Рецепти за конвекционна фурна

  • 74 880
  • 90
  •   1
Отговори
# 15
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
 Рецепта на Elysana

Здравейте, снощи направих руло от кайма, както е по рецептурника, стана много хубаво.
500 гр. кайма, 1 яйце, 1 лук, 1/4 чаша доматен сок, 1 филия хляб на трохи. по една щипка риган, мащерка и босилек.Омесва се и се оформя на руло. Слага се на решетката за горно печене и се пече 35 минути на 180. Аз после го обърнах и допекох още 5 мин и го поръсих с кашкавал.

# 16
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Виктоялия

картофките ги правя във  тавичка. Снощи правих пак в  тавичка - малко гъби едро нарязани, 2 картофа, 3 стръка пресен чесън, 1 бурканче от лютеница салца, малко повече от половин бурканче вода, поръсих и сол и на 220* за 50 мин, като от време на време разбърквах. Последните 15 мин сложих на горната скара и малко надничка. Е стана невероятно  chef bowuu

# 17
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Кекс на Вевали

Кекс с ябълки

4 яйца, 250 гр. кисело мляко, 150 г захар, 100 мл мазнина, 1 чаена лъжичка канела, 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат, 120 г смлени орехи, 360 г брашно, 1 бакпулвер, 3-4 ябълки
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се мазнината, киселото мляко със содата (добре разбити).Всичко се разбърква много добре с миксер.Прибавя се брашното с бакпулвера и канелата и се разбърква , но вече без миксер.Прибавят се и настърганите ябъки и орехи . Изсипва се в кексова форма, намазана с мазнина и посипана с брашно. Печа на 180 гр. около 45 мин.

Дано да ви хареса.

# 18
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
 Рецепти на Angela61 с бутер тесто

 Значи едната четвърт от тестото се слага за основа, върху нея се слага плънка по желание и другата четвърт се поставя отгоре като краищата на долната у горната кори се слепват добре. Слага се в надупчената тавичка като на дъното се слага алуминиево фолио намаслено за да не се залепи баницата после това фолио помага да се обърне за да се позапече и от долу. Та надупчената тавичка с баницата се слага на долна скара 15 мин на 200С след което се обръща и още 15 мин на същата температура за да се запече.
Може да се използва тесто за хляб, но да се разточи на кора дебела 0,5см. Което всъщност е и оргиналното тесто.
 Плънката по принцип е от пържени домати, чушки и лук, кайма или консерва риба около 90гр. в натурален сос или олио като се изцеди предварително от течността и се използва само рибата, но може плънката да е само от зеленчуци или кашкавал и шунка (вариации безброй). Всичките съставки се смесват или се слагат на пластове както ти е кеф. И отгоре горната кора тесто. Важно е да се запечата добре за да не изтече плънката по време на печенето.
За плънка могат да се ползват от готови консерви.

Питка

1 яйце
10гр. прясна мая
150гр прясно мляко
сол
2 щипки захар
80гр олио
забърква се меко, но еластично тесто от всичките съставки. Маята или се разтваря в хладкото мляко или се натрошава на малки трохички и се слага направо в брашното. Все едно е. Готовото тесто се оставя да втасва около 1 час. Може да се остави в тавичка предварително намаслена вътре във фурната, но без да е включена. След като втаса се включва фурната на 200С  20мин след което се обръща и се пече още 15-20мин за да се изпече и от долу. Вкуса е страхотен. Същото тесто го ползвам за пици, а и може да се използва за горно описаната баница ако ви се занимава с разточване на кората.

# 19
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Кекс Жираф на Делта

За тестото-
200 гр, краве масло
175 гр.захар,
1 яйце, , чаена лъжичка сода, бакпулувер
2 субени лъжици какао, 300 гр. брашно.
За крема-
200 грама обезмаслена извара
175 гр. захар- аз сложих даше малко по малко- но гледайте да ви е на вкус.
2 яйца, 2 ванилии, 2 супени лъжици натуравно нишасте
300 гр. сметана заквасена
За тестото-
Мекото масло се разбива със захарта до гладък крем,Прибавят се яйцето, содата, какаото и брашното. Омесва се гладко тесто. аз го оставих във купата където го мисих, завих го със домакинско фолио. Иначе по рецепта се овива във домакинското фолио. След това го слагаме във хладилника за 30 мин. да се охлажда.
През това време правим крема-
Изварата се разбива със захарта на ниски  обороти, привавят се яйзцта, ванилията, нишастето. Да отбележа аз ванилийка слагах и във тестото.
След това се прибавя сметаната и се разбърква до хомогенност внимателно с ръка. От охладеното тесто се отделя малка част. Останалото се оформя с ръка по въното на бордюра на
астлана със пекарска хартия тортена форма. Идлива се крема. От отделеното тесто се оформят парченска, като кръгчета и се разределят на повърхноста на крема като на петна на жираф
По оргиналната рецепта момичета, тоя чийзкейк се пече на 50 мин на 180 градуса
аз я пекох за 40 мин на 175 градуса, но трябва да е на 170 градуса. Или последните п или 10 мин. трябва да сте отоло Оптимума и да видите кога започва да става кафяво и да не го позволявате това. и тогава да намаляте на 170
Когато започне да се пече, да не вземе да се уплашите, защото тендЖУрката почва да и духа духалото и крема започва да сЪ валнува кЪт Тих бял Дунав. Ама това е докато кремчето стегне. Така, че успокойте топката. Много е вкусно

Ориз на Делта

Значи кака ви Делта днеска приготвя, пиле със ориз.
Пилешкото е сваренУ. Докато изстива, аз обработвам ориза. Та измивам ориза и го оставам за 15 мин във топличка вода. По този начин се приготвя пилаф. Аз така действам ориза. А и много уФажавам Източната куФня. След това, във една малка тенджерка, запържвам-задушавам във краве масло и малко зехтин, ориза. Правим го стъклен, нали Peace Като го остъклим, заливам със водичката от преди това свареното пилешко. Това ми отнема не повече от 4,5 минутки. Оставям го на слаб котлон за още 4 минутки. През това време накъсвам пилешкото и го слагам във тавичката. Отгоре плясвам, ориза, поръсвам със черен пипер и оставям максимум на 7 мин. Макс 8 мин. Като спре да готви тендЖурката не отварям капака  за да с задуши оризчето.
Към ориза този път добавих и доматки консерва- домашна. Става и купешка, но някой ми донесе домашна, та да знаете става и със двете. Wink И сигурно знаЙтИ де Wink Но ако не сте сигурни за ориза, отваряйте си капака, дакота видите до къде се е сготвило. Аз рискувах и не отварях докато се готвеше. Отворих няколко минути след като стана готово и отново затворих.
Ориза стана the best не се слепна. Ама аз съм му взела цаката отдавна. То много зависи и от ориза де. Моя беше обикновен. Бланширан за тия които се страхуват от слепване. Но и от обикновен ориз до обикновен има разлика- тоя беше Бисерен. Но и там има разлика. От бисерен до бесерен искам да кажа.

# 20
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Сьомга с Ананас на Ангелчето

ч.ч. ананасов сок
1с.л. лимонов сок
филета от салмон
2с.л. захар (кафява ако има)
1с.л. смлян кимион
1ч.л. смляна канела
1ч.л.червен пипер
1ч.л.сол

Приготвяне
соковете се сипват в един плик (за замразяване ) заедно с парчетата салмон  и се оставят да преседят 2 часа в хладилника. Ако нямате време да седи 1ч извън хладилника също става.
На дъното на купата се слага алуминиево фолио или съд, в който да се събира течността от печенето после се слага намаслена скарата горе-долу да е на средата.
Останалите съставки (меродии и захар) се смесват в една съдинка. Салмона се изважда от маринатата и се подсушава с кухненска хартия. Ръси се отгоре на рибата от мерудиите колкото желаем и се поставя на скарата във фурната предварително загрята на максимално.  Температурата се намалява на 200С и се пече 10мин. докато се запече.
сервира се с гарнитура по желание.

# 21
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Валя

Снощи направих една измишльотина - сварена царевица и сварен грах - размесени в тавичка, направих и 3 дупки в сместа, в които чукнах по едно яйце и отгоре наредих парченца топено сирене. Олио - съвсем малко - около 1 супена лъжица. Пекох на ниската решетка 12 минути на 160 градуса - стана страхотно

# 22
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
 Рецепта на little_ivi

1 тарелка пилешки гърди
2 с.л. (супени лъжици) майонеза
3 с.л. кисело мляко
черен пипер,галета,чубрица и вълшебшн вкус на око. С тази смес покрих гърдите и ги оставих на стайна Т за около 30 мин., след това ги резнах на парчета. На дъното на тенджерката, сложих фолио, за да пада там мазнината и част от сосчето.Пилето сложих на високата скара, а върху него нарязаните гъби и топено сиренце.Понеже продуктите обичат да падат, научих една хитрост, от вентилсторът продуктите падат,затова бърху тях се слага дргата скара и всичко си е наред...Стана мега вкусно... аз дето не обичам месо... много сочно и крехко и гъбките и топеното сиренце... за 30 мин. на 225 C, не съм обръщала пилето, но намалих градусите на 150

Сладкиш с канела:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 п. канела
2-3 ч.л. кокосово брашно
7 с.л. олио
2 не пълни чаши брашно ( ръжено... да е малко по-диетично, става и с обикновено). Може да се добавят и смлени орехи,стафиди, ванилия на прах или есенция,ром,коняк...
В една купа се изсипват киселото мляко, захарта,содата (която е добре да се разтвори в една чашка с няколко капки оцет),канелата,кокосовото брашно, олиото всичко се смесва добре.След това се добавя и брашното,като се бърка непрекъснато(аз го правя с лъжица, не с миксера). Сместа се поставя в тавичката,която е предварително намаслена с олио. След изпичането,кекса се вади и слага настрана, за да изтине. Ето и глазурата: 1/2 меко масло или маргарин, 4 с.л. захар,5 с.л. какао и 1 яйце. Маслото и захарта се смесват, към тях се слага и какаото и се бърка до хомогенна смес.Поставя се за кратко на котлона.Яйцето се разбива и прибавя на тънка стуйка. С глазурата се намазва изтиналия кекс.Когато и тя изтине се поръсва с кокосови стърготини и/или смлени орехи. Да ви е сладко и доскоро...  Smile

# 23
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Мусака на Ангелчето

Продуктите, които давам са за нормална фурна, за НЛО ги понамали малко.

500гр кайма
1к.ч. олио
3глави лук
750гр картофи
1/2буркан консерва домати или 5 пресни
1к.ч. брашно
1ч.ч мляко (прясно или кисело или от двете по малко)
1 яйце
50гр кашкавал
сол, черен пипер, магданоз

Лукът нарязан на ситно се запържва в мазнината, добавят се каймата и част от доматите. След изпаряване на течността се прибавят подправките. Добавят  се картофите обелени и нарязани на дребни кубчета и се задушават до омекване.
В тавичка на дъното се поставят останалите домати и отгоре се изсипва приготвената смес. Отгоре се изсипва заливката
приготвена по следният начин- яйцето и млякото се разбъркват добре, прибавя се брашното и се смесва до хомогенна маса.
Най- отгоре се посипва с настърган кашкавал и се запича във фурната до златисто.

# 24
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
 Рецепта на elinna

Рецептата за локумките е:
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч свинска мас или маргарин
1 ч.л. сода
1 яйце
брашно,колкото поеме за да стане тесто подходящо за разточване с точилка
Омесва се тесто ,остава се за малко в хладилника и след това се разточва,режат се квадрати/да не са големи/,в тях се поставя парченце локум ,завиват се и се пекат.Аз ги изпеках на горната скара по 10 мин на тавичка на 160 градуса.След това се овалват в пудра захар ,в която има ванилия.

# 25
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта за риба на Делта-Делта

Та рибка, филе- Тилапия- . Хек също става и него го уважаваме. Пангасиуса която от вас го обича нека си го прави със него, аз не го понасям
Та филето го омааацвате хубаво със доматено пюре, мааалко зехтин, или олио, риган, черен пипер, солчица на вкус. Това нещо аз го приготвям сутринта, и го оставям до обяд. Но аз го оставям, вие може да си го приготвите и веднага да го метнете на тендЖУрката. 200 градуса, за 30 мин,може и 25 мин

# 26
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Гевречета на Ангелчето

 Прави се меко и еластично тесто за хляб по най-обикновения начин (брашно, яйце, мая и прясно мляко вместо вода), оставя се да втаса, после се слага една тенжурка с 2-2,5л вода с 4с.л. захар да заври. През това време късаш топчета от втасалото тесто и оформяш гевречета. Като заври водата пускаш гевречетата да се варят. Те първо падат на дъното като камичета и после по някое време 1-2мин. изплуват на повърхността. Това е момента когато ги изваждаш и поставяш в надупчен съд за да се изцедят не повече от 10мин. И ги мяткаш в НЛО-то да са пекат 15мин. на 200С и ги обръщаш и им даваш още 10 мин да добият вид.

# 27
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Мама-засмяна

Моят принос тази седмица са пълнени тиквички/режа ги по дължина и издълбавам с кафяна лажичка/ със сирене  ,яйце, настърган лук и копър-няма да съжалявате ако опитате!
Правихме  и пастърва на дорната решетка а отгоре картофки със солл и зехтин-просто фантазия!

# 28
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта да Доли-Холи

Да се похваля какво спретнах тази вечер в Оптимумчето. Пъстърва във фолио, като и направих плънка от зехтин, чер пипер, сол, лимонов сок, малко пресен лук и малко гъби нарязани на дребно. На 200 градуса за 20 мин на горна скара. Докато пъстървата се печеше във микровълновата сварих едни пресни картофи. Нарязах го на половинки и ги залях със смес от кисело мляко, малко майонеза, къри, чили, горчица, соев сос,остатъка от гъбите, няколко кубчета пушена сланина, малко чер пипер, малко копър, 3 скилидки чесън нарязан наситно или през преса (нямам преса). Картофките на горна скара на 225 градуса за 12 мин. И на 10-тата бяха готови но ги обичам с коричка.
Прилагам и снимка http://dessyslava1.snimka.bg/other/optimum.503189.19143998 .

# 29
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецептите на Валя

1. Пилешки дробчета - измити и посолени ги наредих в тефлоновата тавичка, намазана с олио (съвсем леко - с четка за намазване на сладкиши). На високата решетка, 200 градуса за 8 минути. След това обърнах всяко дробче и ги пуснах за още 6 минути - станаха разкошни - просто се топяха в устата!
2. Картофи, нарязани на големи филии, дебели около 6-7 мм. Надупчената тавичка по същия начин - намазана съвсем леко с олио (с четка), наредени плътно картофите, всяко парче от картоф също намазах с олио и посолих. На високата решетка на максималната температура - 250 градуса за 12 минути при първата порция, втората стана за 11, а третата - за 10 минути. Изпичат се много добре без да се обръщат, дори и от долу също леко се зачервиха. И вече фритюрника май ще излиза в пенсия.
3. Печено цяло пиле - тук все още нямам съвсем точна рецепта, защото реших да го изпека със специалната джаджа, на която се нахулва пилето и стои изправено. Обаче отгоре започна да се препича, а долу - сурово. Завих горната част с парче фолио и увих и крилцата с по едно парче, доколкото можах, но въпреки всичко за 1 час не можа да се опече нормално. Та извадих го от джаджата и го сложих легнало - по още 15 минути от двете страни. Пекох го през цялото време на 180 градуса, та за 1 час и половина стана супер, но вече ще пропускам етапа с джаджата и като е легнало предполагам, че ще става готово за по-кратко време и може би на 200 градуса.
4. Печени пилешки бутчета - на ниската решетка, 180 градуса за 20-22 минути, обръщам ги и още 18-20 минути - зависи колко са големи бутчетата и дали остава разстояние между тях - ако са раздалечени - по-малко минути, ако са плътно долепени едно до друго - малко повече време.

Общи условия

Активация на акаунт