Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 64
Здравейте, момичета. Има един въпрос, който ме вълнува от известно време, и се надявам тук да намеря отговора му. Та сега по същество : Преди малко повече от година направих спонтанен аборт в 8 г.с. и се наложи да ме кюртират. При изписването обаче не ми дадоха епикриза, а и аз не се сетих да я поискам- единствено то ми желание беше час по-скоро да изляза от там и ...да се отдам на мъката си. Може да ме сметнете за безотговорна, че толкова време не съм отишла да я потърся, но наистина съвсем ми беше изскочило от ума...до скоро.Как мислите - ако отида след толкова дълъг период от време? Има ли някакъв срок, в който пазят епикризите, или не? А има и друго- преди време бях чела в пресата, че патологичното отделение, където ме бяха приели ще се закрива-това, което е на 5-ия етаж в АГ-то(ох, дано не бъркам),то се води към ВМИ, ако не се лъжа.
Притеснявам се най-вече заради това, че при следваща бременност лекарят може би ще иска види въпросната епикриза.
Ще бъда благодарна на всички, които могат да ми помогнат с информация.

# 1
  • под земята.... (може и да съм картоф)
  • Мнения: 939
Нямам нищо общо със Стара Загора, но имам поглед върху болниците по принцип. Пробвай да потърсиш отделението, ако не е закрито. Но дори и да е закрито - тази болница,  както и всяка друга трябва да има архив. Помоли да ти намерят Историята на заболяването ти и в нея трябва да се пази копие от епикризата. От написаното, предполагам, че си лежала и по пътека към Касата, което задължава болниците да правят епикриза и да я пазят в ИЗ-то. Ще ти дадат заверено копие, ако нямат повече от 1 екземпляр. Но колкото повече се бавиш, толкова по-трудно ще ти намерят документите, защото много трудно се намират хартиените носители на информация в една голяма болница. Успех!

# 2
  • Мнения: 64
Благодаря ти, Mi6inkata, за бързия отговор. Доста ме обнадежди, така че ще гледам при първия удобен случай(още тази седмица) да отида. Наистина не бях сигурна, че пазят документите, и се опасявах, че може и да ми се сопнат- все пак доста време мина.

# 3
  • под земята.... (може и да съм картоф)
  • Мнения: 939
 Simple Smile, опитвам се да помогна... Не съм казала, че няма да се сопнат, но бъди настойчива, и предполагам, че ще успееш. Но не зная дали имат някаква програма, чрез която са следяли пациентите през това време, затова - припомни си датата и диагнозата, за да бъдеш максимално в полза, защото и те са хора и имат работа....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт