Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 306
Старата тема

BG-Mamma :: Калкулатор
С помощта на този калкулатор Вие може да определите очаквания термин за раждане, както и да проследите кога ще са основните моменти от развитието на Вашата бременност - период на висок риск, кога започват да се формират и кога вече са оформени органите на бебето, времето на приключване на всеки триместър, кога бебето вече е жизнеспособно.

Отчитането на бременността започва винаги от първия ден на последната редовна менструация (ПРМ).

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена.

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица (г.с.). Няма разлика между гестационната и календарната седмица.


Календарни месеци:
От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец  
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец  
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец  
от 36 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Лунарни месеци:
от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 11:05 от AnMary

# 1
 • Мнения: 785
Този калкулатор от първия линк изчислява ли ви нещо? При мен все не работи.

# 2
 • Мнения: 952
И при мен не работи.

# 3
 • Мнения: 177
А аз пък не мога да спра да мисля на колко много деца лекари са дали най страшна и тежка диагноза, а всъснощст се развиват и растът добре.
Дали да ги слушам.. вътрешния ми глас казва не..

# 4
 • Мнения: 3 407
Аз не се наемам да те съветвам каквото и да било, аз също съм много колеблива, все мисля по-лошото, но бих слушала вътрешния си глас.
А за лекарите вероятно си права-когато майка ми е била бременна с мен, лекар си е позволил да постави становище при тогавашната техника, че плодът е мъртъв. Е..

# 5
 • Мнения: 306
Маргаритка, разбира се, че трябва да слушаш вътрешния си глас. Просто опитай да бъдеш мъничко готова за всичко. А ние всички те мислим постоянно и ти стискаме палчета!

Момичета, този калкулатор е от предишната тема. Аз лично ползвам тези:
http://9m-bg.com/kalkulator-bremennost/
http://mamaznae.com/kalkulator-bremennost/
http://www.mamaibebe.com/calc.php
Ако вие имате предпочитания към някой, давайте линкове и може да сложим 2-3 в описанието вместо сегашния Simple Smile

# 6
 • Мнения: 2 381
Аз също не се наемам да давам съвети и последния емоционален пост от предната тема ми е малко в повече. Човек сам трябва да вземе решение, но е доста уязвим в такива моменти и четенето на всякакви емоционални коментари било то в защита на едната или другата теза може много лесно да наклонят везните в такова състояние. Така че нека оставим момичето да помисли сама.

# 7
 • Мнения: 338
Момичета имам нужда от съвет.
Харесала съм си няколко колички, но не мога да преценя коя да избера. Те ми харесват визуално, но като характеристика не зная коя по-добра. Като пари съм си сложила лимит до 800 лв. в случай , че ми предложите Вие някаква количка . Та ето ги и тях :
https://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki/bebes … p-almond-nio-2016

https://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki/bebes … e-eco-diamond-nio

https://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8- … %D0%BB%D0%BE.html

https://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-
%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-amelis.html/amelis-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-amelis-pro-2-%D0%B2-1-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%B0-2016.html

# 8
 • Мнения: 177
Аз не се наемам да те съветвам каквото и да било, аз също съм много колеблива, все мисля по-лошото, но бих слушала вътрешния си глас.
А за лекарите вероятно си права-когато майка ми е била бременна с мен, лекар си е позволил да постави становище при тогавашната техника, че плодът е мъртъв. Е..
Ето за това говоря

# 9
 • Мнения: 2 381
Frederika13, виж коя от тях отговаря най-много на твоите критерии, защото хората търсим различни неща. Например аз държа много на 1-2 неща и нито една от тези не бих избрала за себе си. Обаче ти може да държиш на други неща, така че направи си един списък с критериите, на кое много държиш, с кое можеш да направиш компромис, така ще ти е най-лесно.

# 10
 • Мнения: X
Благодаря за темата Simple Smile
Записвам се да ви чета (макар и вече небременна) и когато мога да помагам. Simple Smile

# 11
 • Мнения: 3 407
Честитооо, тъкмо тези дни те мислех, изчезна изведнъж. Надявам се всичко е минало добре Blush

# 12
 • Мнения: 785
Момичета имам нужда от съвет.
Харесала съм си няколко колички, но не мога да преценя коя да избера. Те ми харесват визуално, но като характеристика не зная коя по-добра. Като пари съм си сложила лимит до 800 лв. в случай , че ми предложите Вие някаква количка .
Въпросът е да ти е преди всичко функционална. Например при нас асансьора е стеснен и аз бих избирала количката според това, дали се събира в него. Има обаче блокове с помещение на първия етаж, в което спокойно може да се оставя количката. Гумите - в зависимост от условията, по които ще се кара. При всички случаи с по-големи е по-удобно, но пък ако често ще се прибира в кола, ще трябва да се прецени дали влиза в колата и дали е лесна за сгъване и махане на гумите, ако се наложи. Ако се минава често по павирани улици или дупки, амортисьорите са от значение за удобството на бебето. Ако ще пазариш често с бебе в количка, трябва да съобразиш минаването през касите в магазините, които ползваш обикновено. Така че е много индивидуално.

# 13
 • Мнения: 216
Маргаритке, решението е тежко и е изцяло твое. Тук нито една мама не се разписа, която е била поставена пред твоя избор, запазила си е съвсем съзнато бебето и е минала през какво ли не. Повечето тук четем историята и си казваме: дано не ми се случи на мен и си гледаме здравите деца или сме спокойни, защото не са ни дали лоша диагноза на бебетата в коремите ни. Пък ако смяташ, че толкова е излишно да се ходи на лекар и че само главоболия ти създава, може и във вас да родиш. Пожелавам ти късмет, защото кураж давам само на някого, за когото бих постъпила в същата ситуация като неговата.

# 14
 • София
 • Мнения: 33 197
Оправих линка на калкулаторът от 1вия пост.
За щерката е верен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт