Аз чак 100%-во не мога да го постигна, ям разни колбаси, сосове и подправки и др. такива в които има по малко глутен, не ми пречи. Но при теб, щом имаш доказана непоносимост е много трудно. По магазините има щандове с био храни, там са и безглутеновите изделия. Във Фантастико (ако си от София) има голям щанд, от Лидъл съм взимала царевични спагети, но много ми беше тежко и ме боля корема от тях.
Преди не хапвах нищо тестено, да ти кажа, имах голяма мотивация и свикнах, не ми липсваха. Сега съм си купила оризово и царевично брашно и правих веднъж пица, веднъж тестен десерт с тиква, и други такива, да ти кажа получава се чудесно.
Мереленда беше пускала наскоро такива кексчетата, от оризово и царевично.
За шоколадите, не зная, аз гледам да избягвам сладкото, иначе харесвам готварският на Лидъл, че не е много сладък, но пише че може да има следи от глутен, не зная това до колко би ти пречило. Може би от тези с голям процент какао, над 70, но те са и по-скъпи.
Или се ориентирай към сушените плодов вместо шоколад-фурми, стафиди и др.
Сладолед, може да си правиш в къщи, аз съм правила, става супер, има много рецепти в нета, също и за безглутенови сладкиши. Изобщо, положението е такова, че трябва да се ориентираш към домашно правени неща, нама начин иначе.