Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 ян. 2008, 12:34 ч.

кускус

  • 7 541
  • 65
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 395
Харесват ли го децата ви и как приготвен най го харевват  Wink
Малкия е zлояд, но се опитвам да го zаинтригувам с нови неща. Сега съм вzела кускус. Как да го приготвя?

# 1
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Моя син пък нищо друго не иска да яде освен кус-кус. Най често със сирене и кашкавал. Сварява се стандартно около 14-15 мин. (в зависимост от кус-куса) българския е по-гаден не ти го препоръчвам, въпреки, че става по-бързо. Варя го във вода и малко преди да стане слагам пр. мляко или готварска сметана. Като се свари слагам краве масло, вадя от котлона и слагам натрошено сирене и кашкавал нарязан на купчета или настърган.

# 2
  • Мнения: 5 003
Варя,измивам,слагам масло,сирене и захар и е готово.

# 3
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Сварявам го, слагам му чисто масло /не маргарин/ и сирене  Peace

# 4
  • Мнения: 7 395
ще пробвам, дано се навие да го яде, zащото яде само малък брой храни  zа сега и непрестанно давам по нещо ново, най често го иzбутва. Смасло, zахар и сирене бих опитала ...

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
За истинския кус-кус ли питаш или за топченцата ситни макаронки, на които в България казваме кус-кус?  Thinking

Синът ми макаронките не ще, един-два пъти хапна, предлагах му ги с масло, сирене и малко захар, не остана очарован.
Но кус-кус хапва със зеленчуци и сос, да.

# 6
  • на брега на реката
  • Мнения: 145
и кой е истинския кус-кус?Аз знам само макароните.

# 7
  • Мнения: 7 395
питам zа истинския кус кус

# 8
  • Мнения: 7 395
и кой е истинския кус-кус?Аз знам само макароните.


http://de.wikipedia.org/wiki/Kuskus

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 671


 Сварявам го и отцеждам водата.Докато е още горещ слагам малко масло и съвсем малко захар.След това добавям сирене и топло прясно мляко.Ако не сложа млякото не го иска, а има ли мляко го изяжда за отрицателно време.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Ето инфо на български



# 11
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Анджела много обича кус-кус,купувам й този на Мелиса.Предлагам й госъс масло и сирене.От сесра ми научих да запържа много леко олио и червен пипер и само да прибавя няколко лъжички за цвят/на 4 порций 2-3 с.л./
От тогава и мъж ми и Анджела много го ядат.
Но ние в къщи обичаме да хапваме макарони.Тях ги правим и с бял и с червен сос.Със сирена,с бриколи,с шунка,със зеленчуци.
Това е любимата ни храна.

# 12
  • Мнения: 656
Сварявам го,отцеждам водата ,понякога слагам съвсем малко масълце .Щерката го обича със сирене или без нищо.Аз го харесвам без масло и със захар.

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 283
Варя, измивам, слагам масло и сирене и - готово! Хапва си го детето!  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 22 440
Пържа го в мазнина до кафяво, варя, после слагам захар и настъргано сирене и раздрусвам съда /с капак/.
Ако не е запържен, никой не го яде.
Това е когато е сладък.
За други рецепти - само варен

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт