продукти:
7-8 еклера (в зависимост от формата, от тези дългите)
1/2 пакетче обикновени бисквити
100 гр заквасена сметана
100 гр шоколад
захаросани фъстъци
2 лъжици захар
и продуктите за Pasty Cream:
500 ml мляко
4 жълтъка
4 с.л. брашно
100 гр захар
ванилия
Сварява се Pasty Cream-a, оставя се да изстине. През това време се разбива заквасената сметана с 1 лъжици захар. След изстиването на крема, към него се прибавя сметаната, по малко и се обърква хубаво. Аз ползвах откопчаваща се форма - на дъното наредих един пласт обикновени бисквити, топнати за малко в крема. Върху тях наредих еклерите цели, успоредно на стените. Излях върху тях останалия крем. Оставих да постегне за около час.
Разтопих шоколада с малко мляко и залях. Понеже не ми стана равна глазура и се посмеси с белия крем, с една клечка за зъби направих разни заврънкулки. Метнах карамелизираните ядки в робота и той ги смели на ситно, наръсих върху тортата. Трябва да отлежи поне 5-6 часа, а най-добре цяла нощ, за да попие хубаво обвивката на еклерите. После се омита за отрицателно време
Ето и снимка:
Да ви е сладко!