Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 септ. 2008, 22:40 ч.

Изварените охлювчета на Варвара.

  • 2 919
  • 21
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
    Рецептата на тези охлювчета я научих от Варвара,която готвеше в предаването "при Гала на кафе".
    Това са едни много нежни и приятни сладки,нещо средно между кифлички и курабийки.
    Много лесни за изпълнение и не изискващи някакви особени продукти.
    Рецептата е за 1 порция,но тя никога не стига и аз винаги правя две ! Laughing

    За тестото:
    150 г извара
    1 яйце
    6 с.л. прясно мляко
    6 с.л. олио
    1-2 ванилии
    1 бакпулвер
    300 г брашно

    За пълнежа:
    1 пакетче канела
    100 г стафиди(предварително ги накисваме във вряла вода)
 
    За глазурата:
    3-4 с.л. лимонов сок(горе-долу сок от 1 лимон)
    пудра захар(около 150 г или повече до получаване на гъста кашичка),аз ползвам бялата захар,вкъщи обичат глазурата да им хрупка. Simple Smile
    1 ванилия,няколко капки ромова есенция по желание
 
     Замесваме тестото.Разточваме го на правоъгълник не много тънко.Поръсваме с канела,стафидките.Навиваме го на руло.Рулото нарязваме на охлювчета с дебелина 1-1.5 см.По желание,във всяко охлювче може да се мушне по половинка орехова ядка.Печем охлювчетата в намаслена тава на умерена фурна.
    Докато се пекат, приготвяме глазурата.
    Готовите охлювчета,още топлички,намазваме с глазурата.
    Резултата се получава изключително хубав,още никой досега не е останал безразличен към тях! Grinning
    И на вас да ви е сладко! Heart Eyes



   
   

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 20:01 от Селма

# 1
  • по пътеката
  • Мнения: 3 103
селма, меки4ки ли стоят или хрупкави? правила съм с уверсалното тесто, но като изстинат се втвърдяват и се налага да сиропирам, 4е моите  втори път няма да ги опитат! ина4е ми е лесен сладкиш и 4есто го правя!

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
   Получават се мекички,може би, заради изварата в тестото.Но ,ако ги препечеш,или разточиш тестото прекалено  тънко,може да станат леко по-хрупкави,но не и твърди. Peace

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
   Забравих да напиша,че в глазурата добавям и ромова есенция..... Crazy Сега се редактирах. Simple Smile

# 4
  • по пътеката
  • Мнения: 3 103
мерси, селма, щ? ги пробвам другият път твоите! аз имам ароматни води от индрише, жасмин и портокалови цветове, успешно ми заместват есенциите!

# 5
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Ауууу,как ме подсети. Правя едни много подобни канелени ролца,отгоре обаче са със заливка от маскарпонен крем (или изварен в по-евтиния им вариянт) Peace

# 6
  • по пътеката
  • Мнения: 3 103
мишел, дай рецепта и снимка, много ми стана интересно за крема?!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
  Мишел,кажи за крема.И на мен ми е интересно!
  Марси,сега се сетих за универсалното тесто....Да не би да слагаш прекалено много брашно в него?То трябва да е мекичко,почти лепнещо.

# 8
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?

# 10
  • Мнения: 10 075
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?

И по-полезна.  Peace

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
а изварата дали може да се замени с филаделфия например(макар 4е е по мазно и по кремообразна) newsm78
  Замествала съм я веднъж с топено сирене,не помня кое точно.Резултата беше добър,но ,мисля,че няма смисъл да заменяш изварата.Тя е и по-евтина и .....Защо ,всъщност,искаш да я замениш?

И по-полезна.  Peace
    О,да!И това,разбира се! Grinning Знам,знам,че си падаш по разни изварени фантазии,Лабрекс! Wink
    Мисля,че няма смисъл изварата да се заменя със Филаделфия(или подобно),след като от нея се прави тесто,а не крем,например.Но,и да се замени,не е фатално.Пак ще се получат охлювчетата! Peace

# 12
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
Ами в момента  тук ми е двойно по евтина( е не е марка филаделфия,но е подобно) затова ре6их да попитам Peace

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
Ами в момента  тук ми е двойно по евтина( е не е марка филаделфия,но е подобно) затова ре6их да попитам Peace
  Интересно!Ами,пробвай с нея тогава,ако решиш! Simple Smile

# 14
  • там където искам, но не така, както бих искала
  • Мнения: 354
Направих тези охлювчета, но нещо резултата не ме впечатли. Предполагам, че  съм сбъркала някъде  Thinking
Тестото стана много добре. С разточването също нямах проблем. Но дали пък не направих кората много тънка  newsm78 И не се надуха особено при печенето. Формата на охлювче също трудно я докарах. Или пък рязах дебели парченцата  newsm78 Иначе на вкус са ок. Помогнете и дайте съвет какво да променя следващия път  Praynig
А сега си имам към 300 гр извара и ще търся рецепта, в която да я вложа  Laughing

П.п. и станаха много малко бройки  Confused

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 14:00 от Нaдето



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт