Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 авг. 2007, 22:20 ч.

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 32 738
  • 311
  •   1
Отговори
# 300
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Имам въпрос към Наталина - четох за маслено пудинговия крем за торта. Та въпроса ми е колко масло да предвидя за едно пакетче пудинг?
И този крем върви ли на орехови платки?

И още нещо, преди време бях гледала стъпка по стпка как се прави торта дупе с бикини Mr. GreenСега обаче не мога да я намеря. Ако някой има подобен линк, моля да ми го даде Praynig

Мими,(не знам по колко са пакетчетата В БГ, при нас са за 500мл мляко) на пудинг приготвен с 500мл. мляко, слагам 125г масло

Не мога да помогна с линк, но е много просто, правиш сърце, обръщаш го с върха нагоре и от средата на долната част пускаш бикините, като триъгълник към двете страни. Дано разбра.

# 301
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604

И още нещо, преди време бях гледала стъпка по стпка как се прави торта дупе с бикини Mr. GreenСега обаче не мога да я намеря. Ако някой има подобен линк, моля да ми го даде Praynig

Мими,(не знам по колко са пакетчетата В БГ, при нас са за 500мл мляко) на пудинг приготвен с 500мл. мляко, слагам 125г масло

Не мога да помогна с линк, но е много просто, правиш сърце, обръщаш го с върха нагоре и от средата на долната част пускаш бикините, като триъгълник към двете страни. Дано разбра.
[/quote]
Нат, мерси за отговора  bouquet  bouquetИ тук пудинга на д-р Йоткер е за 500 мл мляко. Та се ориентирах  bouquet
Дупето с бикините го намерих, оказа се че е на книга качена на компа ми Embarassed Embarassed

Правих по рецептата ти млечен марципан.Много е вкусен,харесва ми като консистенция и мекота.Много по приятен ми е от марципан Варна, лично на мен.
Но пропуснах водата и пудрата захар. Към момента леко ми лепне по ръцете.След като престои в хладилника ако ми лепне още мога ли да добавя пудра захар или вече ще е късно?

# 302
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Цитат на: Mimito
Към момента леко ми лепне по ръцете.След като престои в хладилника ако ми лепне още мога ли да добавя пудра захар или вече ще е късно?
Можеш!  bouquet

# 303
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Много ме е срам  Embarassed и се извинявам за въпроса, но ще помоля Наталина да ми напише пак рецептата за млечния марципан, защото до сега рових и не мога да го открия. кой знае къде ми е пред очите, ама не го вижам, бе  Shocked!

Tandoori , така майсторски си я изпипала, че все едно е от бутиков салон  Peace. Вълшебни ръчички   bouquet!

# 304
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Много ме е срам  Embarassed и се извинявам за въпроса, но ще помоля Наталина да ми напише пак рецептата за млечния марципан, защото до сега рових и не мога да го открия. кой знае къде ми е пред очите, ама не го вижам, бе  Shocked!
Не съм Наталина, но предполагам тя няма да има нищо против да ти дам нейната рецепта  bouquet

Зечова, млечният марципан е нещо като руската мастика(виж 1 страница), но в различни пропорции. Прави се от една кутия подсладено кондензирано мляко, един пакет сухо мляко, 1 ч.л. олио, малко вода - 20-30мл и пудра захар за доомесване. Ако не искаш много сладко, не слагай водата и добавянето на захарта не е наложително. Замесва се еластично тесто и едобре да отлежи 1 ден в хладилника. На вкус е много добро - децата го обожават. Но е малко капризно на правене, поне на мен първият път ми стана доста лепливо(може би защото се изпуснах с водата и полсе трябваше да слагам много захар) но през найлон го разточих.

# 305
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Мимито, много благодаря!
То е било между редовете, дето се вика, затова не съм го видяла  smile3537.

# 306
  • USA
  • Мнения: 7 091
Mimes, Зори( Честит РД, чак сега разбрах, извинявай  Embarassed Embarassed  bouquet), благодаря ви! Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 20:28 от Tandoori

# 307
  • Мнения: 5 836
Тандури-и тук да те похваля-съвършена торта.Вълшебна.  bouquet

Зори!Честит Рожден Ден ,мила!Да си много здрава и щастлива!  bouquet

# 308
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Благодаря ви  Hug, торта ще показвам утре, ако по закона на Мърфи не се изложа точно на моята си торта  hahaha.

# 309
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Зори, Честит рожден ден!  bouquet

Бъди все така мила, пълна с идеи и ентусиазъм и майсторица!

Желая ти много , много здраве, обич и сбъднати мечти!





Момичета пуснах нова тема! Заповядайте!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222155.0

# 310
Здравейте Simple Smile от два три дена така съм се залепила за рецептите и снимчиците ви Simple Smile.Много ми се иска да си направя торта за РДто-15.09,но съм начинаеща и имам няколко въпроса Embarassed.Aко можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.Взех продукти за захарен фондан II,някъде по страниците прочетох че сместа може да се оцвети със степчета,но не зная кога и как/искам да направя захарни фигурки/ и може ли този фондан да се използва да покрия тортата и как?Ако може да ми дадете и рецепта за лек крем който е подходящ за де  ца.Благодаря ви много предваритело,че нямам време да изчета всичко до тук Embarassed
  bouquet

# 311
  • Мнения: 3 397
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=222155.0 Пиши в новата тема- там може по бързо да ти отговорят....

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт