Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 318 020
  • 393
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 4
Здравейте, на скоро попаднах на един кулинарен блог, който е много красивичък. Правих чийз кейка с трите вида шоколад и се получи бързо и лесно. Без печене е... лесничко. Васко се казва момчето, което е създало сайта. На толкова подреден и красив кулинарен блог не бях попадала! Браво!

https://littletravelingkitchen.com/%d1%87%d0%b8%d0%b9%d0%b7%d0%b … 0%bb%d0%b0%d0%b4/

# 391
  • Мнения: 173
Здравейте,

Искам да ви помоля, ако има някои в този форум разбиращи фрески език бихте ли превели тази рецепта?

https://web.archive.org/web/20171231215730/http://lnbakery.canal … /03/35923799.html

Умишлено слагам линк от интернет архива, защото в момента сайта изисква 1 евро за достъп, а с линка който давам е безплатен достъпа.

Благодаря предварително!

# 392
  • Мнения: 100
Съставки за голям "Шантеклер"/ сл диаметър 26см,  дебелина 7 см

160гр белтъци/ белтъците на 5 големи яйца
160 гр екстра финна пудра захар
160 гр айсинг захар това е по финна захар от пудрата захар

850мл течна сметана с 30 процента масленост
120гр айсинг захар
15 до 20 гр разтворимо кафе или екстракт от кафе  количеството е по
ваш вкус
200гр пралине или бечени бадемови люспи

Затоплете фурната на 95 градуса целзии, пригответе си 2 тави с хартия  за печене, на които ще шприцовате блатове с диаметър 21 см

Разбийте белтъците с  миксер или планетарен миксер като постепенно  увеличавате скоростта.Когато започнат за  стават на  пяна добавете 1/3 от пудрата захар, продължавайте да разбивате на висока степен като постепенно добавяте останалите 2/3 от пудрата захар. Разбивайте докато получите красиви птичи клюнове, (тоест върхове които не спадат като вдигнете бъркалките на миксера) Добавете 1/3 от пресятата айсинг захар и с шпатула  внимателно разбъркайте до усвояването й от белтъчното тесто, повторете и потретете с останалата айсинг захар.
Трабва да получите много гладко и лъскаво белтъчно тесто/меринг.
Поставете меринга в торба и шприцовайте във формата на охлюв, дебелина 2 см,  върху хартията за печене, загладете със шпатула. Печете 2 часа като регулярно отваляте фурната за да излезе влагата. Оставете ги да изстинат напълно върху скара/ решетка.

Пригответе метален кръг ( такъв с който да стегнете тортата, или форма за торта която се откопчава отстрани) и хартия за печене  с диаметър 26 см и височина 7 см и сложете единия готов белтъчен блат.
Разбийте сметаната на не много твърд сняг като добавите кафето и захарта. Изсипете сметаната в торба за шприцоване и шприцовайте около блата, след което и върху него с дебелина около 2 см, загладете с шпатула, поставете втория блат отгоре и повторете процедурата със сметаната, не забравяйте да загладите със шпатулата. Поставете във фризер поне за 6 часа,  аз ( авторкатахна рецептата) оставям един ден преди сервиране, може и няколко дни. Когато замръзне отстранете металния пръстен и хартията за печене. Изсипете пралинето в широка чиния, отъркаляйте тортата отстрани а после посипете и отгоре.
Отрежете шаблон във формата на петел, поставете отгоре и поръсете с пудра захар. Върнете във фризера, извадете поне 15 минути преди сервиране.
Да ви е сладко

# 393
  • Мнения: 173
Съставки за голям "Шантеклер"/ сл диаметър 26см,  дебелина 7 см

160гр белтъци/ белтъците на 5 големи яйца
160 гр екстра финна пудра захар
160 гр айсинг захар това е по финна захар от пудрата захар

850мл течна сметана с 30 процента масленост
120гр айсинг захар
15 до 20 гр разтворимо кафе или екстракт от кафе  количеството е по
ваш вкус
200гр пралине или бечени бадемови люспи

Затоплете фурната на 95 градуса целзии, пригответе си 2 тави с хартия  за печене, на които ще шприцовате блатове с диаметър 21 см

Разбийте белтъците с  миксер или планетарен миксер като постепенно  увеличавате скоростта.Когато започнат за  стават на  пяна добавете 1/3 от пудрата захар, продължавайте да разбивате на висока степен като постепенно добавяте останалите 2/3 от пудрата захар. Разбивайте докато получите красиви птичи клюнове, (тоест върхове които не спадат като вдигнете бъркалките на миксера) Добавете 1/3 от пресятата айсинг захар и с шпатула  внимателно разбъркайте до усвояването й от белтъчното тесто, повторете и потретете с останалата айсинг захар.
Трабва да получите много гладко и лъскаво белтъчно тесто/меринг.
Поставете меринга в торба и шприцовайте във формата на охлюв, дебелина 2 см,  върху хартията за печене, загладете със шпатула. Печете 2 часа като регулярно отваляте фурната за да излезе влагата. Оставете ги да изстинат напълно върху скара/ решетка.

Пригответе метален кръг ( такъв с който да стегнете тортата, или форма за торта която се откопчава отстрани) и хартия за печене  с диаметър 26 см и височина 7 см и сложете единия готов белтъчен блат.
Разбийте сметаната на не много твърд сняг като добавите кафето и захарта. Изсипете сметаната в торба за шприцоване и шприцовайте около блата, след което и върху него с дебелина около 2 см, загладете с шпатула, поставете втория блат отгоре и повторете процедурата със сметаната, не забравяйте да загладите със шпатулата. Поставете във фризер поне за 6 часа,  аз ( авторкатахна рецептата) оставям един ден преди сервиране, може и няколко дни. Когато замръзне отстранете металния пръстен и хартията за печене. Изсипете пралинето в широка чиния, отъркаляйте тортата отстрани а после посипете и отгоре.
Отрежете шаблон във формата на петел, поставете отгоре и поръсете с пудра захар. Върнете във фризера, извадете поне 15 минути преди сервиране.
Да ви е сладко

ghiata,  благодаря ви много за превода, времето което отделихте и за положения труд и също така,  че  откликнахте толкова бързо.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 12:22 от Dresly

Общи условия

Активация на акаунт