Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ян. 2009, 19:58 ч.

Как пиците стават сочни?

  • 27 343
  • 62
  •   1
Отговори
  • В. Търново
  • Мнения: 70
Все не мога да я докарам. Ползвам готово тесто - от онези, предвидени точно за пица и мекици. И дотук е с доброто ми постижение - винаги стават сухи, плънката пада от хапката, абе кофти история. Та , моля, научете ме как да избегна това - запичате ли предварително блата, коя основа прави пицата по-сочна и пр. За да съм по-ясна какво всъщност ме мъчи - дребният иска да му я приготвя "като в пицарията, бе, мамооо"

# 1
  • на кого му пука...
  • Мнения: 415
Аз слагам настърган домат... Peace

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 719
мяташ в добре загрята фурна, тавата също да е била вътре, за да е гореща.
пека за 15 мин, при 220 - 250 С

не ми стават сухи или текляви....
може да сложиш отгоре повечко кашкавал... той е мазен и отдолу не изгарят и не изсъхват другите добавки...

# 3
  • В. Търново
  • Мнения: 70
Ще опитам и със затоплена тава - за това не се бях сещала. Иначе направо всичко ли слагаш, или първо блата с доматеното нещо и по-късно останалата плънка?

# 4
  • София
  • Мнения: 1 351
Аз направих откритието, че ако редиш домати - кашкавал - всичко останало пицата става много по-сочна. Едно време мислех, че кашкавалът трябва да е отгоре. Не мога обаче да нацеля хубаво тесто, все ми се получава дебело и крехко, а аз искам тънко и леко жилавко като това на пица Виктория. Някой има ли идея за такова тесто?

# 5
  • Мнения: 714
аз запичам тестото, като слагам в предварително загрята фурна. тестото е добре намазано с доматено пюре, пека около 7-8 мин, после вадя и редя всичко останало, след което връщам във фурната и допичам. Хем тестото е "точно", хем кашкавалеца/моцарелата или каквото е там не е препечено, а е приятно разтопено.
Със сигурност не съм открила топлата вода, но е супер  Sunglasses

# 6
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
От кагато е пуснато тестото на пица Верди ,друго не съм опитвала.....имаше  преди някалко години и едно тесто на Мамица,също прекрасно,с бира беше Wink-това какво тесто използвам....
за да стане сочна,а тя става такава си смесвам кетчуп и лютеница като кетчупа е повече от лютеницата.Намазвам блата дабре,но в никакъв случай не дебело,така,че да прозира лекичко блата отдолу.След това си слагам това което съм решила и накрая кашкавала.Опитвала съм сума ти рецепти кашкавала да е отдолу,в средата и т.н.,но така както си е най-отгоре най си ни харесва.Винаги става сочна Heart Eyes

# 7
  • Мнения: 1 740
...
 Иначе направо всичко ли слагаш, или първо блата с доматеното нещо и по-късно останалата плънка?
   
Мажа първо с доматеното пюре и отгоре слагам останалите продукти.




...
 - запичате ли предварително блата, коя основа прави пицата по-сочна и пр.
...
Категорично - НЕ!!! Слагам всички продукти и тогава пека  Peace

# 8
  • Мнения: 28
az obi4am pizata da e tani4ka,a ne debela..Az q pravq mnogo 4esto i vanagi stava perfekna.S gotovo testo,rastilam testoto v po golqma tava predvaritelno namaznena,slagam nastargan domat ili domaten sos ot 6i6e,sled tova kolbas sirene ,kisali krastavi4ki,4ubrica,i kogato e ve4e gotova porasvam obilno s nastargan ka6kaval,i q paxam kolkoto da se rastopi ka6kavala,i stava vinagi xubava.spored men za da ne e suxa fatkata e v pe4eneto da ne se prepi4a prekaleno  chef

# 9
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
5 минутки преди да я извадя капвам 4-5 капки олио или зехтин върху нея, връщам я за малко във фурната и вадя.

# 10
  • София
  • Мнения: 111
С готово тесто и аз я правя...слагам обилно доматено пюре върху тестото за да не стане суха. И всичко останало отгоре.   chef

# 11
  • София
  • Мнения: 783
Аз пък пъхвам блата за няколко минути в затоплена фурна. После слагам 1-2 тънко нарязани домата. След това редя останалите продукти и пека.  chef

# 12
  • Мнения: 2 873
Никога не запичам тестото предварително.
И задължително най-отдолу намазвам обилно с доматено пюре, както и слагам тънко нарязани домати.

# 13
  • При хилядите езера!
  • Мнения: 119
С готово тесто и аз я правя...слагам обилно доматено пюре върху тестото за да не стане суха. И всичко останало отгоре.   chef


Свекърва ми работеше в пицария и от нея знам , че се слага обилно доматено пюре и върху него настъргано сирене, но да не е солено че...

# 14
  • кварталът на богатите
  • Мнения: 233
С повечко доматен сок и всиките продукти наведнъж и бам във фурната.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336291&pid=10303646
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336291&pid=10303670

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт