Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Sofia

Мнения: 7 140
    Рецептата на тези охлювчета я научих от Варвара,която готвеше в предаването "при Гала на кафе".
    Това са едни много нежни и приятни сладки,нещо средно между кифлички и курабийки.
    Много лесни за изпълнение и не изискващи някакви особени продукти.
    Рецептата е за 1 порция,но тя никога не стига и аз винаги правя две ! Laughing

    За тестото:
    150 г извара
    1 яйце
    6 с.л. прясно мляко
    6 с.л. олио
    1-2 ванилии
    1 бакпулвер
    300 г брашно

    За пълнежа:
    1 пакетче канела
    100 г стафиди(предварително ги накисваме във вряла вода)
 
    За глазурата:
    3-4 с.л. лимонов сок(горе-долу сок от 1 лимон)
    пудра захар(около 150 г или повече до получаване на гъста кашичка),аз ползвам бялата захар,вкъщи обичат глазурата да им хрупка. Smile
    1 ванилия,няколко капки ромова есенция по желание
 
     Замесваме тестото.Разточваме го на правоъгълник не много тънко.Поръсваме с канела,стафидките.Навиваме го на руло.Рулото нарязваме на охлювчета с дебелина 1-1.5 см.По желание,във всяко охлювче може да се мушне по половинка орехова ядка.Печем охлювчетата в намаслена тава на умерена фурна.
    Докато се пекат, приготвяме глазурата.
    Готовите охлювчета,още топлички,намазваме с глазурата.
    Резултата се получава изключително хубав,още никой досега не е останал безразличен към тях! Very Happy
    И на вас да ви е сладко! Love



   
   
« Последна редакция: пн, 18 май 2009, 20:01 от Селма »
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
селма, меки4ки ли стоят или хрупкави? правила съм с уверсалното тесто, но като изстинат се втвърдяват и се налага да сиропирам, 4е моите  втори път няма да ги опитат! ина4е ми е лесен сладкиш и 4есто го правя!
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
   Получават се мекички,може би, заради изварата в тестото.Но ,ако ги препечеш,или разточиш тестото прекалено  тънко,може да станат леко по-хрупкави,но не и твърди. Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
   Забравих да напиша,че в глазурата добавям и ромова есенция..... Crazy Сега се редактирах. Smile
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
мерси, селма, щ? ги пробвам другият път твоите! аз имам ароматни води от индрише, жасмин и портокалови цветове, успешно ми заместват есенциите!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Ауууу,как ме подсети. Правя едни много подобни канелени ролца,отгоре обаче са със заливка от маскарпонен крем (или изварен в по-евтиния им вариянт) Peace
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
мишел, дай рецепта и снимка, много ми стана интересно за крема?!
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Мишел,кажи за крема.И на мен ми е интересно!
  Марси,сега се сетих за универсалното тесто....Да не би да слагаш прекалено много брашно в него?То трябва да е мекичко,почти лепнещо.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?
Цитирай


Мнения: 8 587
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?

И по-полезна.  Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?

И по-полезна.  Peace
    О,да!И това,разбира се! Very Happy Знам,знам,че си падаш по разни изварени фантазии,Лабрекс! Wink
    Мисля,че няма смисъл изварата да се заменя със Филаделфия(или подобно),след като от нея се прави тесто,а не крем,например.Но,и да се замени,не е фатално.Пак ще се получат охлювчетата! Peace
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Ами в момента  тук ми е двойно по евтина( е не е марка филаделфия,но е подобно) затова ре6их да попитам Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
Ами в момента  тук ми е двойно по евтина( е не е марка филаделфия,но е подобно) затова ре6их да попитам Peace
  Интересно!Ами,пробвай с нея тогава,ако решиш! Smile
Цитирай

там където искам, но не така, както бих искала

Мнения: 354
Направих тези охлювчета, но нещо резултата не ме впечатли. Предполагам, че  съм сбъркала някъде  Thinking
Тестото стана много добре. С разточването също нямах проблем. Но дали пък не направих кората много тънка  newsm78 И не се надуха особено при печенето. Формата на охлювче също трудно я докарах. Или пък рязах дебели парченцата  newsm78 Иначе на вкус са ок. Помогнете и дайте съвет какво да променя следващия път  Praynig
А сега си имам към 300 гр извара и ще търся рецепта, в която да я вложа  Laughing

П.п. и станаха много малко бройки  Confused
« Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 14:00 от Нaдето »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора