Проблем с комуникацията в градината.

• 3 698
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
За подезичната връзка вие си решавате, защото вие сте родителите. Като родител напълно разбирам защо сте направили точно този избор - надявате се, а и ви уверяват, че с упражнения и с времето подезичната връзка ще се оправи. Имате си терапевти и сте се доверили на тяхното мнение, което съвпада с вашето. (според мен е изгубено доста време, още от самото началото педиатърът се е направил на разсеян или е пропуснал очевидните знаци, натъпкали са ти главата с тъпи клишета. Някои изразяват опасения, че цепването на късата връзка  може да травмира много детето, да доведе до заекване и какво ли не, което допълнително подхранва родителските страхове. Затова бих направила консултация със стоматолог - първо семейния стоматолог, а той вече би могъл да даде насока към негов колега, който  има опит в тази насока. Но всеки родител си решава кого да послуша и какво да предприеме - детето си е негово.)
Да, за съжаление сме изгубили доста време (въпреки че според всички специалисти не е така) заради незнанието си. Сега ни остава само да поправяме щетите и да опитваме да предотвратим други. Ние бяхме склонни на процедурата с "цепването", но след препоръката на двама стоматолози, се съгласихме да изчакаме още малко време, като през този период ще следим още по-старателно развитието. Лошото е че според мен от липсата на адекватна комуникация се е стигнало до агресия и трябва да се борим с нея. Притесненията ми са от неговото нежелание вече да ходи в градината. Всяка сутрин ми казва, че не иска да ходи там и иска да остане с мен. Опитвам се да го убедя че там е забавно, че ще играе с децата, ще учи нови неща и ще плува, танцува и т.н. Неговата реакция е че не е хубаво там и че децата го бият и тормозят. Понякога се обърквам. Учителките казват, че той бие а той твърди обратното. Тази сутрин учителката му ме посрещна с оплаквания от поведението му в занятията по футбол и плуване. Той обожава да ходи на футбол (поне преди беше така) а сега преподавателя е казал че не го иска. Много обича да ходи на басеин и при преподавателката не създава проблеми, вчера е бил възпитател по заместване, който се оплакал от поведението му. Естествено подробности за случките нямаше. Довечера като го вземем от градина ще опитам да го поддтикна да ми разкаже.

# 16
  • София
не зная дали ще ви каже. ПомислИ си за друг човек в семейството, с който детето е по-склонно да споделя и да се разкрива и е неутрален. В момента ти и учителките сте в "конфликта" и може детето да не иска да си казва. Виж там, може да е баба, дядо, леля, някой, който е много близък с детето и са "на един акъл", нека той да го попита.

# 17
Аз бих си отписала детето от тази градина и нямаше и ден повече да го заведа там. И аз да бях на мястото на детето и всеки ден да съм на мушката и аз нямаше да искам да ходя и да си прекарвам деня в такава среда. Колкото повече ви мелят на главите възпитателките толкова по-агресивно ще става детето. То хвалба там получавало ли е? Моят съвет е да го извадите от тази среда защото детето страда и усеща и вашето напрежение и притеснение.

# 18
  • София
От една страна е така, но от друга не можем все да си отписваме децата от някакви места, били те градини или училища, само защото на някого там не му е кеф точно от нашите деца. Да, моите ги местих от училище, но това беше след като изчерпах всички други възможности. Щом някой е приел работа, в която основно се работи с хора (градини, училища, болници, обществени институции, обслужващи и работещи с клиенти и т.н.), особено когато не може да си избира хората, които идват при нещо, то изначално трябва да е наясно, че ще има всякакви хора:деца и това е неделима част от работата. Ако не може да приемме това, да си смени работата с някоя, в която да не му се налага да работи с хора - да си намери работа на машини или каквото и да прави, да не му се налага да работи с хора. Лекарят в болницата не си избира пациентите, нито учителят в градината, нито чинонвикът на гишето в общината, нито продавачката в магазина. В този смисъл не може защото на учителките или който и да е в градината не им е по сгодата точно това дете, да трябва да се мести детето. Те са хората, на които им е работата да работят с детето, а не детето да задоволява техните лични виждания. Все пак те са на работа там и имат задължения, произтичащи от длъжността, а не детето.

# 19
Съгласна съм, но аз не прочетох персонала да прави нещо за интеграцията на това дете, даже напротив още в началото са намекнали за проблемно дете и че е било преместено. Освен това самия факт, че си позволяват в негово присъствие да разискват с майката и да го критикуват ми е достатъчен. Детето е подложено на психически тормоз за мен и ако беше моето дете щях да го отпиша

# 20
На мен ми се струва, че родителите са изчерпали всички възможности, че и повече. Няма как да се накарат хора да си вършат работата както ние смятаме, че трябва. Най-много да се антагонизират и родителите и детето и то да страда още повече.

Общи условия

Активация на акаунт