Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 127 отговора

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Моля ви, помогнете на бедната Бу.
Препрочитам 'Страдание и възторг', където ма'ат едни бухнали златисти сладкиши с извара и се приплюнчвам, приплюнчвам...

Купих 0,5 кг извара, но после какво? Там рецепта не пише...

Дайте рецепти (без чийзкейк, него го знам). Сладкосолен сладкиш (повече сладко, де) си представих аз и толкова вкусно ми се стори, че дайте идеи, преди да съм починала от задушаване със собствена слюнка.
Цитирай


Мнения: 7 473
Това намерих  Hug

Пухкав сладкиш с извара и плодове

Тук има два-три

Кюфтенца с извара (може и да се пече)

Ще потърся още  Laughing
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здрасти! Smile

Какво значи без чийзкейк?
Щото аз имам един страхотен печен чийзкейк с извара (по-скоро Kasekuchen) и по описание прилича точно на това за което си чела:

Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Първата е за микровълновапо някаква причина (нямам форма за нея), но може да се опита.
Втората е чийзкейк, с вариации.
Третото - звучи вкусно и ще го пробвам някой ден, но не е това, не е това...

Бухнала, златиста, извара. Край, умрях, удавих се.
Цитирай


Мнения: 7 473
А това, доближава ли се?  Rolling Eyes
http://innamylife.livejournal.com/2006/07/02/


Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Да! Особено второто! Имай милост, дай ми рецептата конкретната (може и на руски).
Цитирай


Мнения: 7 473
Да! Особено второто! Имай милост, дай ми рецептата конкретната (може и на руски).

Тук Hug http://innamylife.livejournal.com/2006/07/02/
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Пирог на основе творога и чернослива

4 яйца,
150-160 гр. сливочного масла (я кладу только растительное),
3/4 стакана сахара,
250-300 гр. 5% творога (любого),
320-350 гр. муки,
1 пачку ванильного сахара,
0,5 чашки молока,(см. описание)
8 крупных штук чернослива,
120 - 200 гр. изюма,
1 пачку разрыхлителя,
при желании можно добавить немного орехов.

 Процесс:
Первым делом хорошенько растираем масло с сахаром и ванильным сахаром до однородной консистенции, чтобы не осталось сахарных крупинок.
Сразу оговорюсь. Пробовала со сливочным маслом, с маргарином - тесто получалось тяжеловатым. С растительным маслом превзошло все ожидания! Пирог получился высоченный, легчайший, воздушный, красавец! - не передать словами.
Теперь, взбили немного яйца, добавляем.
Вводим творог.
Здесь надо остановиться. Если мы кладём обычный развесной творог, молока берём больше.
Если мягкий – кремообразный, молока достаточно -1/3 стакана.
Увидите по консистенции. Муку обязательно просеиваем и добавляем разрыхлитель, вымешиваем, добавляя молоко.
Теперь кладём промытый, нарезанный чернослив, промытый изюм, кто хочет немного орехов.
Я не клала в этот раз. Вымешиваем и немного взбиваем тыльной стороной ложки.
Тесто имеет вид густой сметаны.
Хорошо смазываем растительным маслом: и дно, и стенки круглой формы с дыркой в центре (в другой форме не тот эффект).
Посыпаем мукой или панировочными сухарями, выкладываем в форму, разравниваем.
Закрываем крышкой. У кого нет крышки, фольгой плотно закрываем.
Выпекаем при температуре 170 - 180 гр. от 40 минут до часа.
За 10-15 минут открываем крышку или снимаем фольгу и даём пирогу немного подрумянится.
Проверяем лучинкой.
Сухая - готово.
Накрываем подносом или блюдом, аккуратно переворачиваем.
Немного остывший пирог посыпаем сахарной пудрой.
Легчайшее, воздушное тесто тает во рту.
На здоровье!
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Този на labrex  е страхотен
Цитирай


Мнения: 7 473
Ето още две интересни  Crazy

http://www.liveinternet.ru/users/752525/post51187349/

http://foodplanet.ru/Syrniki.html
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Благодаря на всички ви Smile Продължавайте, давайте нови рецепти.
(кантарът ми да му мисли после).

Наталина, без чийзкейк, защото не ми се яде такова - а и по описанието в книгата не ми заприлича да е чийзкейк.
Описва се холандска кухня Rolling Eyes

Leo, творогите са вкуснозвучащи... освен да ги преведеш двете рецепти, а? Smile

Творожные пончики
   
Рецепт совершенно замечательный, если смешать все по раскладке, тесто получается такое, как надо- нежное, элластичное. Катать шарики из него просто удовольствие.
Итак:
200 гр творога
2 яйца,
стакан муки,
4 столовые ложки сахара,
четверть чайной ложки соды, гашеной уксусом,
растительное масло для жарки, сахарная пудра для обсыпки.

Творог, яйца, муку, сахар, соду соединить и перемешать, дать тесту постоять минут 10.
Потом накатать шарики и обжарить в разогретом растительном масле, посыпать пудрой, подать с горячим чаем или холодным молоком. Вкуснотища!
Цитирай


Мнения: 8 576
Виж и творожника на Лола, откога съм му хвърлила око, ама нещо се мотам.........Струва ми се, че ще е нещо превъзходно!
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Лабрекс, това ми изглежда много вкусно! Ще го опитам.
Цитирай

под звездите

Мнения: 3 438
Виж и творожника на Лола, откога съм му хвърлила око, ама нещо се мотам.........Струва ми се, че ще е нещо превъзходно!
labrex,би ли я превела моля те. Има някои неща, които не разбирам, а тази торта предизвика у мен описаното вече от Бу задушаване.
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Бу, душа какина, шъ мъ прущавъш, ама аз искам на НАТИ РЕЦЕПТАТА!!!
Нати, това като печено ли е отгоре? Като такова с блат и нещо като запечено сирене? Защото ядох един чийзкейк, който се готви целия... имам предвид се пече, а не е полу-суров. Та ако това е такова - искам да го пробвам Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 127 отговора