Прясно или сухо мляко в детската кухня

  • 7 143
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 032
В Бургас на бебетата от 6 до 9 месеца готвят със сухо мляко, а на по- големите с прясно.  Мен това не ме бърка, защото госпожицата отказва кремчетата от кухнята и ги ям аз.

# 16
  • Мнения: 920
То само млякото да беше (ние сме захранени и с прясно и с кисело) ..... няма да споменавам за кашата с кренвирши, липсата на балансираност в менюто, досготвянето на останалите продукти (вчерашния грис-десерт, днес е на  млечна супа с грис  #Crazy ) и т.н. Въпреки всичко взимам кухня, но не давам всичко от нея.

# 17
  • Мнения: 3 042
досготвянето на останалите продукти (вчерашния грис-десерт, днес е на  млечна супа с грис   #Crazy ) и т.н.

 #2gunfire  Ужас!  ooooh!  При нас такива неща не се случват. А и кренвирши никога не са давали.

# 18
  • Paradise
  • Мнения: 3 103
То само млякото да беше (ние сме захранени и с прясно и с кисело) ..... няма да споменавам за кашата с кренвирши, липсата на балансираност в менюто, досготвянето на останалите продукти (вчерашния грис-десерт, днес е на  млечна супа с грис  #Crazy ) и т.н. Въпреки всичко взимам кухня, но не давам всичко от нея.



Къде е тази кухня Shocked Shocked Shocked Shocked
Виждам, че си от София, но в кой квартал е това? Защото при нас, в Кр. поляна, кухнята е супер

# 19
  • Мнения: 87
 Дали ще е прясно или сухо мляко... няма разлика,ако не е АМ. Не разбирам обаче защо е този страх от прясното мляко, когато всичко е строго индивидуално! Преди много години, когато се роди дъщеря ми, се започваше с млякото рано. Дъщеря ми не хареса киселото мляко и детската ни лекарка /тогава бяхя участъкови/ ми каза да опитам с прясно с малко бисквитка. От 4м. само, а ние бяхме толкова невежи /аз и сега съм такава Embarassed/! След това сина ми, в по модерни години уж, също е захранен рано,но с кисело мляко- на 5,5м. Нямяме никакви алергии, СЛАВА НА ГОСПОДА! Сега се чудя как са могли да ни съветват такива неща, но факт е, че дечицата са ми здрави. На никого не препоръчвам това, дори аз не повтарям тези грешки, но мисля, че възприемането на млякото е строго индивидуално, както е при възрастните различното възпремане и откликване на различни храни и напитки! Ако детенцето харесва храната от кухнята и няма отрицателни реакции, защо да не си позволя малко повече свободно време и приятни минути в гушкане с дечицата... Blush

# 20
  • Мнения: 4 621
В нашата кухня - прясно мляко. В началото се притеснявах малко, но не сме имали никакъв проблем.

# 21
  • София
  • Мнения: 105
Благодаря на всички, които се включиха в темата, макар че доста се поизмести същността и. Идеята ми беше да разбера наистина ли в повечето кухни се готви с прясно мляко и ако е така, защо тогава казват, че кухните са за деца от 10 месеца, след като педиатрите / тези, които са в крак с последните тенденции в захранването/ съветват захранването с мляко, било то кисело или прясно,  да става след годинката, та дори и по - късно.
 Не си мислете, че пускам темата просто ей така. Имайте предвид, че България е единствената страна от бившия "източен блок", в която все още се практикува ранното захранване на кърмачетата. Според последните данни за храненето на деца от 0 до 3 годишна възраст у нас масово се практикуват неправилни подходи за захранване / 99% /, които оказват неблагоприятно влияние върху здравето, растежа и развитието на децата.
България, като асоцииран член на ЕС и страна членка на СЗО е поела ангажименти за подобряване на храненето на децата до 3 годишна възраст.
Питам тогава аз - защо за децата под 1 1/2 не се готви с АМ? Защото излиза по -скъпо, нали! Защо продължават да дават храна от КДХ  за тях, която е неподходяща за възрастта им. И защо ние пък трябва да сме им благодарни за това, че са ни включили в списъците си!!! Не стига, че храната е неподходяща, ами и трябва и да се записваме като се родят децата ни и да чакаме ред - белким ни огрее "щедростта на общината".
Явно за държавата ни е по-добре да финансираме чуждите производители на детски пюрета и храни, отколкото да си доплащаме малко за купони и децата ни да се хранят здравосновно.
Те това е  - смятам темата за приключена.

# 22
  • Мнения: 46 518
marny, напълно съм съгласна с теб, но решаването на този въпрос трябва да тръгне от педиатрите, а това ми се струва невъзможно, защото нямат стимул, трябва да тръгне и от нас, майките, но повечето са убедени, че трябва да следват това захранване.
На този етап, не виждам друг изход, освен всяка жена реши какво да сложи в устата на детето си, но след информиран избор, защото не мисля, че може да се вземе решение, без да е запозната с двете страни на въпроса ...

# 23
  • Мнения: 680
в нашата кухня дават предимно киселчета много рядко крем(с прясно мляко)нямали сме проблеми досега!

# 24
  • Мнения: 920
Къде е тази кухня Shocked Shocked Shocked Shocked
Виждам, че си от София, но в кой квартал е това? Защото при нас, в Кр. поляна, кухнята е супер

В Младост сме. Принципно кухнята е вкусна, но просто може да се направят доработки в менюто.



# 25
  • Мнения: 663
Благодаря на всички, които се включиха в темата, макар че доста се поизмести същността и. Идеята ми беше да разбера наистина ли в повечето кухни се готви с прясно мляко и ако е така, защо тогава казват, че кухните са за деца от 10 месеца, след като педиатрите / тези, които са в крак с последните тенденции в захранването/ съветват захранването с мляко, било то кисело или прясно,  да става след годинката, та дори и по - късно.
 Не си мислете, че пускам темата просто ей така. Имайте предвид, че България е единствената страна от бившия "източен блок", в която все още се практикува ранното захранване на кърмачетата. Според последните данни за храненето на деца от 0 до 3 годишна възраст у нас масово се практикуват неправилни подходи за захранване / 99% /, които оказват неблагоприятно влияние върху здравето, растежа и развитието на децата.
България, като асоцииран член на ЕС и страна членка на СЗО е поела ангажименти за подобряване на храненето на децата до 3 годишна възраст.
Питам тогава аз - защо за децата под 1 1/2 не се готви с АМ? Защото излиза по -скъпо, нали! Защо продължават да дават храна от КДХ  за тях, която е неподходяща за възрастта им. И защо ние пък трябва да сме им благодарни за това, че са ни включили в списъците си!!! Не стига, че храната е неподходяща, ами и трябва и да се записваме като се родят децата ни и да чакаме ред - белким ни огрее "щедростта на общината".
Явно за държавата ни е по-добре да финансираме чуждите производители на детски пюрета и храни, отколкото да си доплащаме малко за купони и децата ни да се хранят здравосновно.
Те това е  - смятам темата за приключена.

Абсолютно съм съгласна с теб , а освен прясното мляко, блъскат и картофено пюре на прах-което не е за бебета и е пълна химия, или пък прекалено подсладените кремчета, които идват в повече дори и за вкуса на голям човек и т.н.Единствената алтернатива си оставя готвенето в къщи за тези , които имат възможност разбира се.

# 26
  • Бургас / Славейков
  • Мнения: 743
Четох това което си написала и мисля че си права дълго време се чудих дали да запиша Мария на кухня именно поради тази причина  млякото оказа се че е сухо поне за нашата група засега няма проблеми спапането .

# 27
  • Мнения: 46 518
Четох това което си написала и мисля че си права дълго време се чудих дали да запиша Мария на кухня именно поради тази причина  млякото оказа се че е сухо поне за нашата група засега няма проблеми спапането .

Не е достатъчно просто да е сухо, трябва да е адаптирано.

# 28
  • Мнения: 3 356
В нашата кухня е прясно млякото.

Общи условия

Активация на акаунт