Кажете ми,моля ви , алтернатива на попарата като закуска

  • 6 552
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 392
Mерси за инфото!  bouquet

# 31
  • Мнения: 62
Как се прави кус-кус бързо сутрин? #Crazy Дайте идея

Предполагам не е по-различно от макароните.
Аз ги слагам в йенската тенджера с вода за 10 минути на макс в микровълновата. Това достатъчно бързо ли е?  Grinning

С или без капак? И колко вода?
Аз пробвах преди време някакви своеволия с варене на кус-кус в микровълновата, но нещо не се справих и се отказах Crazy

защо не свариш кускуса предварително с малко зехтин или масло и да го запе4ата6 в бурканчета,после ги слагаш в хладилника а на сутринта вадиш,топлиш в микровълновата,слагаш сиренце,масло може и захар и готово  chef

# 32
  • Мнения: 2 116
Е това си е идея!  newsm18 Защо ли не съм се сетила досега...?   doh 

# 33
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
За да не горчи киноата, трябва хубаво да се измие предварително, за да се отмият сапунините, които всъщност горчат леко.......на мен никога не ми е горчало, защото я накисвам малко преди това .........

# 34
  • Мнения: 61
опитай нещо с извара.

пасирана с плодове или бисквитки.

аз давам от кус-куса на звездички и г оправя по -разварен.

# 35
  • София
  • Мнения: 6 743
Редувам я с мляко с бисквити, кус-кус (Плазмон), понякога каша, овесени ядки  Hug

# 36
  • София
  • Мнения: 15 220
защо не свариш кускуса предварително с малко зехтин или масло и да го запе4ата6 в бурканчета,после ги слагаш в хладилника а на сутринта вадиш,топлиш в микровълновата,слагаш сиренце,масло може и захар и готово  chef

Защото не съм подозирала, че и така може.
В бурканчето слагаш ли от водата, в която е врял кус-кусът?

# 37
  • Мнения: 7 640
опитай нещо с извара.

пасирана с плодове или бисквитки.

аз давам от кус-куса на звездички и г оправя по -разварен.

от кога може кус-кус и пасиран ли?
А колко извара с колко плодове правиш? С бисквити ли сгъстяваш?

# 38
  • Мнения: 1 568
PolarFox, ако бебетата са захранени с глутен няма никакъв проблем да им даваш кус кус за закуска. Май по-добре ще е пасиран, защото не мисля, че толкова малки бебета ще могат да го сдъвчат.

# 39
  • Мнения: 61
това с изварата го открих случайно и много съм доволна Grinning
купих си от магазина а бебка като я видя си поиска.

вчера я ядохме с настъргана ябълка и бисквитка.

може пасирана с фурма-обелена и накисната.

ако ползваш плодово пюре -също.

изварата към овесените ядки е вкусно .

пропорциите определям на око. в полза на плодовете.

изварата полепва по небцето -давай водичка!

# 40
  • Мнения: 463
На нас лЮбимата ни закуска е финни овесени ядки ,пасирани с 1 банан,обожава го,и май друго не иска да яде за закуска.

# 41
  • Мнения: 4 392
А в кус-куса няма ли яйца? Още не съм захранвала с яйце.
Купих една домашна юфка и мислех да й направя,но видях,че ги приготвят с яйца и се отказах. Rolling Eyes

# 42
  • София
  • Мнения: 2 298
Освен попара:

Кус-кус, има на Плазмон, става бързо, никога не съм го пасирала + сиренце;
Ядки - овесени, ръжени, просо .... + АМ и плод;
Дребни макарони (звездички) + сиренеце или кашкавал (въведох го малко преди годинката);
Бисквити + АМ (или кисело мляко) + плод
Авокадо + банан + АМ (но по-често за следобед, по-рядко сутрин)
Мляко с ориз/грис- преди годинка с АМ, сега с прясно, (но по-често за следобед, по-рядко сутрин)
Сандвич със сиренце и авокадо вместо масло
Сандвич с настърган кашкавал
Сандвич със сирене и лютеница, която правя от печена чушка, домат и морков - след годинката.
Баница със сиренце и без яйца малко преди годинката.

Домашна юфка - дадох след годинка, в нея има яйца!

д-р Йоткер - не виждам защо да давам аромати и оцветители, и ние големите избягваме такива, затова и не давам и цветни ароматизирани нишестета, а само натурални + плод + АМ, сега вече и прясно мляко, но това за следобедна закуска.
 

# 43
  • Мнения: 522
И ние си хапваме овесени ядки като попарка със сирене или с мляко или със плодов сок.Вече давам дори корнфлейкс.

Общи условия

Активация на акаунт