Как избрахте училище след 7-ми клас

• 84 978
  • 648
  •   1
Отговори
# 465
  • най-шареното място
За какво се използва като има един файл дето може да му принтираш две, айде може и три страници ,и готово? Ако искаш хартия. Сериозно питам.

# 466
  • София
Да, има я таблицата с училищата, но не е само тя.
Но има и рейтинг на паралелките по бал. Наредени по профили.
Наредбата
График
Всичко за кандидатстването
И разни други неща.
Абе, на мен ми върши перфектна работа. Вие може да сте по-умни и да сте си намерили и подредили информацията отдавна, но аз не съм. Предпочитам да дам някакви левчета и да си я взема наготово подредена.

# 467
  • най-шареното място
Благодаря. Не съм имала предвид, кой умен, кой давал левчета. Simple Smile Не съм виждала такъв справочник.
Единственото, което ми трябваше бяха кодовете и бройките към тях. А балът от предна година го имах.
Общите положения в наредбата и графика ги научаваш наизуст колкото и да не искаш, а и май ги дават на децата, отделно разясняваха.

# 468
Ще е хубаво да запазят електронната система за кандидатстване. Само си подреждаш желанията, като им слагаш отметка. Даже кодовете се попълват автоматично.
НаредбИтЕ и графика стоят от доста време на страницата на МОН. Инструктажът е част от едната наредба. Статистиката по бал я има също в нета за няколко години назад. Файлът с план-приема е качен на сайта на РУО. Статистиката на успеваемостта също не е проблем да се намери.
Издателствата правят едни лесни пари, но пък като има кой да купува....

# 469
  • Варна
Ще е хубаво да запазят електронната система за кандидатстване. Само си подреждаш желанията, като им слагаш отметка. Даже кодовете се попълват автоматично.
Това означава ли, че може да няма електронно подаване?

# 470
  • най-шареното място
Само да добавя, за статистиката. Не винаги я има. Някак "без да искат" ги свалят от РУО сайта кога не трябва. Може да има другаде, но приятелка търсеше от познати мисля миналата година. Ако не бъркам и аз имах файлове само защото ги бях съхранявала веднага след публикуването. Помня, че ги пращах на познати, които не можеха да ги намерят.

# 471
Миналата година свалих всичко налично. За София специално винаги може да се намери, а обикновено справочници се издават основно за големите градове.

# 472
  • най-шареното място
Аз тази година търсих за преди 2 години за няколко града и имаше липси. Не помня кои обаче липсваха. София намерих.

# 473
  • Sofia
Здравейте
Ние с нашата дъщеря още имаме колебания в избора на училище след 7 клас. Освен АК обмисляме езикова гимназия. Освен колебанията ни в избора няма как да сме сигурни какви резултати ще има детето за АК.

Затова от сега се притеснявам как е редно да се планира подготовката за АК с тази за НВО. Дали ще е достатъчно да се готвим само 2 месеца за НВО т.е. след като мине изпита в АК.

Моля, споделете Вашия опит Simple Smile

# 474
Гответе се само за НВО. За АК няма смисъл от допълнителни подготовки.
Отидете на ден на отворените врати, слушайте какво ще ви кажат и го направете. Няма да ви трябват повече от ден-два. Прочетете и изпълнете каквото пише в имейлите, които АК ще ви изпрати преди изпита. И толкова.

# 475
Привет, родители. Simple Smile

Майка съм на седмокласничка, която няма изявено желание и предпочитание към определено училище в София, знае се само, че иска езикова и евентуално НПМГ - но нещата и там са на кантар...
Отдавна съм се зачудила как ще редим желанията, като ми се иска да отдадем приоритет на немски и английски език, химия и биология. Вторият (или първият?) критерий при избор ще е средата в училището, стабилното учене, отношенията преподаватели-ученици...

Ще съм извънредно благодарна, ако вие като родители на вече ученици в гимназията, споделите хубавите и положителни страни на вашето училище, доволни ли сте от избора си, и дали нещо недолюбвате. Децата ви доволни ли са от средата си, развиват ли знанията си на високо ниво, имат ли интерес към ученето, и прочие въпроси...

# 476
Виж в темите за отделните училища в този форум. Там пишат майки на ученици от години и ще можеш да се снабдиш с по-обективна информация по твоя въпрос.
http://www.bg-mamma.com/?board=434

# 477
Привет, родители. Simple Smile

Майка съм на седмокласничка, която няма изявено желание и предпочитание към определено училище в София, знае се само, че иска езикова и евентуално НПМГ - но нещата и там са на кантар...
Отдавна съм се зачудила как ще редим желанията, като ми се иска да отдадем приоритет на немски и английски език, химия и биология. Вторият (или първият?) критерий при избор ще е средата в училището, стабилното учене, отношенията преподаватели-ученици...

Ще съм извънредно благодарна, ако вие като родители на вече ученици в гимназията, споделите хубавите и положителни страни на вашето училище, доволни ли сте от избора си, и дали нещо недолюбвате. Децата ви доволни ли са от средата си, развиват ли знанията си на високо ниво, имат ли интерес към ученето, и прочие въпроси...

Бих посъветвал следното:
Поискай от дъщеря си да подреди сама желанията си и да ти обясни, защо така ги е подредила. След това можеш да задаваш въпроси от сорта "а този фактор включила ли си го в сметките?" и "предвид .... смяташ ли, че изводите ти са верни?" С други думи, убеди се, че има пълната и вярна информация, но я остави сама да избере.

# 478
  • София
За Нпмг явихте ли се на олимпиади вече?

# 479
Няма как да имаш пълна и вярна информация. Нещата се променят. Освен това, взета информация от доволен, но посредствен е едно, и недоволен, но с висока летва е друго. Сам да определиш към кои си също е сложно, че да прецениш онзи, който питаш в коя група е и той и да взимаш предвид и да правиш изводи.
Изводите ще направиш чак след време.

Общи условия

Активация на акаунт