La Cocina Espanola- Испанска кухня

  • 87 653
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
  • Мнения: 686
   Ето директна рецепта за ФЛАН НАПОЛИТАНО с кафе:

Para 10 a 12 personas
Necesitas: 1 litro de leche(alpura) 1 lata de leche condensada la lechera 1 lata de leche carnation clavel 8 huevos 1 cucharadita de nescafe 1 cucharadita de vainilla Azúcar al gusto

Primero quemas el azúcar y vacías en un refractario y dejas enfriar. Luego mueles todos los demás ingredientes en la licuadora y lo vacías en el refractario lo tapas con papel aluminio y lo pones a baño maría durante 30 minutos o el que creas necesario y listo.¡ojo! no le pongas tapadera porque puede explotar, por el vapor que acumula.


Ето и друга рецепта, но превода на млеката ми куца:

Necesitas una Lechera grande, tres huevos, una leche Carnation y vainilla. En donde lo vayas a hacer quemas azúcar. Mezclaslos huevos, la carnation, la lechera y la vainilla (nada más unas gotitas. Se lo pones al refractario en donde ya tienes el azúcar quemada. Lo tapas con papel aluminio y lo metes en la olla express en baño María por 15 minutos. Ten mucho cuidado de que el refractario esté bien tapado porque si no, le entra agua al flan...


И още 1 рецепта:

El flan napolitano tiene la característica de tener queso integrado a la mezcla original del flan: Primero necesitas una flanera (las venden en el super)
Calentar la flanera, a la que se le ha puestos 1/2 taza de azúcar y unas gotas de agua, hasta que el azúcar empiece a ponerse dorada, girando para que cubra todo el fondo del recipiente. Aparte en la licuadora batir: 4 huevos 1 lata de leche condensada 1 lata de leche 1 chorrito de vainilla (como una cucharada) 250 g de queso(yo prefiero el queso crema pero el original lleva queso manchego)

Vaciar esta mezcla a la flanera ya cubierta con caramelo, tapar y colocar con la parrilla para baño maría y 2 tazas de agua dentro de la olla express. Dejar como 30 min desde el momento en que suelta vapor. Apagar la estufa y dejar enfriar antes de abrir la olla si la enfrias con agua para sacarlo más pronto le salen burbujas y no queda tan cremoso) Sacar la flanera, destapar y desmoldar en un platon de bordes altos enfriar en el refri y servir.


Преведете някоя моля:

Flan (con pasitas)
3/4 de azucar (para el caramelo)

1 Lata de leche condensada 1 Lata de 1/2 crema (nestle) 1 paq. de queso crema 1 taza de pasitas (opcional) 4 huevos.

el azucar se derrite y se forma el caramelo que quede con un color dorado.

licua la lata de leche con el resto de los ingredientes y vacia en la flanera previamente forrada con el caramelo, tapalo con papel aluminio y ponlo a cocinar a baño maria, 1 hora o en Olla express por 20 min.

puedes agregar nuez, coco, almendras ocualquier fruta seca. espero y te guste. bye.


!!! Обръщам внимание, че всички тези рецепти са ИЗПИТАНИ РЕЦЕПТИ от хората, които са ги поствали. Не съм ги превела, защото имам проблем с видовете МЛЕКА.....без кондензираното.

Моля който може да преведе някоя и да обясни от къде в БГ да се сдобием с това странно мляко

# 226
  • Пловдив
  • Мнения: 686
  Давам ви рецептата за 1 кантабрийско ядене известно като фритада или писто.


                                      ПИСТО /  ФРИТАДА


4 домата зрели            2 тиквички
2 гл. кромид                 2-3 скил. чесън
2 зелени чушки           олио, сол
1 червена чушка        1 ч.л. захар

Запържете нарязаните кромид и чесън, добави нарязаните на малки парченца чушки, разбъркай и остави още 5 мин. Добави нарязаните на парченца тиквички и продължи да готвиш още няколко мин. за да не загори кромида, тогава добави смлените или нарязани на ситно домати. Готви още 15 мин. и добави солта и захарта за да убе киселината.





   



Писто от Билбао


Писто с яйце.


 

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 15:21 от sylya

# 227
  • Пловдив
  • Мнения: 686




ASPIC de fresas

Я вижте това:

http://www.duche.com/recetas/16/cre_irl.html

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 15:56 от sylya

# 228
  • Пловдив
  • Мнения: 686
       Пудингът от хляб е чудесна трансформация на хляба от вчера в прекрасен десерт.



                              ПУДИНГ  ОТ  ХЛЯБ


400 гр. хляб /само вътрешността/
1 л. мляко
2 к.л. ванилия
250 гр. захар
3 яйца
стафиди                                                                                    

Смеси натрошения хляб/само средата/ + млякото + захарта + ванилията + яйцата. Разбий с миксер до състояние на крем. Добави стафидите напоени в ром. В тава карамелизирай захар, като се втвърди изсипи сместа и изпечи на водна баня.
Обърни го в друга тава, преди да е изстинал.




# 229
  • Мнения: 3 388
Италия поздравява Испания!  Laughing
Преди малко успях да прегледам засега само първите страници на хубавата  темичка!
Хулиганче, току-що направих Мурсианска салата  с риба тон -Ensalada murciana de atún- по предложената от теб рецепта. Много хубаво се получава  Peace  А рецептата със съомга и аз я правя, във вариант също и с октопод  Crazy

# 230
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Цитат
Flan Napolitano е любим десерт на много от испанците. Почти 80% от анкетираните във форумите го слагат на 1-во място сред любимите десерти.

Друга рецепта за него, но е с по-малко захар, за това не я преведох:


http://www.solopostres.com/ver-receta.asp?t=Flan%20Napolitano&id=314

http://www.recetasgratis.net/Receta-de-Flan-napolitano-receta-15340.html

http://www.sindominio.net/jantoki/flannapolitano.htm

sylya,в първата рецепта пише :2чаши нормално(прясно) мляко или 1 и половина чаша leche evaporada,а в третата рецепта пише "сухо мляко".Аз лично мисля,че leche evaporada е сухо мляко,въпреки,че знам също,че продават концентрирано мляко(не подсладено),но трябва да проверя как точно се казва.Поздравления за рецептите  bouquet.Какво щеше да прави тази темичка без теб Laughing?
Между другото това Писто е типично ястие от зоната,където живея,даже му казват Писто Манчего,мислех да пускам рецептата,но ти ме изпревари Wink.

# 231
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Цитат
Flan (con pasitas)
3/4 de azucar (para el caramelo)

1 Lata de leche condensada 1 Lata de 1/2 crema (nestle) 1 paq. de queso crema 1 taza de pasitas (opcional) 4 huevos.

el azucar se derrite y se forma el caramelo que quede con un color dorado.

licua la lata de leche con el resto de los ingredientes y vacia en la flanera previamente forrada con el caramelo, tapalo con papel aluminio y ponlo a cocinar a baño maria, 1 hora o en Olla express por 20 min.

puedes agregar nuez, coco, almendras ocualquier fruta seca. espero y te guste. bye.

3/4кг.захар(за карамела)
1 кутия кондензирано мляко(
Код:
http://www.nestle.com.mx/site/todoparati/interior_producto.asp?IDProducto=131
,до колкото бидях кутията е 397гр.-"Ла Лечера" на Нестле)
1 кутия от 1/2л.сметана "Нестле"
1 пакет сирене крема (тук са по 200гр.)
1 чаша стафиди(по желание)
4яйца

От захарта се приготвя карамел със златист цвят.
Всички продукти се смесват и се изсипват в една "фланера"(съд за приготвяне на Крем Карамел),в която предварително сме изляли карамела.Покрива се с фолио и се пече на водна баня 1 час или в херметическа тенджера 20 мин. #Crazy(това за херметическата тенджера не знам как точно става)
Може да се прибавят орехи,коко,бадеми или сушени плодове.

# 232
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Утре ще ти преведа другите рецепти,че ми стана много късно smile3524

# 233
  • Мнения: 1 818
saby,много здраво поддържаш темата!Браво на теб! smile3501

# 234
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Момичета благодаря ви за превода.  bowuu
Първо и аз си помислих, че leche evaporada e някакво сухо мляко, но после някой каза че било като течна сметана. Може ли да се замени с течна сметана в рецептата?

# 235
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Предполагам,че може,ти пробвай,ако не може и с пълномаслено мляко да го замениш-2ч прясно мляко=1 1/2ч leche evaporada.
gaby_s,благодаря,но мисля,че поздравленията са за sylya,тя е тази,която поддържа здраво темата,аз само добавям някои неща Wink

# 236
  • Мнения: 1 818
Предполагам,че може,ти пробвай,ако не може и с пълномаслено мляко да го замениш-2ч прясно мляко=1 1/2ч leche evaporada.
gaby_s,благодаря,но мисля,че поздравленията са за sylya,тя е тази,която поддържа здраво темата,аз само добавям някои неща Wink
Embarassed Embarassed EmbarassedПрез цялото време си мислех за sylya,а съм написала saby

sylya  i saby     bouquet  bouquet

# 237
  • Пловдив
  • Мнения: 686
 Wink  Не е нужно да ми благодарите, просто добавяйте повече неща които са ви харесали от испанската кухня, защото тя е много разнообразна, много богата, много близка до българската като вкусове, НО  ЗА  СЪЖАЛЕНИЕ много малко позната, което е странно понеже повече българи работят и живеят в Испания, от колкото в други страни. АЗ специално я намирам и за по-диетична и здравословна от италианската, защото в италианската има прекалено много варени теста под формата на спагети, тортелини, равиоли.....и други видове паста. Това не значи , че не харесвам италианската....просто гледам да намаля тестата, А все още учените НЕ МОГАТ да ме убедят, че от спагетите не се пълнее , както се чува от тук от там напоследък.
   Дори и ГАЛА от "Нова TV" заедно с Маги Желязкова и други слаботии признават, че ако искаш да запазиш теглото си в норма: ВНИМАТЕЛНО със спагетите!!!

# 238
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
Цитат
Ето директна рецепта за ФЛАН НАПОЛИТАНО с кафе:

Para 10 a 12 personas
Necesitas: 1 litro de leche(alpura) 1 lata de leche condensada la lechera 1 lata de leche carnation clavel 8 huevos 1 cucharadita de nescafe 1 cucharadita de vainilla Azúcar al gusto

Primero quemas el azúcar y vacías en un refractario y dejas enfriar. Luego mueles todos los demás ingredientes en la licuadora y lo vacías en el refractario lo tapas con papel aluminio y lo pones a baño maría durante 30 minutos o el que creas necesario y listo.¡ojo! no le pongas tapadera porque puede explotar, por el vapor que acumula.
За 10-12 порции:
1 л.мляко
1 кутия кондензирано мляко(397гр.предполагам)
1 кутия мляко"Карнасион"-предполагам,че това е марката(най-вероятно е leche evaporada)
8 яйца
1 лъжичка Нескафе
ванилия
карамфил(clavel)
Първо се приготвя карамела,излива се в подходящ съд и се оставя да изстине.Смесват се всички останали продукти,бъркат се добре и се изсипват в накарамелизирания съд,покрива се с фолио и се пече 30 мин.или до когато прецениш,че е готово.

# 239
  • Пловдив
  • Мнения: 686



              ФЛАН  С ЖЕЛАТИН       



20 гр. желатин
1 пакет крема сирене
1 ч.ч захар
1 кутия концентрирано мляко
1 кутия плодове за плодова салата в сироп
настъргана кора от пресен лимон
1/2 ч.ч. топла вода

Смеси сиренето + захарта (на стайна температура). Сложи млякото на бавен огън, прибави сиропа с плодовете, разбъркай. Не оставяй да завира. Добави предварително разтворения в топла вода желатин, кората от лимон. Изсипи в сиренето и смеси добре. Намокри форма или няколко малки формички и изсипи крема. Изстуди до като стегне!

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 14:44 от sylya

Общи условия

Активация на акаунт