Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Кажете каква е-снощи забърках половин кг. сварени картофи, едно яйце, сирене и чубрица на вкус, но не станаха много плътни, разпадаха се. Какво да добавя - може би само белтък...вкъщи много ги обичат, но рядко ги правя,защото не ги уцелвам...издайте тайната,моля
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
амии, 2 лъжици брашно можеш да добавиш.....и да ги овалваш леко също в брашно.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Повечко яйце в плънката, може и преди пържене пак да оваляш в разбито яйце. Предпочитам пред панировка в брашно. И пържи в повечко мазнина, загрята естествено. Айде успех с кюфтаците!
Цитирай

София

Мнения: 2 220
И картофите не трябва да са пасирани, защото стават по-рядки, а намачкани с вилица или специален уред.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
От моята майка знам,че е желателно картофите да си "дръпнат водата" ,което значи ,че е желателно да са изстинали когато започваш да ги настъргваш на рендето или да ги намачкаш с вилица.Аз добавям 1 яйце и сирене ,подправки и тогава обърквам всичко.Оставям да престоят около 20 минутки в хладилника и тогава започвам да ги пържа,като предварително ги овалвам в брашно и после в разбито яйце и в нагорещено олио .
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 426
аз разделям белтъци от жълтъци.3 жълтъка в плънката  сирене на вкус ,чубрица, копър, лук,чер пипер.мачкам ги с вилица.оставям да престои 1 час.оформям кюфтетата овалвам ги в брашно и разбит на сняг белтък и пържа в нагорещено олио.това е моята тайна.успех .голяма е играчка , затова пък стават върховни.  chef
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Когато ми стане редичка сместа,просто добавям картофено пюре на прах Mr. Green Така не сдобиват този глетав вкус от брашното и стават достатъчно плътни,а вкуса си е същия.После само овалвам в малко галета и пържа.Това го установих след безчислени опити,защото все ми се разпадаха - а страшно обичам картофени кюфтета Very Happy
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Наистина, брашното не беше много добро допълнение, с пюре ще е по-добре. БИНА, на какво количество картофи слагаш 3 жълтъка?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.