Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ИМЕ НА ТЕСТА       РЕЗУЛТАТ  ЕДИНИЦИ     РЕФЕРЕНТНИ СТОИНОСТИ
LH                               8.52      IU/L              2,12-12,10;ОВ-19,2-104;ЛУТ.Ф-1,20-12,90;пос.10,90-59
FSH                              7.49    mlU/ml           3,85-8,80;ов.4,50-22,5;лут.ф1,80-5,12пост.16,80-114
prolactin                   240.79   mlU/L            ПРЕМЕНУПАУЗА-70-565,ПОСТМЕНУПАУЗА-58-415
estradiol                  143        pmol/L             ФОЛ.Ф-88-420;ОВ.228-1960;ЛУТ.Ф-295-1000;ПОС.80-32 
TESTOSTERON         2.37       nmol/l              o,1-0,75
niakoi moje li da mi raz4ete izsledvaniata.a imamnogo vreme do 4asa pri lekaria.a az se pritesniavam
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
1. Това чудо на кой ден от цикъла е правено?
2. Пиши на кирилица, ако нямаш - има кредор за тая работа.
3. Единствено тестостеронът е висок, ако това са границите му - да не кажа, че е доста завишен.
Цитирай
АМИ НА 14 ДЕН ОТ ЦИКАЛА Е ПРАВЕН ТЕСТОСТЕРОНА.КАКВИ СА ВАРИАНТИТЕ ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА НИВОТО МУ ОСВЕН ДИАНЕТО ИМА ЛИ НЕ6О ДРУГО.СЕГА 4АКАМ РЕЗУЛТАТА ОТ ПРОГЕСТЕРОНА ТОИ Е НАПРАВЕН НА 21 ДЕН.АЗ НИ6О НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ОТ ТЕЗИ РЕФЕРНТНИ СТОИНОСТИ И НЕЗНАМ КАК 6Е ИЗ4АКАМ ДА ОТИДА ПРИ ГЕНИКОЛОЖКАТА СИ.
Цитирай

София

Мнения: 674
А другите на кой ден са правени  newsm78 LH,FSH,prolaktin,testosteron се правят от 3 до 5 ден на цикъла Wink
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
audulina ти е написала добре. За ориентир да ти кажа - в зависимост от деня от цикъла, в който ти е взета кръвта, се гледат различните гранични стойности - първите, които са на редовете, са за фолкулярната фаза, после е овулаторната, след нея - лутеалната и накрая би трябвало да е за жени в менопауза. Т.е. - фоликулярната фаза е, когато се зараждат фоликулите за съответния цикъл - това са първите дни, овулаторната фаза е сътветно, около овулация и лутеалната е  newsm78 ъммм, ей това не го знам (изложих се), някъде след овулация преди нов цикъл. Та затова има значение кога са изследвани хормоните, без тестостерона, който не се мени, както и пролактина. Тези стойности, които са ти излезнали, ми приличат на първите дни от цикъла. Но ако не са в първите 5 дни от цикъла - не е добре.
Цитирай
моята лекарка ми каза да ги правя жси4ки на 13 ден от цикала само прогестерона на 21 оле незнам ве4е 6е отка4а .ж какъв смисал не е добре ако не са да 5 ден ве4е тотално се обърках
Цитирай
само тестостерона ми каза на 14 ден останалите са на 13 ден
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
ами.. как да ти кажа - тези резултати, които са излязли, са в границите на първата фаза. Ако гледам овулаторната - само фсх е в норма, ако гледам лутеалната (да предположим, че е минала овулацията) - тогава само лх е в норма. Говоря за фсх, лх и естрадиол, щото тестостерона е ясен, а пролактина си е както трябва и не зависи от дните на цикъла. newsm78 нямам идея защо са те накарали на 13 ден да ги пуснеш. Какъв ти е бил проблема, че изследвате това?
Цитирай
не мога да забременея,затова ги пуснах направихме цветна снимка там вси4ко е на ред,спермограмата са6о е добре.Но с тези хопмони не6о много се обарках.Следяла сам овулацията с тестове на 11 ден е положителен,следв6иа месец бе6е на 15 ден положителен и така всеки месец е разли4но.прави ми стимулация с костелбегит от 5 до 9 ден и на 14 ден прегнил 5000 ед. е пак без резултат .Итака ве4е незнам какво да направя.А затова 4е ми ги насро4ва на 13 ден ми каза за6ото овулацията ти не е то4но на 14 ден като съдила по тестовете които пражих 3 месеца и затова,
Цитирай

под земята.... (може и да съм картоф)

Мнения: 939
 ooooh! оффф, тия докторЯ! Овулация не се следи по тестове, бееее! При мен тестовете показват, че трябва да има ову, ама нямам и базалната температура не е критерии, щото в моя случай и по нея се вижда, че уж всичко е наред. Овулация се доказва само с вагинални прегледи на ехограф по няколко в един цикъл. Кой е тоя гинеколог, дето ти е назначил и стимулация с Клостил и от какъв зор - инсеминация ли си правила? Я се хванИ и иди в някой спациализирана клиника по стерилитет, направете спермограма отново, пуснете хормони като хората и проследете в няколко поредни цикли има ли овулация или не. Това, дето ми пишеш ми прилича на някакви опити на квартален гинеколог и само ще ти загуби времето.
Цитирай


Мнения: 400
Мишинка го е казала много добре. Освен това с хормоните се занимават ендокринолозите. Не е зле да изследваш и щитовидната жлеза.
За регулиране на тестостерона май имаше лекарства, които неса противозачатъчни. Консултирай се с ендокринолог.
 Това да изписват Клостилбегит ей така като, че са бонбонки явно е на мода  #Cussing out
Цитирай
Аз сам от хасково ако някои мойе да ми даде координатите на ендокринолог там 6е му бъда много благодарна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.