И така - оригиналната рецепта:
1 ч.ч. майонеза
1 ч.ч. захар
3 яйца - тези три компонента се разбиват.
Добавят се: 3 ч.ч. брашно с бакпулвер / може сода, угасена с оцет/. Всичко се разбърква добре, изсипва се във форма и се пече при 180 град. Може да се сложат орехи, стафиди и др.
А сега моята: кутийка майонеза "Краси" не напълни чашата-мярка и добавих 1-2 с.л. кисело мляко. Другото е като в рецептата на Оля, добавих ванилия на Йоткер, портокалови корички от сладко и стафиди, 1 бакпулвер в брашното. Получи се гъсто тесто, миксерът ми зави след втората чаша брашно, и третата я разбърках на ръка. Изсипах във формата, намазана с олио и поръсена с брашно, заля дъното и се помислих, че ще стане някаква плескуда, ама нали ще е сладка. В пет-шест лъжици от сместта сложих какао и опитах равномерно да направя един пръстен върху бялата смес. После леко го разбърках с лъжица, сложих в студена фурна, пекох на 150 град / в моята на толкова си пека кексовете/. Мислех, че ще се пече поне час това гъсто тесто, на 30-та минута отворих и пробвах с пръчицата - оказа се, че е готов. Извадих, очаквах да спадне - не стана. Много хубаво се беше надигнал, красиво се беше спукал, изобщо много добре си изглеждаше. Нямах търпение и го нарязах още топъл - няма де си признавам колко парчета олапах. Ами, препоръчвам го - много лесен, бърз и наистина неочаквано добър! Следващия път ще сложа и орехи, ще се връзват страхотно! Това е! Черпя ви!