За мазнините

  • 369
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 390
Малко съм объркана с тези мазнини...
До 6 месеца не са необходими,защото ги има в кърмата.
А след това?Особено в случай, че аз му приготвям пюрета, каши, кисели...
И какво е най-подходящо и здравословно-зехтин, олио /сусамено, обикновено.../, краве масло и в какви количества на ден?
Защото разбрах, че има връзка между мазнините и витамините...
Ако може,малко яснота по въпроса. Embarassed... Praynig

# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
И след захранването основната порция мазнини бебето продължава да получава от млякото, в случая с кърмачетата - от кърмата Grinning Ако не смяташ изцяло да заместваш кърмене до годинката, няма защо да се притесняваш за липса на мазнини Laughing За това какво да използваш - от изброените зехтинът изглежда най-подходящ (маслото е богато на наситени мазнини, а в зехтина са мононенаситени, т.е. по-добър вид). Рапичното олио и олиото от ленено семе също са добър избор (но не съм ги виждала у нас).
Ето тук има доста интересни неща за мазнините:
http://www.askdrsears.com/html/4/t041300.asp#T041306

# 2
  • Мнения: 2 211
Зехтин. При консумация без топлинна обработка: EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, а при готвене OLIVE OIL. В никакъв случай POMACE OIL, защото е химически обработен.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 249
Кравето масло в малки количества също е добър вариант. Ленено масло има в диетичните магазини, но в никакъв случай не трябва да го подлагаш и на минимална топлинна обработка(най-добре в салати). Рапичното, за съжаление, се извлича по кофти технология и по-добре да се избягва.
По принцип, за да се запази вида на мазнините, е добре прибавянето им да става в края на готвененто, след като съдът се дръпне от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт