Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 май 2008, 23:24 ч.

Без заглавие, не мога да измисля такова...

 • 7 760
 • 139
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 838
Оставям детето в градината, качвам се в колата. В този момент спира до мен друга кола, неволно поглеждам, майка пуши цигара, в колата, несъзнателно се оглеждам за дете в колата, на паркинга на детската сме. Да, отзад седи дете. Майката слиза с цигарата, сваля детето, аз освобождавам от скорост и вече гледам съсредоточено, без да искам. Тръгват и влизат в двора на градината, след две крачки тя си хвърля фаса, ей така, ама без никакви задръжки и притеснения, в чистия двор на градината. Озеленен, трева, цветенца, трето, пето, абе постарал се е някой, чистичко и хубаво, таман да си хвърлиш фаса!
В буквалния смисъл, след всичко това ми увисна ченето.

# 1
 • Мнения: 2 386
Тя не пише в бг-мамма, просто няма начин!

# 2
 • Мнения: 2 675
Ето,хвана един човек да си изхвърля боклуците на земята. Mr. Green

# 3
 • Мнения: 607
Тя не пише в бг-мамма, просто няма начин!
Нали?

# 4
 • София
 • Мнения: 959
Ох, не е смешно, но.... Joy така образно си го написала, че ...

Ама, що ти увисва ченето? За пръв път, ли виждаш как, някой си хвърля боклука, където му скимне?!!# 5
 • Мнения: 3 838
Тя не пише в бг-мамма, просто няма начин!

Искрено се надявам да пише и да прочете темата!

Съжалявам, че не реагирах като съзнателен гражданин, ама то не остана време, да й направя забележка, нямаше кога, трябваше да я чакам да си тръгне, не съобразих, абе изобщо увисна ми ченето, дори и да я бях изчакала, надали щях да знам какво да й кажа!

# 6
 • София
 • Мнения: 1 210
Случва ми се да пуша, докато детето седи отзад  Embarassed
Понякога и излизам и от колата с фаса ...  Rolling Eyes
Нооо  Stop ... фасове не хвърлям по земята, е'ле пък в детската градина  !  Mr. Green

Следователно не си видяла мен    Laughing

# 7
 • Мнения: 17 548
На плажа сме. Две млади семейни двойки с бебчета сядат на края на пясъчната ивица до тревата. Едната майка подрусва количката със спящото бебе и хрупа захаросана ябълка на клечка. Огриза захарта с малко от ябълката и през рамо я хвърли зад гърба си на един метър, при все, че стойката с чувала за боклук беше на два метра от нея. Другата майка се връщаше от към морето с нейното бебе на ръце, натопи му крачката и една вълна заля и памперса. Стигна до другите от нейната група и смъкна памперса на бебето. Сгъна го на топка и ... го запрати до огризката от ябълката. Не издържах! Мъжът ми работеше на този спасителен пост, около който се разигра сценката и събрах смелост да направя забележка. Какво чудо стана... ooooh! Тези симпатични млади мъже и жени започнаха да бълват такива чудовищни думи, че огризката и памперса бяха украшения в сравнение с тях. Мъжът ми се намеси, стана още по-неприятно... Следващите 20 дни не ги видях повече...

Какво да ти кажа teo7777, освен въпрос на възпитание. И децата на тези хора ще са като тях...

# 8
 • Мнения: 3 698
Вървя между блоковете и се радвам на зеленината. На пейка са седнали няколко жени и си говорят. В един момент една от тях става, отива до тротоара и изсипва пълна шепа шушльопки от семки.  Sick Жената беше на средна възраст, коша беше на няколко метра от нея. Бас държа, че същата тази госпожа мърмори как общината не чисти, не поддържа хигиената и плюе работниците от "Чистота", че не си вършат работата.

# 9
 • София
 • Мнения: 2 348
Такива фасове събирахме в 1ви клас и се учехме да пушим в тоалетните  Peace . Благодаря леличко, чичко, които ни ги предоставяхте безвъзмездно!

# 10
 • Мнения: 34 830
Така са ги възпитали техните родители, такъв пример дават и на децата си.
И не е само с боклуците и цигарите, например влачат ги по средата на улицата, въпреки, че на 2 крачки има светофар, а познайте това дете като порасне и тръгне само на училище къде ще пресича ...

Чуството за безнаказаност води до безотговорност, всичко ще се оправи с глоби, ама трябва време  Sunglasses

# 11
 • Мнения: 3 838
Какво да ти кажа teo7777, освен въпрос на възпитание. И децата на тези хора ще са като тях...


Рядко се сблъсквам с подобен тип хора, признавам си, май живея в някакъв изолиран, прекрасен свят нямащ нищо общо с действителността! Ами моите приятелки, с които си отгледахме децата в парка, взимаха метла и лопата от батута и смитаха след уикенда площадката, за да играят децата ни на чисто, абе изобщо за да ни е чисто. Никой от приятелите ми не би си хвърлил по подобен начин, какъвто и да е боклук. Не знам, непрекъснато се дискутира тази тема във форума, ама аз наистина не познавам тези хора, които си хвърлят боклука от прозореца, не съм ги и виждала, само чета и слушам за тях. На простотията и невъзпитанието от този тип не съм пряк свидетел, поне не всеки ден и затова, когато го видя лично, изумявам! Яд ме е, че не реагирам на момента, адекватно, нямам идея как, но трябва да реагираме, щом не сме съгласни, щом  това нарушава нашите представи за естетика и възпитание, все пак, трябва да реагираме....не е честно спрямо нас да мълчим!

# 12
 • Мнения: 17 548
...Не знам, непрекъснато се дискутира тази тема във форума, ама аз наистина не познавам тези хора, които си хвърлят боклука от прозореца, не съм ги и виждала, само чета и слушам за тях. ...
По този повод да ти кажа: имам чувството, че тези хора са направо невидими. Десет години живея на това място, на което живея в момента и всяка сутрин в 7 часа като се прибирам от работа сънена, си преплитам краката в разпиляна торба с домашни отпадъци отстрани на блока срещу нас, покрай който минава пътеката за спирката! Как пък веднъж не се сблъсках с този кретен (за негов късмет! Close )!? Вечер като тръгвам за работа, торбата я няма... сутрин е там! Мен ли дебне?
Хората и навън са такива, каквито са в домовете си! Не мисля, че важи онова, че ако си в къщи няма да правиш така. Ако уважаваш своя труд, който полагаш за да е чисто, ще уважаваш и труда на другите.

# 13
 • Мнения: 7 837
Неволно се сетих за една реклама, която тече в момента тук...
http://www.youtube.com/watch?v=atVtMOpQUOw&eurl=http://www.t … ofreeflorida.com/

Крути мерки трябват. Напр., всеки дръзнал да хвърли фас на улицата, да бъде накаран да го изяде, за наказание. Това го казвам като пушач.

# 14
 • Мнения: 3 838
Така са ги възпитали техните родители, такъв пример дават и на децата си.
И не е само с боклуците и цигарите, например влачат ги по средата на улицата, въпреки, че на 2 крачки има светофар, а познайте това дете като порасне и тръгне само на училище къде ще пресича ...

Чуството за безнаказаност води до безотговорност, всичко ще се оправи с глоби, ама трябва време  Sunglasses

И аз все това казвам, няма такова чудо като генетично предаващо се възпитание и култура, всичко е политика и култура в обществото, в което живееш. Санкции, ред, глоби, стига да има кой да налага и съблюдава реда, всичко ще е ОК. Не сме по-различни от останали свят, просто няма контрол, качествен! Законите и правилата са само на хартия, няма кой да съблюдава за спазваневто им. Я да ме глобиш два пъти (със сериозна сума) за нещо си, питай ме дали третия път ще извърша същото нарушение.
Дали ще си изхвърля цигарата или боклука, където ми падне, ако са ме глобили 100лв.  миналия месец, за същото.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт