С положителния тест изникнаха и доста въпроса с какво мога да се храня по време на бременността, особено при ранна такава, когато според мен всичко е много по-уязвимо. Естествено, че се стремя да е възможно най-здравословно и изпитвам известни притеснения дали да употребявам определени храни и различни любими пресни подправки. Предлагам това да е тема, в която да дискутираме какво е да добре да се яде и какво не по време на бременност.
И да започна с моите терзания ! За мой ужас, четох, че едни от най-любимите ми подправки като копър, магданоз, босилек и джоджен били мощни маточни стимуланти и не е хубаво да се употребяват по време на бременност, защото предизвикват контракции. И естествено, вече ям таратора без копър, салатата без магданоз, пастата без босилек, но наистина много ми липсва вкуса им! Искам да ви питам има ли истина в тези твърдения и ядете ли подобни подправки по време на бременността и как ви се отразяват? Патладжана според мен е също малко особен зеленчук - може ли да се консумира по време на бременност?