Домашна машина за сладолед

  • 141 454
  • 365
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Hug

ако ще си купувате машина за сладолед, непременно да е със ледогенератор.... в момента правя от шоколадовия на Мадо и цели 5лт... ше ми вземе време само за 7-8 или 9 пъти от 30до40 мин ..

а теа без ледогенератор направо са си играчка и мнооого нерви...

 Hug 


Би ли написала марка и модел,кои точно са добре с ледогенератор.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 11:50 от Анонимен

# 61
  • Мнения: 11 818
Втори успешен опит, този път със заквасена сметана. Следващите смятам да са с по-здравословни, с повече плодове, да видим дали отново всичко ще е наред, че в началото всъщност заложих на сигурно със сметаните.
И да споделя нещо, което не бях срещала досега. След изключване на машината (аз я оставям да върти около 30 мин.) не бързайте да вадите веднага сладоледа, той продължава да замръзва вътре! Първите нетърпеливи ядат по-мек, а по-късно даже с усилие се изважда с дървената лъжица.

Aila, Ani Ka,  Hug Hug

Чакам си тези дни и формичките за сладолед от Tupperwear - http://desss-samokov.ovo.bg/video/vip/37/myvideo/komplekt_formic … domashen_sladoled Peace

# 62
  • Мнения: X
Да се запиша и аз. Имам малка (без ледогенератор) машина. Пробвана миналото лято. З анас е напълно достатъчна.

Сиси   bouquet Как се ползват тези формички. Нали сладоелда си е замръзнал в машинката? Или направо сместа я наливаш в тях? Така обаче няма ли да стане на кристали?

# 63
  • Мнения: 11 818
Сиси   bouquet Как се ползват тези формички. Нали сладоелда си е замръзнал в машинката? Или направо сместа я наливаш в тях? Така обаче няма ли да стане на кристали?
При мен след като изключа машината не цялото количество е замръзнало напълно (с по-голяма вместимост е), по-точно в средата и бързо натиквам от него във формите, докато го правя останалия дозамръзва и него прехвърлям в друга кутия.

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Купуваш си една такава машина и нямаш никакви грижи с сладоледа Simple Smile Правиш си го такъв какъвто ти душа иска Peace

http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Sorbet-Yoghurt-Machine/dp/B … 436612&sr=1-1
Не е баш така, както го рекламират.  Peace Понеже имах мерак за машина и прочетох цяла тема по въпроса. За сладолед за 20-30 минути трябва да се изръсиш 300-400 лв. Другото си е един миксер с термо купа. И замразявали само по края. Това бяха общите мнения на притежателките на машини за сладолед. Та, успяха да ме откажат де.  Grinning
Не знам, коя се изказа в темата Какъв сладолед предпочитате?И кои са качествени и кои-измама?!  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725119.45
но да им кажа и в тази купа става сладолед и то добър. Ако не всеки ден, то през ден правя сладолед. Знаеш какво слагаш. Няма Е-та, няма подсладител, нишесте и желатин.
Можеш да правиш какъвто си поискаш. Плодов, сметанов, млечен или шоколадов. И винаги вкусен.
Неудобството е, че на ден можеш да направиш само една доза. Колкото ти е машинката. Моята събира 1,450л. и ни е достатъчно. Не е необходимо да е с ледогенератор, макар че той има предимството да прави постоянно определена доза.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 09:54 от Ani Ka

# 65
  • Мнения: 2
Ето малко информация за обща култура:

Каква е разликата между мек и твърд сладолед?
"Мекият сладолед се произвежда чрез машини за сладолед ("наливен" сладолед), от нискомаслено мляко (3% - 6% мазнини), който като цяло е по-нискомаслен от обикновения сладолед (10% - 18%) и е произведен при температура от около - 4°C в сравнение с обикновения сладолед, който се съхранява при -15°C. Мекия сладолед съдържа въздух, който машината за сладолед въвежда в сместа по време на замразяването. Съдържанието на въздуха, може да варира от 0% до 60% от общия обем на крайния продукт. Концентрацията на въздуха променя вкуса на мекия сладолед. Мек сладолед с ниско количество въздух има тежък леден вкус, а мек сладолед с по-високо съдържание на въздух има вкус на крем и е по-лек. Оптималното количество на въздуха се определя от другите съставки и индивидуалния вкус. Общоприето е, че идеалното съдържание на въздух в мекия сладолед трябва да бъде между 33% и 45% от обема. При по-голямо съдържание на въздух, сладоледът губи вкус и започва да се свива, тъй като се топи по-бързо.
"
/За да не направя реклама не съм посочил източника./

С посочените от вас машинки се приготвя твърд сладолед, който според мен е много по-вкусен от "наливния".

# 66
  • Мнения: 2
Гледам, че в момента има  големи отстъпки за машинките на Andrew James:

http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Sorbet-Yoghurt-Machine/dp/B … w+James+Ice+Cream
20 GBP

С допълнителна купа:
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Yoghurt-Additional-Freezabl … w+James+Ice+Cream
31 GBP

С компресор:
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Professional-Automatic-Comp … +maker+compressor
150 GBP

За съжаление, както е написано по-горе, те не се доставят директно до България, а е необходимо да се мине през някой доставчик като Габко.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 09:48 от natan76

# 67
  • Мнения: 2 883
Здравейте
Някой от вас ползвал ли е такава машинка за сладолед?
http://img06.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/35670023_3_585x461.jpg
На много  евтина цена са в продавалника, и се чудя дали си заслужава
Гледах и в Техномаркет но бяха по около 75-80лв., а тази е едва 25  Grinning За това се чудя дали ще става за нещо

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Здравейте
Някой от вас ползвал ли е такава машинка за сладолед?
http://img06.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/35670023_3_585x461.jpg
На много  евтина цена са в продавалника, и се чудя дали си заслужава
Гледах и в Техномаркет но бяха по около 75-80лв., а тази е едва 25  Grinning За това се чудя дали ще става за нещо

Ако е с купа е като нашите, но не  е ли рано да говорим за сладолед едва Коледа е , макар че за десерт сладолед ще е доста ексцентрично. Simple Smile Но за лятото, ако я вземаш, може.

# 69
  • Мнения: 7 779
въпросът е да се купи или не , става или не става ???

# 70
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
въпросът е да се купи или не , става или не става ???
Писала съм. Ако е с охладителна купа е като нашите. Може да е по-малка, но ще върши работа.

# 71
  • Мнения: 2 883
Дават я 1.20л.
Не знам защо сега ми хрумна да търся такова нещо  ooooh! Сладоледа ще е поне за пролетта  Grinning Благодаря за съветите  Peace

# 72
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
1.200 е добре. моята е 1.400

# 73
  • Мнения: 6 395
Аз пък за нова година за десерт ще разбъркам сладолед....... Wink

# 74
  • Sofia
  • Мнения: 1 051
Да разбутам темата Simple Smile, мой колега днес си взе машинка на Лидл от продавалник. Аз в момента не правя през зимата, но той е решил да я пробва в момента. Ще пиша за отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт