Та това,което правя е ориз със зеленчуци и яйце на тиган и пълнени чушки.И аз като авторката гледам да е ми е "разделен" и затова взимам или басмати или суринамски.Вторият е подобен на басмати на мен ми е дори по-вкусен.За пълнените чушки предимно него ползвам.Ако го има в Бг ,купете и го опитайте.Като цена мисля дори излиза по-евтин от басмати.Ползвам и едни миксове от различни типове ориз в една опаковка.Пак добре стават,не се слепват,за гарнитура са идеални.
За ориз със зеленчуци-варя го в оризоварачка.Водата ми е на око,в нея слагам и малко сол и зехтин.Следя си го обаче стриктно,горе долу съм му нацелила момента при който да го извадя и отцедя.Поливам го със студена вода на финала.
Сглобката става като първо изпържвам 1-2 яйца в тигана с малко мазнина.Да станат бъркани и с дървена лъжица ги разделям,да стане на по-малки парченца.Добавям към тях предварително задушените зеленчуци(морков,грах),разбърквам да се омешат с яйцата и накрая добавям ориза.Внимателно бъркам докато се изравнят.
Ето така представлява резултата:
Това е от миксовете-три вида ориз и ако не се лъжа жито или нещо подобно на него е
Е,на пълнените чушки не мога да намеря снимка с разрез да покажа