1 кг картофи
2 бр. пилешки бутчета
шепа гъби
40 г масло
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2 с.л. (20 мл) олио
сол
магданоз
черен пипер
Картофите се нарязват на филийки и се покриват с част от тях дъното на тава.Запържва се в маслото нарязаният на ситно лук и чесъна, добавя се свареното и нарязано пилешко месо, гъбите и се поръсва със сол и черен пипер. Сместа се разтила върху леко посолените картофи, отгоре се покрива с останалите картофени филийки, полива се с малко олио, поръсва се с магданоз(сипвам и малко вода или от пилешкия бульон) и се слага в предварително загрята фурна. Когато са готови картофите накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича леко самия кашкавал.
Става много вкусно и понеже днес го готвих това ястие,реших да напиша рецептата тук.