън и ориза/ориза е по желание, може и без него/. Супата ври още 10 минути. Преди да се свали от котлона се добавят орехите, от тях супата се сгъстява.

Това е.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт