Еклерова торта!

  • 11 640
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 899
От сега казвам голяма вкусотия - и става бързо  Mr. Green

продукти:

7-8 еклера (в зависимост от формата, от тези дългите)
1/2 пакетче обикновени бисквити
100 гр заквасена сметана
100 гр шоколад
захаросани фъстъци
2 лъжици захар

и продуктите за Pasty Cream:
500 ml мляко
4 жълтъка
4 с.л. брашно
100 гр захар
ванилия

Сварява се Pasty Cream-a, оставя се да изстине. През това време се разбива заквасената сметана с 1 лъжици захар. След изстиването на крема, към него се прибавя сметаната, по малко и се обърква хубаво. Аз ползвах откопчаваща се форма - на дъното наредих един пласт обикновени бисквити, топнати за малко в крема. Върху тях наредих еклерите цели, успоредно на стените. Излях върху тях останалия крем. Оставих да постегне за около час.
Разтопих шоколада с малко мляко и залях. Понеже не ми стана равна глазура и се посмеси с белия крем, с една клечка за зъби направих разни заврънкулки. Метнах карамелизираните ядки в робота и той ги смели на ситно, наръсих върху тортата. Трябва да отлежи поне 5-6 часа, а най-добре цяла нощ, за да попие хубаво обвивката на еклерите. После се омита за отрицателно време  Laughing
Ето и снимка:



Да ви е сладко!

# 1
  • Мнения: 2 249
изглежда страхотно-мммм Wink
и без това имам повод да направя нещо сладко за края на седмицата-ще я пробвам-имам обаче 2 въпроса
1.еклерите-от тези съвсем готовите за консумация -пълните с крем ли са?
2.ако нямам захаросани бадеми-мога ли да си направя ? и как? newsm78
мерси за добрата идея  bouquet

# 2
  • Мнения: 899
Моля  Hug Дано да ти хареса!

1. Да, от тези съвсем готовите, пълни с крем, дългичките.
2. А аз не бадеми, а фъстъци, захаросани. Не знам с бадеми как ще е  Thinking А иначе предполагам, че става като залееш ядките с по-рядък карамел и объркаш, ама аз не съм правила. Може да не слагаш изобщо, а да замениш с нещо друго - плод или само смелени ядки.

# 3
  • Мнения: 2 249
аз щото бадемите повече ги тача та затва-прочела съм си бадеми ooooh!
мерси отново Hug  bouquet

# 4
  • Русе
  • Мнения: 410
А дали няма да стане с крокан? Карамелизира се захар и докато е горещ карамела се разбърква с орехови ядки. Разстила се върху алуминиево фолио на тънък пласт, за да истине и след това се натрошава /аз лично ги слагам в найлоново пликче и ги начуквам/

# 5
  • Мнения: 899
А дали няма да стане с крокан? Карамелизира се захар и докато е горещ карамела се разбърква с орехови ядки. Разстила се върху алуминиево фолио на тънък пласт, за да истине и след това се натрошава /аз лично ги слагам в найлоново пликче и ги начуквам/

Става с всичко, дори без ядки, с плодове, с карамел, без карамел, каквото душа иска  Laughing

# 6
  • София
  • Мнения: 4 867
леле, толкова е обещаваща тази торта, че почти съм решила да я направя за рождения ми ден в края на седмицата! ще трябва да направя две обаче и вече ги виждам как отлежават в хладилника...
тъкмо ще наместя двата огромни бели шоколада, които децата ми получиха и не докосват, защото според тях шоколадът може да бъде само кафяв!

чудя се само откъде да купя еклери newsm78 предложения за еклеропродавница в района на плиска и зала универсиада?

# 7
  • в баира
  • Мнения: 861
леле, толкова е обещаваща тази торта, че почти съм решила да я направя за рождения ми ден в края на седмицата!

И моят е в края на седмицата и смятам да направя тортата по този повод, че и гости ще имам.
Благодаря Umbra, за рецептата!

# 8
  • София
  • Мнения: 830
Аз я првя с малки еклерчета, но е мноооого вкусна. Любима ми е.

# 9
  • Мнения: 899
Моля, моля, дано да ви хареса на всички Simple Smile

А аз еклерите ги взех от Халите, иначе около плиска..може би в някои от по-народните сладкарници ще има. Нямам идея  Thinking

# 10
  • Мнения: 4 668
Страхотна торта ... отдавна си търся рецепта за еклерова торта  Grinning
Umbra -     bouquet  много ти благодаря !

А може ли да ми кажете кремът как се приготвя , стъпка по стъпка  Embarassed

Последна редакция: вт, 26 сеп 2006, 14:30 от Pipinka

# 11
  • Мнения: 899
Pipinka, ето тук е е обяснено стъпка по стъпка как се прави крема Simple Smile

http://gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,26.0.html

# 12
  • София
  • Мнения: 36 009
Ще я направя тези дни, изглежда ми много вкусно  Wink

# 13
  • Мнения: 4 668
Pipinka, ето тук е е обяснено стъпка по стъпка как се прави крема Simple Smile

http://gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,26.0.html

Много благодаря ! Ще я направя утре  Laughing
Споменах на мъжа ми , че съм научила рецепта за еклерова торта и той сега само ме ръчка кога ще съм правела  Wink

# 14
  • Мнения: 408
Обожавам еклери smile3521  Изглежда ми страшно вкусно, ще я направя в най-скоро време Peace

# 15
  • София
  • Мнения: 3 816
Umbra,благодаря за рецептата!  bouquet

# 16
  • Мнения: 899
Дано да ви хареса на всички!  Hug

Само да кажа, че майка ми онзи ден я е правила, обаче нещо кремът е станал доста течен. Ако ви се получи това - стегнете го с едно пакетче желатин, за да не се разтича крема. Не че и така не се изяжда, ама за по-пригледен вид Simple Smile

# 17
  • Мнения: 1 052
Суперско. Тези исках точно еклерова торта да направя. Мерси, ще доложа за резултата!

# 18
  • Мнения: 795
Слаба готвачка съм, но тази торта ме впечатли !! Ще се пробвам, дано ми се получи Embarassed

# 19
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
А вчера видях такава торта в сладкарницата, в която поръчах тортата за Васиния рожден ден.
Блатът отдолу беше не от бисквити, а от една такава смес от бисквити, масло и какао. Много беше вкусна, наистина.

# 20
  • Мнения: 899
А вчера видях такава торта в сладкарницата, в която поръчах тортата за Васиния рожден ден.
Блатът отдолу беше не от бисквити, а от една такава смес от бисквити, масло и какао. Много беше вкусна, наистина.

Да, може и така, аз мислех да го правя, обаче ме домързя, иначе е още по-вкусно по този начин Simple Smile

# 21
  • в баира
  • Мнения: 861
И аз да се отчета: тортата стана страхотна, но от суматохата покрай гостите, забравих да я снимам. Още веднъж, благодаря за рецептата!

# 22
  • Мнения: 899
И аз да се отчета: тортата стана страхотна, но от суматохата покрай гостите, забравих да я снимам. Още веднъж, благодаря за рецептата!

Много се радвам, че ти е харесала  Hug

# 23
  • Мнения: 2 550
И аз я направих, но утре ще кажа става ли за ядене.
Наложи се да правя два крема, защото един само ми дойде малко  Cry Cry Cry Ааа, на пръвия забравих да сложа сметана и захар, пък втория ми стана много рядък и бухнах едно пакетче желатин  Laughing поне сметаната и захарта не забравих  Laughing

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Аз да се отчета за тортата - правих я в събота.
Направих блата от бисквити, масло и какао, но май с пандишпан щеше да е по-добре  newsm78
Сложих в крема 200г. сметана и 1 желатин, но според мен плачеше за още един, защото по груби сметки 500г мляко, 4 жълътъка / приблизително 100г/, 4 с.л.брашно / прибл. 80г./100г. захар и 200г.сметана са си точно за 2 желатина и кремът ми остана леко рядък. Отчитам като грешка,че използвах от малките еклерчета, които са по-меки и вероятно не попиват толкова. Иначе, тортата се получи невероятно вкусна, просто на външен вид не я докарах толкова перфектна, но следващия път ще модифицирам малко - да видим дали ще се получи. Все пак, благодаря, Умбра, гостите ми бяха възхитени!   bouquet

# 25
  • Мнения: 2 126
Оххх това нещо звучи и изглежда страхотно Grinning Ще се пробва,ама се чудя отде да ги търся тези големи еклери.Тук съм виждала само от малките newsm78

# 26
  • Мнения: 2 550
Макар и леко импровизирана - тортата стана супер!
Направих я с орехи, между другото, и също е много вкусно...
А крема е просто божествен  Heart Eyes

мЪрси на Умбра за бързата, лесна и вкусна тортичка   bouquet

# 27
  • Мнения: 899
Радвам се, че ви е харесала  Hug
Не знам защо тъй тези кремове стават редки, при мен нямаше такъв проблем  Thinking
Абе сгъстявайте на воля Simple Smile А все пак е хубаво кремът да не е съвсем гъст, защото иначе няма да омекне коричката на еклерите.

# 28
  • Мнения: 2 550
Умбра, на мен само единят крем ми беше рядък  Laughing Дръгия беше прекалено гъст  Joy

Общи условия

Активация на акаунт