Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна/Бургас
 • Мнения: 410
 Става въпрос за съдържанието на контейнечето за лед, което се продава с фризера.
 Преди два- три дни децата го спукаха и успяха да залеят с него цялата къща. Като започнах да го почиствам стоеше мазно и трудно се отми дори и с веро.
 Вчера забелязах, че моите таланти са сипали и малко в раклата (на дъното). Няма да коментирам, че ми се наложи да изпера всички одеяла. Това, което ме притесни е, че фурнирът на дъното се беше разложил като да е залят с киселина.
 Който има инфо, моля да сподели!

# 1
 • France
 • Мнения: 665
За първи път чувам за подобни контейнери. Как е възможно?
Обърни се към вносителите, но почти е сигурно, че ще отрекат да е имало нещо мазно във ледарката. Прочети закона за потребителите, може би ще намериш нещо, за което да се захванеш.
Каква марка е хладилникът?

# 2
 • Мнения: 1 431
Какво е това контейнерче за лед? Да не е подобно като на хладилните чанти?
Нещо такова: http://www.mobilegas.co.uk/mobilecoolbox/ice-pack/index.htm

# 3
 • Варна/Бургас
 • Мнения: 410
Хладилникът е Whirlpool. Мисля, че стандартно се продават с фризера към хладилника. Поне при нас беше така.
 Това, което Panter е дала в линка е нещо подобно. Те с какво ли са пълни?

# 4
здравей в момента в който чета се сещам веднага за едни джунджурийки които продаваха по панаирите......едни стъклени малки бастунчета пълни с една такава мазна течност.....незнам какво е точно но се беше случило да се счупи и тогава разбрах че е мазно изсипа се до банята.....бабчето го бърса незнам как го е изчистила.....беше отдавна......

# 5
 • Мнения: 8 469
нашият хладилник е индезит, има такъв контейнер, стои на вратата на камерата, за да се пести място предполагам от фризерната част, но не съм забелязала нещо подобно. да не би децатата ти да са налели нещо друго освен вода вътре?
аз не съм имала проблеми освен това че е с малък обем - ледът стига максимум за две чаши, и така или иначе държа други форми за лед.

# 6
 • Мнения: 1 260
Ти имаш предвид не това контейнерче, в което си правиш лед за напитки например, а онова за поддържане на температурата във фризера, нали? То служи като хладилна чанта наистина и в него не се поставя вода. Бях чела каква е субстанцията вътре, но съм забравила. Наистина е нещо с мазнина някаква.

# 7
 • Мнения: 4 380
Имам доста такива контейнерчета които са част от хладилните чанти, с които си носим храна на работа или училище. Пълни са с някакъв химикал наистина, но какво точно не знам. Във всеки случай, трябва да се пази от деца. newsm78

# 8
 • Варна/Бургас
 • Мнения: 410
 Наистина е за поддържане на температурата във фризера, но хората са го измислили 2в1, т.е. може и за лед да става. Представлява като тези от хладилните чанти, но отгоре има форма за лед.
 По принцип е капсуловано, но двете зверчета са елиминирали тази пречка.
 А колкото до това дали са пълнили нещо вътре, то се знае, че са доливали вода няколко пъти, за да ми е гадно.
 С риск да се повторя, просто се притеснявам, че въпросната течност е разложила фурнира. Може ли да е нещо канцерогенно и налага ли се да взема някакви по- специални мерки.
 П.С. Подобно изживяване (да изпера всичко у дома) ми организираха преди време с влагоулавителя. Неговата течност се мие също толкова трудно и е със същата консистенция.

# 9
 • Мнения: 4 380
По-скоро бих се притеснявала за децата отколкото за фурнира. Не се знае дали някой не си е пийнал за проба....

Тези деца няма ли кой да ги гледа? На тази възраст не бива да се оставят сами.

# 10
 • Мнения: 1 260
Ей, твоите са направо страшни беладжии! Я, питай в ТехноПолис или ТехноМаркет или в някой сервиз за хладилници. Да ти дам ли телефона на нашия (на Горение, но и други марки поддържат). Поне за справка. Може да знаят каква гадостта вътре.

# 11
 • Мнения: 1 260
Тези деца няма ли кой да ги гледа? На тази възраст не бива да се оставят сами.

Хайде сега, докато не се разбере какво има вътре в контейнера, няма какво да се създават излишни терзания на родителите. А и изтребителите, ако са от типа на близнаците, прошка няма за който и да е назначен за "гледач". Единият близнак на 1.5 години бръкна в перката на помпа на градинска пръскачка, която никой изобщо не знаеше, че се намира под защитната преграда, защото не се вижда от ръста на нормалните възрастни, а само от 100-те см на дребитата  Wink и после половин година лечение на разкъсаното пръстче. А баба му на 20 см от него. Само Господ ги пази!

# 12
 • Мнения: 4 380
Че лошото може да стане и в наше присъствие няма спор. Не е възможно често всичко да предвидиш. Но, че нещастни случаи стават много лесно и многократно повече в отсъствие на родител и в това няма съмнение. А за това че е нямало никой свидетелства площта на която са успяли да си поразлеят... newsm78

Да се оставят деца на тази възраст без надзор е и незаконно освен всичко останало.

# 13
 • Варна/Бургас
 • Мнения: 410
 NadG, благодаря за разбирането и идеите!
 Xenia, благодаря за нравоучението. Не понасям такъв тон! Така може да ми говори само някой, който сам отглежда две деца в ролята и на майка, и на баща, от които едното с хиперактивност. Не че трябва да ти давам обяснения, но все пак би трябвало да им отделям време и за готвене и елементарна хигиена! Няма как да огрея навсякъде! И ако все пак го намираш за незаконно се обърни към съответните власти!
П.С. Не се притеснявам за фурнира! Чудех се ако на фурнира действа така, какво може да стане с децата!
 Ще се обадя наистина в Техномаркет и ще разбера какво е съдържанието. Който иска да си продължава да си лае, но темата беше друга!

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 19:16 от galq

# 14
това за което се сещам е може би течен азот със който изстудяват хладилните камери. Той не е опасен, понякога е на топченца, и ако не се погълне, няма проблеми. Все пак ми е любопитно и ако научиш нещо го напиши.
Отностно коментарите за децата - съвсем естествено е да се вършат такива бели. На мен ми се случеха още по-чудни работи.
Да са живи и здрави!!! Joy

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт