Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте!Пускам тази тема,първо,защото аз и съпругата ми сме от недоволните пациенти на Бойчев.И тъй като, след много търсене в интернет ,попадахме само на положителни мнения в 99% от изказаните мнения, и най много на  2-3 отрицателни,това ни се стори доста странно.Няма идеални хора и специалисти,а от прочетеното по форумите излиза ,че Бойчев е перфектен.Парадоксално само за 2-3 месеца,се запознахме с двойки,които са недоволни от него.Ние мислим,че двойките са много повече и затова призоваваме всички ,които имат какво да споделят ПО ТЕМАТА, да се включат.Нека всички ,които се включат, да опишат какъв е проблемът им и с какво е свързано недоволството им от Бойчев.Ще помоля фенките на Бойчев да се въздържат от коментари,тъй като вече сме чели техните хвалебствия по няколко хиляди пъти.Мнения,в които се обсъжда "дали да си нося чехли и хавлия,когато отида да раждам" са нежелателни.Темата е  за обсъждане на репродуктивни проблеми и способността (или неспособността) на Бойчев да се справи с тях.Или дали това е "доктор" който,си е закичил грамотите навсякъде из фоайето и кабинета и си чеше егото само със случаи ,които са му на нивото,а за по -комплицираните случаи,няма адекватен подход и идея за разрешаване.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 18:37 от join_me

# 1
 • Мнения: 21 035
какво е объркал при вас?
така с общи приказки няма полза.

# 2
 • Мнения: 13
Три несполучливи ин-витро опита,неправилно провеждани стимулации + стимулации с Клостилбегит(кломифен цитрат) на жена над 35 години,който е противопоказен за тези жени,тъй като води до увреждане на яйцеклетката.При добри хормонални резултати и вадене на зрели яйцеклетки(и съмнения от наша страна за некомпетентността на ембриолозите)- няколко различни,лишени от всякаква последователност  мнения на доктора.Две различни обяснения от ембриолозите(на единия ден едно,на следващия съвсем друго) какво точно се е случило при последния опит.Нелогичен ,непоследователен и нецеленасочен план за действие от доктора.Това е общо взето.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 18:36 от join_me

# 3
 • Мнения: 13
какво е объркал при вас?
така с общи приказки няма полза.

Сега вече дали има полза?!

# 4
 • Варна
 • Мнения: 360
Темата е много нова но,и аз стигнах до същия извод като четох за д-ра!От мненията излиза е той  има само успешно забременели а не е така!
За 4та поредна година печели "Д-р на който хората вярват"ама как става това нз анкети ли са провеждани и т.н Специално за този проблем всеки е доволен от лекаря при който е успял да забременее и роди и то си е логично!В моя случай не можа да помогне въпреки че го харесвам като човек след 4 ЕТ имаше бременност но не стигнах до края и последния път ми каза че не знае какв да ми изследва още...И тогава реших че е време да се разделим...

# 5
 • Мнения: 13
И ние сме с добри впечатления от него.Като отношение имам предвид.Макар ,че след последното неуспешно ин витро нито определи час за консултация ,за да обсъдим какво се е случило,защо и какво правим от тук нататък,нито определи контролен преглед както е редно.От тук нататък вече и доверието рухна.А при теб какъв е проблемът,че не успял да се докаже като добър специалист и се е отказал?

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 086
Аз имам в Тутракан едно неуспешно инвитро на ЕЦ и едно неуспешно по къс протокол.
Темата е за Любомир Бойчев,но моят лекар беше Богомил.
Посещавахме клиниката близо 2 години и понеже бях обиколила доста други във Варна и София останах много очарована от начина на действие и от отношението към нас.
Правих там лапароскопия и много други изследвания.
Всичко беше супер до момента в който изследвахме при тях АМХ и резултата беше 0,37 , което е доста отчайващо.
В този момент Д-р Б.Бойчев рязко смени отношението​ си.
Не ми обясни абсолютно нищо за това изследване , какво показва,колко е достоверно , какви са шансовете ми за дете. На всеки мой въпрос отговаряше Много троснато и ми каза, че не бил математик и не можел да изчисли какви шансове имам за дете.
Каза, че трябва веднага още същия ден да започнем стимулация , защото съм нямала време за губене и попита с колко пари разполагаме и ако инвитрото надвиши трите хиляди лева, които ни бяха отпуснали от община Варна ,дали ще можем да съберем още.
Бях толкова отчаяна от тази диагноза, защото ми дойде като гръм от ясно небе!!! През тези две години Б.Бойчев повтаряше, че при нас няма проблем и мога да забременея естествено и изведнъж БАМ с чук по главата.
Нямах време да мисля , защото не ми беше дадено такова.
Започнахме стимулация и на прегледа след 2,3 дни имах 8 фоликула с еднакви размери. 6 в левият яйчник и 2 в десният.
Тогава той ми увеличи дозата на лекарствата и на следващия преглед всичко беше различно!!! Някои фоликули бяха много пораснали, други бяха изостанали. Пълен провал!!! Просто не трябваше да ми увеличава дозите на стимукацията​. Резултата на 11 ден беше 5 фоликула с различни размери, една незряла яйцеклетка и една единствена зряла. ИКСИ  последва , оплодиха се и двете , трансфера беше на трети ден, като ембриоложката до последно ми казваше , че и оплодената незряла яйцеклетка "никак не е зле" .... Когато влязох гола за трансфер се оказа, че е спряла развитието си и от сутринта нямало промяна в деленето на ембриончето. Да не говорим и че чаках час и половина Б.Бойчев да дойде за трансфер и пикочния ми мехур щеше да се пръсне от урина и болка и изкарах лежането след трансфера в стрес да се стискам.
На втория, третия преглед от стимукацията​ ми каза като влизам да не сядам на стола пред него, защото вече сме се познавали достатъчно и сме нямали какво да си кажем. Демек да свалям гащите от вратата,ако може пред и да не го занимавам с въпросите​ си!
Брат му бил в отпуск и той бил нервен, защото имало много пациенти!!!
След отрицателният резултат ми каза- Еее, съжалявам ! Ела след месец да видим какво ще правим!
И на всеки преглед по време на стимулацията не пропускаше да каже, че десният ми яйчник "За нищо не става"  Просто смазване отвсякъде. Върза си гащите, че ако не стане ,то е заради калпавите ми органи.
После като започнах да се интересувам по-подробно 8 фоликула за АМХ 0,37 са си даже мнооого
Съответно си намерих психолог и започнах да го посещавам, защото сънувах кошмари, че вече съм в менопауза и дори с донорска яйцеклетка няма да имам дете.
Когато си говорехме с психоложката ми каза, че опита е бил обречен още след излизането на резултата на АМХ. Още с подхода на лекаря!
 Благодаря на Господ, че изкарах невероятния късмет и забременях спонтанно, като по чудо, веднага месеца след инвитрото. Просто през цялата бременност не повярвах какво ми се случи, защото според доктора положението​ ми беше трагично!
Любомир Бойчев ме пое 2,3 пъти когато го нямаше Богомил и бях с много добри впечатления,но съм сигурна, че и той нямаше да се справи с моят случай!
Също така не ни беше обяснено кога се прави ИКСИ и останахме изненадани, когато отидохме да плащаме. Аз твърдях, че не ни е правено ИКСИ и тогава извикаха ембриоложката и тя ни обясни защо имаме ИКСИ и така!!!
Мога да кажа, че никога през живота си не съм изпадала в подобна душевна дупка. Исках да се разведа със съпруга ми, защото накрая излезе- Съжалявам,но яйцеклетките​ ти не стават!
Всичко това благодарение на Богомил Бойчев!!!
Когато на следващия месец му се обадих да му кажа , че съм бременна с досада ми отговори-Еми Много хубаво!
Все пак никога не бих препоръчала клиника във Варна. Бих препоръчала тях,но за по-сложните случаи Турция.
Въпросът е по-отрано да се разбере, че случаят е сложен, а не като тръшнеш маса пари да се чудиш откъде​ да събираш после!
Съжалявам , че стана дълго,но още ме боли и душевната травма явно си стои, въпреки, че едногодишната ми дъщеричка се е гушнала в мен и спи сладко!
Успех на всички!!!

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 13:16 от Pipppa

# 7
 • Мнения: 1
Здравейте, и ние сме от недоволните пациенти на д-р Любомир Бойчев. Имам една неуспешна инвитро процедура, след която също не бях извикана на контролен преглед. Вчера бях на преглед за втори опит, като ми казаха да отида на 12-ят ден от цикъла, Л. Бойчев се държа доста грубо, което силно ме изненада, не проведе никакъв преглед. Само попита кога искаме да правим втори опит,  предписа задължителните изследвания и определи ,че ще съм по къс протокол. Питам се какъв беше смисъла да ходя на 12 ден, след като той не ме гледа на видеозон. Всичко това ме навява на мисълта, че той просто действа по инерция без да влага никакво желание и старание да осъществи една успешна инвитро процедура. Незнам как ще имам доверие на този лекар занапред.

# 8
 • Мнения: 1 630
Пипа, шокирана съм 🤔 не знаех , че така си се "забавлявала " ......Съжалявам!
Аз съм оперирана от Б.Бойчев и нямам коментар за Л.Бойчев, но със сигурност ще има недоволни. Всички знаем доволните са с бебета, недоволните без!
Аз още съм БЕЗ!   
Щяло да стане естествено, да не се притеснявам, не съм за фонда! С 3ти стадий Ендометриоза😏 ....добре чакам ....правим опити ...ама еднО голямо нищо.  В последните дни търся инфо дали моя проблем се финансира, оказва се ЧЕ СЕ ФИНАНСИРА. Обърка ме този човек ....от март ако бяхме пуснали документи ....вече щях да съм на половината чакане.
Има новО момиче на регистратурата  (поне така каза) което днес ми вдигна кръвното.....това са подробности.
Ще се мъча да се свържа с док и ако пак ми каже "не си за фонда" мисля , че ще се разделим. Иначе от проведената операция нямам оплаквания и се чувствам добре (с изключение на някой болки около О и Ц ) Дай Боже така да е занапред .

# 9
 • Мнения: 1 248
Live_love, направо отиди с копия от личните карти на теб и мъжа ти и кажи, че искаш да ти подготвят документите за фонда. Ако откажат си вземи досието и отиди другаде да ти ги подадат. Няма какво да му се молиш на този доктор.

# 10
 • Мнения: 1 630
ЕмА , мисля да направя това. Просто вече ставам банална с моя проблем , но Съжалявам фактите са такива. Sad
Изчаквам си Ц , за да пусна ФСХ (подсказаха ми момичетата ) картите са ксерокопирани, една СГ имаме . Имам оригинал Епикриза и копие от оперирания лист , но си е с печат и подпис.
Далече ми е Тутракан, и заради това не искам да се разхождам напразно. Търся връзка по тел , но жената на регистратурата не може да ми отг. На елементарни въпроси. Исках да разговарям с колежката ( по компетентна била) не може, заета е Simple Smile

# 11
 • Мнения: 1 248
Ти щом имаш епикризите в теб какво има да им се молиш. Отиди в някоя клиника в твоя град, ако не се лъжа беше от Варна и попитай да ти подадат документите към фонда. След това може да помислиш къде искаш да правиш опит и ще смениш клиниката при получаване на заповедта.

# 12
 • Мнения: 1 630
Мислех си , щом толкова е трудно да ми се подготвят документите, какво правим след евентуално одобрение и финансиране. С желание ли ще се проведе всичко при мен (от стимулация до трансфер )?  Или целта е да се навия на инсеменация. ...няколко пъти и после да ми каже за инвитро. ..🤔
Ема , ще я свърша тази работа в Пловдив, аз съм от Бургас което е почти като Варна ...Simple Smile

# 13
 • Мнения: 138
Здравейте, момичета! Пърсо, искам да благодаря тази, която е направила тази тема и споделила историята си. Аз не съм пациентка на доктора, но в момента търся лекар и четох доста добри мнения за доктора и даже щях да отида да видя, въпреки, че съм от София. Сега няма. Моят пърси опит е приключил с едно голямо нищо миналия месец в софийска клиника, чета вас....и не мога да повярвам, този вашия Бойчев едно към едно тази моята лекарка тук, и лъжи, че за фонда не ставаме (погледнах след, еми ставаме ние) и нежелание да говори след опита, никакаи прегледи, лоша стимулация...въобще пет пари не дават за нас. Благодарна съм ви за това, че не мълчите, защото тази моята я намерих ей така по мненията в бг мама, стотици доволни жени, направо влизаш и забременяваш, дори през гащи ро въздуха. Само че като правех опита нещо все излизаха жени с рев, рев, рев, една нямала нито една яйцеклетка на пункция след стимулация, друга нито една оплодена, а бях само 4 пъти, трансфер, пунц и два прегледа през целия месец. След неуспех и обидена докторка, че искахме поне епикриза и въобще поне да се видим да ни каже 7000 за що точно сме платили (обясни, че аз неставам, разбира се, класика, лоши яйцеклетки) споделих мнението си в темичката тук в бг мама, че всичко е една голяма лъжа за докторката....и.... десетки съобщения на лични от недоволни с по два три неуспеха при нея!!! Уха! Еми...накратко, боагодаря ви, че НЕ МЪЛЧИТЕ!!!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 086
Лив Лов, да и на мен и двамата Бойчеви ми казаха​, че не ставам за фонда, въпреки че бях с диагноза Ендометриоза 3-та степен. Пункцията на Инвитрото на ЕЦ ми я прави Любомир и след като се оказа празен фоликул, той ми каза че ще пуснем едно АМХ и ще се постараел да пуснем документи за фонда , въпреки че не съм за него. Един вид услуга ще ми направи, което не се случи.
Паралелно бях ходила при един лекар във Варна Емин клиника Радост за фоликулометрия и той ми беше казал същото, че не сме за фонда и предложи да го излъжем (фонда) като пуснем 3 лоши спермограми на мъжа ми. Обясни ни как се прави,но нас не ни устройстваше измамата, защото от Тутракан твърдяха , че ще стане по естествен път.
Лив Лов, съветвам те да изследваш АМХ и витамин Д.
Твоят случай е много подобен на моя.
На колко години си? Питам , защото на мен Бойчеви ми поставиха диагноза изчерпан яйчников резерв на 33 гд.
При положение, че имаш ендометриоза е добре да изследваш АМХ, защото при мен кистата беше на десен яйчник и няколко месеца след операцията преди инвитрото при преглед на антралните фоликули се оказа, че на този яйчник имах само 2 ,а на другия 7,8 . Получава се така, че понякога тези ендометриозни кисти амортизират яйчниците.
ФСХ също е важно при започване на процедура,но в Тутракан така и веднъж не ми изследваха ФСХ,а се довериха на стойностите​ на изследването, което бях правила половин година преди да отида при тях. Тоест за инвитрото пак гледаха това старото ФСХ , което вече беше станало на 2,5 години.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт