«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

“уризъм
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора

—офи€

ћнени€: 219
ѕлануваме пътуване до ¬иена през априлската ваканци€. — коли. ƒве семейства, вс€ко с дете на по 8 години.
ƒа ви кажа какво е организирано досега и да помол€ за съвети относно всичко, което се сетите!

Ќеобходими документи: международни паспорти, медицински застраховки, зелена карта за колите.

ѕланът е за ранно тръгване от —офи€ /през нощта - 2-3 ч./ по маршрут —ърби€ (през  алотина), ’ърватско, —ловени€, јвстри€.
Ќощувки пътем на отиване и връщане в «агреб /780 км от —офи€/ - тук: http://www.vila-marija.info/smjestaj_eng.htm

5 нощувки във ¬иена Ц в тези апартаменти: http://www.apartment.at/kaminek_erwin и http://www.apartment.at/kaminek_ilona

јпартаментите (благодар€ на –≈Ќ» за препоръката апартаменти вместо хотелски стаи) са подбирани по следните критерии: да са в една сграда, да имат интернет, да не са в районите с винетни такси за колите във ¬иена (а това са всички Bezirk от 01 до 09 Ц номерът на бецирка са средните две цифри от пощенски€ код на ¬иена), да имат сравнително добри комуникации с центъра и разбира се да са свободни точно в този период, който съвпада с немската и австрийската великденска ваканци€.  Wink

ѕътни такси Ц общо отиване и връщане около 100 евро /магистрални такси в —ърби€ и в ’ърватско, винетки в —ловени€ (35 eвро Ц седмична) и јвстри€/.


ѕриемам съвети вс€какви, пък накра€ можем да ги обобщим в помощ на всички пътуващи с кола като нас ентусиасти!
« ѕоследна редакци€: чт, 29 €ну 2009, 20:47 от benche »
÷итирай


ћнени€: 1 585
ўе след€, че и аз планирам ски в јвстри€ след година.
“ова, което не м€рнах, е копие от акта за раждане на децата.
÷итирай

√ермани€

ћнени€: 6 755
ј защо е нужно копие от акт за раждане? Ќали децата имат паспорти и пътуват с двамата родители? newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 115
ќколо  оледа пътувахме до ¬иена с кола и минахме през Ѕудапеща.—офи€-¬иена  по този маршрут е около 1000 км. , почти изц€ло магистрали и мисл€ е най-кратки€т път.¬ие специално през ’ърватска и —ловени€ ли държите да минете?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 813
Лятото направихме същата екскурзия, плюс, че на връщане поостанахме за по няколко дни в Италия и Хърватска.

 Пътувахме с детето, тогава на 2 и половина год. Тръгнахме към 6ч. от София и към 17ч. бяхме във Виена. Спирахме в Унгария за едночасова почивка. Пътуването беше перфектно, детето кротко, спа си, игра си, "чете" книжки... За 11 часа го взехме разстоянието, пътищата са перфектни.
Ако не сте женени си вземете акта за раждане на детето, може и копие.
В Сърбия таксите само в едната посока са около 25е, в Унгария едноседмична винетка е 8е, а в Австрия 10 дневна беше към 10е.
Задължително си ги купете, защото ако ви спрат и нямате винетки, ще имате проблеми. Въпреки, че за половин месец обикаляне из Европата, никой не ни спря, задължително трябва да си ги купи човек. Е, спряха ни само на отиване още преди Калотина  Mr. Green
Дано да поевтинее бензина или поне да не се вдига повече, че ние зареждахме на 2,80-3,00лв. литъра  ooooh!
Ако се сетя друго ще пиша, ако ти имаш въпроси питай  Peace
« ѕоследна редакци€: пт, 30 €ну 2009, 00:34 от elix »
÷итирай


ћнени€: 537
» мо€ въпрос е защо през ’ърватска, като през ”нгари€ е по-хубав, по прав, по-кратък и по-бърз път€? ќт там можете и да не спирате и спите по път€, а направо вечерта да се разхождате във ¬иена! «ависи от карането ви - взема се за 10-13 ч. ѕомнете - след —ърби€ фаровете не се изключват! јкта за раждане - зависи от настроението на митничарите - може и да го поискат, може и въобще да не ви отраз€т, но го носете за всеки случай. ¬иена-!?!!!!??!!! “олкова места има, че и година н€ма да ви стигне. —амо Ўонбрун и Ѕелведере да разгледате ще ви тр€бва поне месец. —амо че там отидете по-рано сутрин, че после е ад от туристи - най-късно в 9.00ч. ¬ центъра катедралата —в.ѕетър - ние ударихме тотото там - лепнахме се за една Ѕ√ група и слушахме, пълно е с групи.  «а магазините - ћари€ ’илфещрасе - много магазини, много нещо. Ќа  ертнерщрасе само ще цъкате с език. »маше н€къде и тема - обсъждаха моловета около ¬иена, ама н€мам иде€ как са цените сравнени с ћари€-та, иначе асортимента е същи€. ”спех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 143
ƒа добав€ и аз Smile ўом сте с деца за зоопарка в Ўьонбрун спокойно може да си отделите къмто 1 ден спокойно да се поразходите. јз се заплесвах повече и от децата по животни, които виждах за пръв път - коали, панди, мраво€д...ћисл€, че до кра€ на април работеха до 17ч., ама може и да бъркам...ѕосле минават с удължено л€тно работно време. «а ’офбург ще ви е необходимо също около ден, в случай, че решите да го разглеждате. ѕо това време и в јлбертина гледах, че има интересни изложби, в случай, че си падате по това, а и стига децата да го понесат...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 219
«ащо през ’ърватско и —ловени€? ћаршрутът се увеличава с 200 км, което обаче не е толкова важно, защото ние при всички положени€ бихме направили една нощувка пътем заради децата. ѕът€т обаче бил доста по-живописен, а основната причина е именно да се избегне ”нгари€, на което държах най-вече аз.
ѕричината е, че работ€ в сферата на международни€ товарен транспорт и ние, превозвачите, до такава степен сме свидетели на тормоза им по пътищата, че н€ма накъде. “е са по-УевропейциФ от немци, австрийци, холандци, белгийци, че и българи. »зискват например печат на изпращача в транспортни€ документ, който не е задължителен в нико€ друга държава и съответно не се бие по презумпци€ ако товариш например в ’оланди€. «адържат камиона докато не платиш глобата, макар и неправомерна за ≈—, после те съветват да ги съдиш. √лоба от 1000-2000 евро много лесно се трансформира в 100-200 евро рушвет, но ... ако много протестираш, мизата се вдига и до 500 евро.
—амата аз съм била свидетел на корупци€, когато б€х в Ѕудапеща.  ачих се с парите в ръка в автобус да си куп€ билет и контролата от средата на рейса веднага дойде при мен. —вали ме незабавно, об€сни ми, че в ”нгари€ тр€бва да се кача с предварително закупен билет, каза размера на глобата, след което ме разпита откъде съм и накра€ ми предложи да му плат€ половината сума без документ.
≈й този манталитет не мога да понас€м, а освен това има и данни за доста кражби по време на престои по магистралата за тоалетна например.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 219
«а забележителностите на ¬иена тепърва ще прав€ план ден за ден. ѕредполагам, че ще е нещо такова - първо максимален, смален после на оптимален Wink, пък там на м€сто ще стане реаленVery Happy
ясно, че времето н€ма да стигне, но...толкова имаме.
Ќай-вече ще се въртим около това на децата да е забавно и да им останат незабравими спомени. ƒа не бързаме страшно много, за да не ги отегчим и т€х и нас.

ј интересно и по маршрута какво може да се види, кажете мол€ който е минавал! Ќапример вилата на Ўварценегер около √рац newsm78 къде е точно и по какво се познава?

«а Ўьонбрун и за зоопарка - за всеки ли по 1 ден да се отдели, или ден общо е достатъчен?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 463
ѕътни такси Ц общо отиване и връщане около 100 евро /магистрални такси в —ърби€ и в ’ърватско, винетки в —ловени€ (35 eвро Ц седмична) и јвстри€/.

ѕреди  оледа пътувахме по същи€ маршрут, само че до »тали€, а не до јвстри€. —лед Ќиш са само магистрали, много цивилизовано, никакви проблеми Peace
≈дна корекци€ - 35 евро е винетката за —ловени€ за половин година. ƒоколкото знам от началото на 2009 тр€бваше да пуснат и седмична, ко€то да е доста по-евтина, тъй като б€ха заплашени със сериозни санкции от ≈—.
»наче в ’ърватска б€ха съвсем символични таксите, аз б€х купила куни и плащахме с т€х.
Ѕензинът е най-евтин в —ловени€ - тогава беше около 85 цента.
÷итирай

ќтвъд але€та зад шкафа

ћнени€: 1 682
ѕрепоръчвам да минете през Ѕудапеща. ќттук до ¬иена ще пътувате почти само по магистрала, това има гол€мо значение. ƒосега сме пътували н€колко пъти по този маршрут, даже след 20 дни пак заминаваме на ски в јвстри€. —амо че сме планирали да останем два дни в Ѕудапеща. ќт Ѕудапеща до ¬иена е 2 часа път. ќт —офи€ до Ѕудапеща си е около 8 часа (зависи по кое време се пътува де).
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 143
«а Ўьонбрун и за зоопарка - за всеки ли по 1 ден да се отдели, или ден общо е достатъчен?

¬ сами€ дворец гол€мата обиколка е 50 мин. »ма разкошен парк, който пролетно време ще е малка приказка Smile »ма и една оранжери€, ко€то не знам доколко би била интересна на децата. —поред мен двореца и парка за около 1/2 ден и още 1 ден, за да може спокойно децата да разгледат животните в зоопарка. Ќие ходихме 3 при€телки, мислехме, че зоопаркът ще е нещо мъничко и съответно 3 часа изобщо не ни стигнаха, видели сме около 1/3 от зоопарка... ¬се пак се засто€ваш при по-интересните животни, гледаш, снимаш... 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 557
ј има ли апартаменти от този тип (около 40-50 м2), които са в близост до центъра?  акви са тези винетки за колите?
÷итирай


ћнени€: 537
апартаменти вс€какви, но в хотел ми е н€как по-уютно. ¬инетките се продават на последните бензиностанции преди да влезеш в јвстри€ от ко€то и да е страна и съответно на първите бензиностанции след митницата. Ќо табелите са толкова големи, че н€ма  как да пропуснете!
÷итирай


ћнени€: 888
ј има ли апартаменти от този тип (около 40-50 м2), които са в близост до центъра?  акви са тези винетки за колите?
»ма страшно много апартаменти,особено в центъра под цената на хубава хотелска ста€ можеш да си намериш страхотни апартаменти,обзаведени съвременно,с лаптоп,плазма,напълно оборудвана кухн€ и т.н.Ќа мен този вариант ми допада повече.¬иж в темите за ¬иена,дамите са постнали много такива сайтове,и то изпробвани от т€х.јз също намерих чрез такъв сайт,и то 4 апартамента в една сграда за по 60 евро всеки.Ќо е до Ўонбрун.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора