Така е позната рецептата в нашето семейство от поне 10г. и приготвяме само нея!
Специалитетът идва от тестената смес, която е мнооого елементарна, но това е същността на самата пица!
Тестото:
1 яйце
1ч.ч. хладка вода с 1ч. лъжичка захар, като им се прибавя половин кубче мая /тази смес се оставя да се разтвори маята/
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
Всичко се разбърква в купа с лъжица/не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинсто тесто, а по-скоро на смес за кекс.
Изсипва се в намазнена тавичка с брашно, оставя се да престои около 20 мин. и после се реди плънката, която е импровизация-тип "почистване на хладилника" и "кой какво обича". Пече се до готовност!
Препоръчвам сместта да се изсипе във възможно най-голямата ви тавичка, като целта е да се получи възможно най-тънък блат тесто!
Лично аз не харесвам онези пици, тип пита, именно затова предпочитаме тази пица!
Бон Апети!
Пускам темата за по-лесното и намиране с търсачката!
ПРЕДИШНАТА ТЕМА