Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 4 819
Ами щях да го готвя за обяд, обаче Медунчо в рюцептата си не споменала, че се изкисва, пък някъде четох, че ако бил питомен не се киснел, та ако наистина е много задължително, поне за вечеря да стане...
Имам 1,8 кг закупен от магазина ПИтомен заек, в колко вода и колко оцет да го кисна все пак? И защо се кисне?
Малко неандерталски, но не съм готвил такъв дявол и не ща и да го сготвя де, жал ми е, обаче купен вече.  Confused
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Питомен заек, може и да не киснеш Very Happy Дивите имат някаква странна миризма, а и са по- жилави. Това е причината да се киснат в оцет. Аз въпреки всичко обикновено мариновам заешкото месо, но за около 2-3 часа - просто става по вкусно, не че е задължително Very Happy
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Четох някъде,защо има дъх заешкото месо, пък било и от питомен заек. Ще се опитам да ти го обясня ,така както аз го разбрах,ако греша,значи обърквам и теб  Laughing,за което моля да бъда извинена. Когато заека е в стрес/опасност изпуска урина ,в която се намират повече някакви си вещества /забравих точното наименование- хормони бяха/ ,та когато го .... той освен ,че изпуска урина,в организма чрез кръвта остават такива,които ако е жив ,се изхвърлят пак чрез урината, но ако е умъртвен си остават по мускулите/месото.Желателно е да бъде изкиснат във вода+оцет за да може да се изчисти кръвта от месото и съответно този дъх ,който има то. Между другото това важало и за повечето бозайници, които сервираме под различни форми на масите си.
ЕЕЕЕЕ , след още една такава подробна статия ,как няма да станеш вегетарианец,а? Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
 Sick Нина... това съм го чувала, да. Кофта работа. Гаг.
Тоз зайек цяла одисея, от вчера го размразявам, за вечеря ще го готвя, тръгнах да го разпарчатосвам, обаче му изпадна умъртвената глава оттърбуха, заедно с торбичка с вътрешности, а тая глава като я видях ми призля. Имам заек джудже и ... Sick Та бедната глава ме гледаше с помътнял поглед и изплезен език и се отказах да го режа тоя, добре, че любимия бе у дома, да свърше това дело. Много сладко животниче, не ща да го ям и няма да го ям! Все едно да изям Трифончо!? Shocked

Никой не ми каза колко оцет се слага за изсикването?! Той червен един такъв, Кулинар пише, първо налях половин чаша оцет във водата, после разредих още, ко ще става никой не знай, обаче довечера ще идват гости и тряба ги гостя с това произведение... Дано не останат гладни.
Благодаря все пак!
И на Медунчо благодаря за рюцептата!
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 117
 За питомен заек изкисването с оцет изобщо не е задължително. Зайците от породите които се водят бройлерни като Новозенландски и Калифорнийски нямат миризма. Нашият тати е ветеринарен лекар и гледахме в домашни условия до скоро зайчета. Има известна доза истина  за стреса и хормоните както е писала Нина но там е важно начинът им на клане. За това е за предпочитане първо да се прекъсне чувствителността им а след това да се колят. Малко канибалско звучи но е факт Crying or Very sad.
Това за бедните пуховци а ако някой иска имам цяла книжка с рецепти за приготвяне и опит в готвенето. Щях да забравя да не изкисвате месото на зайчето прекалено дълго във вода защото поема и при приготвяне след това става кашкаво и безвкусно.  chef
Цитирай


Мнения: 6 142
Нали много тъжно изглеждат одрани Sad
Аз питомните не ги изкисвам и ги готвя с неудоволствие, ама какво да правя - любов - мъжът иска да яде Sad

Вкусен ли стана заека, Небесна КрасТавичке?
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
 Crazy Хапкей, зайекът стана безобразно вкусен. А как ухаеше гозбата!  cheeky025 Гостите от вратата им се напълниха слюнки в устата, та едва преглъщаха и с нетърпение очакваха основното блюдо. Вълшебство ти казвам!
Колкото и да ми беше жал, опитах го - много вкусно.
Киснах го в малко оцет, примерно 2-3 с.л., а може и малко повечко да са били и към 600 мл вода. може и повече да е имало де.. От обяд до към 5 часа, после пекох почти 3 часа на 200 градуса, щото не можах да измисля на каква Т да изпека..
Бръкнах в едно готварска книга, щото се сетих, че такива работи имам у дома все пак, та ми дадоха идея, с остатъка от соса при печенето да забъркам и 1 яйце и половин чаша кисело мляко. То хубу, обаче аз все да се чувства изобилието, набухах повече кляко та кисело дойде. После ми се стори рядко, та добавих още едно сурово яйце и такъв буламач не сте виждали. Sick То сурово остана, нали истина соса в тоя момент. Блях! Ми сега? Викам си - айде у микровелето да се свари и ще го пасирам. Да, ама не става. Сложих го в малък съд на котлоня, (цяла вечер кълцах салата, правих сос-мос, разливах напитка, а тоя ми ти красТавец само плямпа, не виждал хора ли ,какво ли, сякаш от гората пуснат , не мож му затвориш устата и не вижда и не чува нищо - само бърбори и ръкомаха  Embarassed)взех да го варя и да го бъркам енергично с лъжицата, добавих соев сос и стана нещо много странно. Ако не беше толкоз много киселото, щях да го ям. Обаче никой не посмя да го докосне тоз сос, та отиде за кучето. Blush Язък ми за труда, толкова се старах. Laughing
Цитирай


Мнения: 6 142
Краставецът е виновен за соса, той, той  Laughing
Ти толкова творчески си подходила - като чета какви си ги натворила, как не се сети и да го фламбираш! Щяхте да имате и илюминации на партито!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.