Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 386
Момичета,вчера купих едно авокадо/простете за невежеството,обаче аз си мислех че е плод,но като го разрязах разбрах че не е/.Спешно ви моля за някаква рецепта поне да го използвам за нещо. Crying or Very sad Embarassed Rolling Eyes
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Абе води се плод,ама е мазно.Можеш да си направиш салата - върви към марули или нещо с майонеза.Можеш да си направиш пастет за филийка - като го пасираш със сирене и варени яйца.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Една приятелка ми беше казала, че го пасира и го овкусява с малко сол, лимонов сок, зехтин и чесън и го ядат като пастет на препечени филийки.
Цитирай
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
тук има доста идеи.
Цитирай

Paradise

Мнения: 3 084
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 


само да добавя, че в този сос се топи тортиа чипс; има и у нас - на Чио Чипс, а и други марки
ммм, много обичам Love
Цитирай


Мнения: 1 393
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 

Гуакамоле се яде главно с тортиа чипс, както ти е казала pipince .

Иначе също може да го нарежеш на кубчета в салата от маруля и домати, с някаква майонезена заливка обикновено върви много добре.
Можеш също да го ядеш като просто го разрежеш на две (по дължина), махнеш костилката, полееш го с някакъв майонезен сос и го дълбаееш с лъжичка- това е един чудесен бърз обяд или следобедна закуска, особено ако човек няма време.
Авокадото е много богато на мазнини, но на "добри" мазнини (monounsaturated fats ), така че е и полезно да се яде.
И последно- консумира се възможно най-бързо след разрязване, защото почернява много бързо (казват, че за целта помага лимонов сок, но поне на мен  винаги ми почернява така или иначе Wink)
Цитирай

плевен

Мнения: 1 382
Най-добре на салатка,ако случайно чакате гости му направи някакъв пълнеж и го поднеси,може с нещо пушено,кашкавал,копър и майонеза  Flutter
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
И последно- консумира се възможно най-бързо след разрязване, защото почернява много бързо (казват, че за целта помага лимонов сок, но поне на мен  винаги ми почернява така или иначе Wink)
В съда в който го прибираш слагаш и костилката и няма да ти почернее.
Цитирай

калифорния

Мнения: 98
Ето и рецепта на Guacamole (известен Мексикански сос):
пасират се 2 авокадо, добавя се 1/2 среден домат, нарязан на пар4енца, 
малко лук (1/4 глава) нарязан на дребно, сол, 4ерен пипер и лимонов сок (1 л-ка).
Сервира се с топли питки. 

Guacamole-то се прготвя с lime juice. Лаим е плод подобен на лимона но цвта му е тъмно зелен и е доста по кисел на вкус, когато живеех в БГ никога не бях виждала подбен плод и затова не съм сигурна че се продава при вас. Оригиналното Гуакамоле се прави с домати( те трябва да са нарязани на дребно и да се без семчестата  част ),  chef силантро, което е подправка , която изглежда като нашия магданоз, но на вкус е доста по различна, но ако не можеш да намериш силантро спокоино можеш да го замениш с магданоз.
Цитирай


Мнения: 386
Една приятелка ми беше казала, че го пасира и го овкусява с малко сол, лимонов сок, зехтин и чесън и го ядат като пастет на препечени филийки.
Хей Нина,направих го,но честно казано не ми хареса много.Явно не е моя вкус.
Цитирай

Кацнала на едно дърво.

Мнения: 3 128
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.
Ооо Василиса, много ми хареса твоята рецепта!! Непремено ще я изпробвам!  Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 493
Пасирам авокадото, прибавям сока на 1/2 лиман, 1-2 скилидки счукан чесън, зехтин, сол, малко настъргани домани и готово. Прекрасен афродизиак !  #2gunfire
Цитирай


Мнения: 5 632
Авокадото се намачква на пюре, напръсква се с лимонов сок (за да не почернее), добавя се синьо сирене (намачкано) и течна сметана. Трябва да се получи пюре. Черен пипер.
С пюрето се пълнят издълбани печени (или варени) картофи.
Ооо Василиса, много ми хареса твоята рецепта!! Непремено ще я изпробвам!  Hug
Рецептата е супер. Потекоха ми лигите. Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора