Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора


Мнения: 215
Продуктите, които Ви трябжат са:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. сол
250 гр. краве масло
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
4 ч.ч. брашно
Кашкавалът и сиренето се настъргват и с останалите продукти се меси тесто, като към киселото мляко се прибави содата и солта. Маслото се разтопява, прибажят се жси4ки гореспоменати продукти и се замесва с брашното. След това тестото се оставя няколко часа в хладилника да престои да се стегне.
После тестото се дели на 10 равни топки, всяка се точи на кръг, разрязва се първо на 4 пар4ета, после на осте 4етири през средата  като торта на триъгълници. Тези триъгълни4ета се завиват на кифли4ки. Отгоре се намазват с едно разбито яйце и се пекат до за4ервяване.
Опитаите и няма да сгрешите chef
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
Наистина са много хубави!Ето как изглеждат:
             
       ][url=http://imageshack.us][img][/url]
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 129
Наистина са много хубави!Ето как изглеждат:
             
       ][url=http://imageshack.us][img][/url]
Лелееееееееее, Билянче, какво направи  #Shocked с тази снимка.....потекоха ми лигитееееееее  smile3521 smile3521 smile3521.
Изглеждат супер.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
didkec , понеже си бременна и аз няма как да ти ги направя, захващай се за работа да месиш ConfusedНо аз ги правя като слагам сирене и кашкавал по 200гр.
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 129
didkec , понеже си бременна и аз няма как да ти ги направя, захващай се за работа да месиш ConfusedНо аз ги правя като слагам сирене и кашкавал по 200гр.
Май наистина ще ги захвана, ама да попитам срам не срам, понеже нямам точилка още  Embarassed, дали няма да стане разточването  със стъклена бутилка  newsm78.
Само не ми се смейте на щурутиите  Mr. Green.
Цитирай

Wien, Österreich

Мнения: 2 102
Аууууу, това са ми любимите соленки! Особено докато са топли! Добре че ме подсетихте, щом ми остане време ще ги направя!
Цитирай


Мнения: 973
didkec , понеже си бременна и аз няма как да ти ги направя, захващай се за работа да месиш ConfusedНо аз ги правя като слагам сирене и кашкавал по 200гр.
Май наистина ще ги захвана, ама да попитам срам не срам, понеже нямам точилка още  Embarassed, дали няма да стане разточването  със стъклена бутилка  newsm78.
Само не ми се смейте на щурутиите  Mr. Green.


Да ще стане smile3521 аз доста дълго време нямах точилка и така си разточвах тестата ...даже пица и козунаци съм правила така hahaha, по-трудно е но става

А рецептата за кифличките ми е в графа "любими рецепти" chef само че слагам 1ч.ч сирене и 2 ч.ч кашкавал и държа 2 часа в хладилника
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
А аз да попитам дали може вместо краве масло,да се направят с маргарин? newsm78
Иначе са страхотни,как ще им устоя незнам #Crazy  :bouquet:
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 129
didkec , понеже си бременна и аз няма как да ти ги направя, захващай се за работа да месиш ConfusedНо аз ги правя като слагам сирене и кашкавал по 200гр.
Май наистина ще ги захвана, ама да попитам срам не срам, понеже нямам точилка още  Embarassed, дали няма да стане разточването  със стъклена бутилка  newsm78.
Само не ми се смейте на щурутиите  Mr. Green.


Да ще стане smile3521 аз доста дълго време нямах точилка и така си разточвах тестата ...даже пица и козунаци съм правила така hahaha, по-трудно е но става

А рецептата за кифличките ми е в графа "любими рецепти" chef само че слагам 1ч.ч сирене и 2 ч.ч кашкавал и държа 2 часа в хладилника
Значи ще пробвам с бутилка  Laughing, а в рецептата няма ли яйца  newsm78?
Дай линк и на твоята рецепта.
Цитирай


Мнения: 973
А аз да попитам дали може вместо краве масло,да се направят с маргарин? newsm78



Мисля, че няма проблем и с маргарин да ги направиш...но бих те посъветвала да използваш варианта 1/2 масло+1/2 части олио
Успех  bouquet

 не съм пускала моята рецепта във форума, утре ако не ти е късно ще я постна Hug
« Последна редакция: пн, 27 фев 2006, 11:48 от Anim »
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 129
А аз да попитам дали може вместо краве масло,да се направят с маргарин? newsm78



Мисля, че няма проблем и с маргарин да ги направиш...но бих те посъветвала да използваш варианта 1/2 масло+1/2 части олио
Успех   :bouquet:

 не съм пускала моята рецепта във форума, утре ако не ти е късно ще я постна Hug
Добре ще изчкам Very Happy.
Цитирай

Под тепето

Мнения: 566
А аз да попитам дали може вместо краве масло,да се направят с маргарин? newsm78
Аз винаги  ги прaвя  с маргарин Rama и са супер! Една доза не стига! Може да се точат и с бутилка. Любимите соленки на нашата банда и вървят страхотно с биричка
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 669
Аз преди като ги праве, ставаха супер.Сега ми остават в средата сурови.Температурата на печката е същата, някой има ли идея защо така става?Други тестени неща ми се изпичат страхотно, но кифличките не. Sad
Цитирай


Мнения: 973
Аз преди като ги праве, ставаха супер.Сега ми остават в средата сурови.Температурата на печката е същата, някой има ли идея защо така става?Други тестени неща ми се изпичат страхотно, но кифличките не. Sad

ами...какво сирене използваш?
Ако е обезсолено и го държиш във вода е хубаво преди да го сложиш в тестото да се е отцедило малко. Тестото ти трябва да е хубаво омесено за да се разпределят равномерно продуктите,  да не се получи струпване на продукти на едно място....
Това се сещам за сега newsm78
Цитирай


Мнения: 215
А аз ги разточвам на много тънко и правя по малки кифличките, само че отива повече време така
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора