Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 март 2007, 16:11 ч.

Какво значи бита сметана?

  • 10 920
  • 5
  •   1
Отговори
  • между два живота
  • Мнения: 1 916
В една рецепта срещнах бита сметана Данон и искам да ви питам каква е тя - заквасената ли? Всъщност, ако може да ми кажете коя сметана е бита? И бита и разбита едно и също ли е? Embarassed

# 1
  • weltweit
  • Мнения: 6 343
Доколкото знам битата сметана се "бие" с миксер,за да стане по-пухкава. За целта се използва готварска сметана, а не заквасена Peace

# 2
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Доколкото знам битата сметана се "бие" с миксер,за да стане по-пухкава. За целта се използва готварска сметана, а не заквасена Peace
бита сметана се прави така:
взима се течна сладкарска сметана, смесва се със захарта ( има някой марки които са подсладени)
и се избива с миксер
готварската сметана е различна от сладкарската и заквасената
  bouquet

# 3
  • Мнения: 2 717
И заквасената сметана се сгъстява ,когато си бие с миксер ,с прибавена захар/ стига да не е солена/. Подходяща е най -вече за плодови десерти .

# 4
  • между два живота
  • Мнения: 1 916
Готварската с какво е по-различна от сладкарската, само в това, че в нея няма захар ли?
И доколкото знам, готварската е животинска, а сладкарските са растителни, поне това виждам по магазините. Така ли е?

И заквасената сметана се сгъстява ,когато си бие с миксер ,с прибавена захар/ стига да не е солена/. Подходяща е най -вече за плодови десерти .
Ако това е вярно, значи заквасена са имали предвид в рецептата, защото аз течна сметана на Данон незнам дали има.

  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 12 645
И доколкото знам, готварската е животинска, а сладкарските са растителни, поне това виждам по магазините. Така ли е?

Ами не е така. Просто са си съвсем различни неща. Заквасената сметана е истинска, от мляко. Има и течна сметана от мляко, но съм виждала само на Президент. Растителната сметана - независимо дали е със или без добавена захар, винаги е течна. След разбиване с миксер, става на пухкав крем. Консистенцията й я прави много подходяща за сладкарски изделия, кремчета, парфета и т.н., но според мен има отвратителен вкус и въобще не мога да я ям Sick И за сладкиши, и за готвене, винаги ползвам заквасена сметана Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт